ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την Πέμπτη το νέο μήνυμα

την-πέμπτη-το-νέο-μήνυμα-429911

Προχθές ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία με τη νίκη του στο Βελιγράδι και κερδίζοντας 0-1 τη Ραντ έστειλε πολλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση πως τίποτα αυτή η ομάδα δεν το πέτυχε τυχαία και πως ό,τι καλό έδειξε πέρσι στο γήπεδο, αναγκάζοντας όλη την φίλαθλη χώρα να την χειροκροτήσει, το συνεχίζει φέτος και στην Ευρώπη, δίνοντας και βαθμούς στην Ελλάδα…
Ο Ολυμπιακός Βόλου   θέλει τη συνέχεια και την ερχόμενη Πέμπτη στον επαναληπτικό αγώνα με τη Ραντ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου το μήνυμα θα το στείλει ο κόσμος με την παρουσία του αλλά και    η ομάδα σφραγίζοντας την πρόκριση…
Το βράδυ της 21ης Ιουλίου πρέπει να γράφει νέα σελίδα στην ιστορία και στο ματς με την Ραντ που θα αρχινήσει στις 9 μ.μ.   οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν το Πανθεσσαλικό Στάδιο και να πανηγυρίσουν μαζί με τους παίκτες ακόμη μία ιστορική στιγμή για τον Ολυμπιακό Βόλου, την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.
Η ρεβάνς κόντρα στη Ραντ έχει οριστεί να διεξαχθεί στις 21.00 το βράδυ της Πέμπτης (21/7), μία ώρα που διευκολύνει όλους, αφού και τα μαγαζιά θα έχουν κλείσει, ενώ ήδη από σήμερα ο κόσμος μπορεί να προμηθεύεται από την ΠΑΕ τα εισιτήρια του αγώνα…
Με την επιστροφή από το Βελιγράδι η ΠΑΕ είναι πάλι σε φουλ ευρωπαϊκούς ρυθμούς κι ενώ οι παίκτες ξαναμπήκαν σε ρυθμούς προετοιμασίας συνεχίζονται και τα συγχαρητήρια.
Σε δήλωση για νίκη Ολυμπιακού Βόλου στο Βελιγράδι προχώρησε και η κ. Ζέττα Μακρή, αναφέροντας: «Για μία ακόμη φορά η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου με την αγωνιστική της πειθαρχία και την σπουδαία της εμφάνιση στο Βελιγράδι μας έκανε περήφανους και μας έκανε να χαμογελάμε. Οι ίδιοι ποδοσφαιριστές, που την προηγούμενη χρονιά κατέπληξαν το πανελλήνιο με τις εμφανίσεις τους και την ανάδειξη της ομάδας μας σε πρώτη επαρχιακή ομάδα της Super League,   χάρισαν βαθμούς στη χώρα μας με την νίκη τους στην πρώτη τους ευρωπαϊκή παρουσία. Ταυτόχρονα απέδειξαν ότι δεν κάμπτονται από τα οποιαδήποτε προβλήματα και ότι οι ομάδες «χτίζονται» στα γήπεδα.
 Συγχαίρουμε όλους τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία της ομάδας και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να μας χαρίζουν τέτοιες επιτυχίες. Με την παρουσία τους στους αγωνιστικούς χώρους δίνουν τη δική τους απάντηση σε όσους αμφισβητούν την αξία τους και επιβεβαιώνουν ότι η μέχρι τώρα πορεία τους δεν είναι τυχαία». 
 
Γκράθια: «Προέχει η ρεβάνς»
 
 Χαμηλούς τόνους κράτησε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Χάβι Γκράθια με δηλώσεις του   μετά την χθεσινή κλήρωση για το 3ο προκριματικό γύρω του Europa League, που έφερε αντίπαλο του (αν αποκλείσει τη Ραντ) μία εκ των Ντίφερντανζ (Λουξεμβούργο) ή Λεβάντια (Εσθονία). Αντίπαλοι που είναι στα μέτρα του, ωστόσο ο Γκράθια τονίζει: «Προέχει η ρεβάνς με τη Ραντ».
«Πρώτα πρέπει να προκριθούμε έναντι της Ραντ και ύστερα μπορούμε να ασχοληθούμε την επόμενη ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε. Να πω την αλήθεια δεν γνωρίζω τις ομάδες, ωστόσο αυτό με ενδιαφέρει είναι η ομάδα μου να βελτιώνεται συνεχώς και αν αυτό γίνεται δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Δουλεύουμε σκληρά για να το πετύχουμε» ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός και συνέχισε «Είμαι ευχαριστημένος από την μέχρι στιγμής εικόνα μας καθώς και από τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Κερδίσαμε το πρώτο ευρωπαϊκό μας αγώνα και αυτό είναι πολύ θετικό, ωστόσο αν δεν είμαστε σοβαροί στη ρεβάνς αυτή η προσπάθεια μπορεί να χαθεί…«Θέλω όσο περνάει ο καιρός να είμαστε καλύτεροι. Αυτό δεν είναι εύκολο, ωστόσο δουλεύουμε πολύ σκληρά για να το πετύχουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε στη συνέχεια για να μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την πρόκρισή μας στα ευρωπαϊκά σαλόνια» κατέληξε.
 
«Γράφει ιστορία»
 Την πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έγραψε ιστορία με τη νίκη του επί της Ραντ στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο του Europa League, εξέφρασε ο Λεάντρο Άλβαρεζ Μιλώντας στον Sentra o Aργεντινός αμυντικός χαφ της βολιώτικης ομάδας τόνισε πως ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να προχωρήσει στο θεσμό.
Δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι με τη νίκη αυτή η ομάδα της Μαγνησίας πρόσφερε βαθμούς στην Ελλάδα, τόνισε πως η ομάδα θα ξεκινήσει από το μηδέν τη νέα χρονιά χωρίς να κουβαλήσει «προίκα» την φετινή της πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ευχήθηκε να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αίσια η περιπέτεια του Αχιλλέα Μπέου.
 
 
«Μπορούμε ψηλά»
 
 Για την πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία μίλησε στον «Novasport FM» ο Παύλος Μητρόπουλος.
Ο 21 ετών μέσος του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρθηκε στο ματς με τη Ραντ, λέγοντας: «Όταν έχεις πάρει μια τόσο μεγάλη νίκη στην παρθενική σου εμφάνιση στην Ευρώπη, τότε δεν υπάρχει κούραση. Οι περισσότεροι παίκτες δεν είχαν ξαναπαίξει ευρωπαϊκό ματς. Ο προπονητής μας πριν το ματς μας είπε ότι πρέπει να το απολαύσουμε και να μην έχουμε άγχος. Να δείξουμε τη δίψα του πρωτάρη. Κάτι που κάναμε με επιτυχία».
Για τον Χάβι Γκραθία είπε ακόμη: «Μας έχει προσθέσει αρκετά την επιθετική τακτική. Δουλεύουμε αρκετά στον τομέα αυτό. Φέτος με τον νέο προπονητή θα παίξουμε προσπαθώντας να έχουμε την πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή. Φυσικά, θα μας βγουν και οι αντεπιθέσεις».
-Για τον υποψήφιο αντίπαλο της ομάδας στο νέο προκριματικό γύρο για το Europa League:
«Δεν μπορώ να διαλέξω αντίπαλο. Ακόμη δεν έχουμε περάσει, έχουμε ένα παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και σε αυτό και τότε δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα. Νομίζω ότι οι υποψήφιοι αντίπαλοι είναι στα μέτρα μας. Αν περάσουμε, νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα».
-Για τα «στημένα» και το ενδεχόμενο υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου:
«Εμείς από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε το θέμα, προσπαθούμε να μην το συζητάμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στις προπονήσεις. Είναι άδικο να έχει η ομάδα αυτές τις κυρώσεις. Στεναχωρήθηκα αρκετά όταν το άκουσα. Στεναχωρήθηκα γιατί ό,τι πήραμε σαν ομάδα, το πήραμε μέσα στο γήπεδο. Θα είναι άδικο εάν υπάρξουν τέτοιες κυρώσεις» κατέληξε ο Μητρόπουλος.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου