ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός Βόλου

εγραψε-ιστορία-ο-ολυμπιακός-βόλου-430221

Την πρώτη του νίκη στη πρώτη ευρωπαϊκή του συμμετοχή σημείωσε ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνιζόμενος κόντρα στη Ραντ Βελιγραδίου. Το γκολ του Χουάν Μαρτίν ήταν το πρώτο των ερυθρόλευκων στην Ευρώπη και ήρθε στο 87ο λεπτό για να χαρίσει στους ερυθρόλευκους μία σημαντική, όσο και ιστορική νίκη.

Με σχήμα 4-5-1 και με τον Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό Βόλου ο τεχνικός Χάβι Γκράθια, χρησιμοποιώντας τον Σέλεζι ως δεξί και τον Ρόκα ως αριστερό μπακ. Τα δύο στόπερ αποτελούσαν οι Τομάς και Σανκαρέ, ενώ στη μεσαία γραμμή ο Άλβαρεζ με τον Μητρόπουλο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ έχοντας στα δεξιά τους τον Μπρέσκα και στα αριστερά τον Μόνχε. Σε ρόλο επιτελικού μέσου κινούνταν ο Ουμπίντες, ενώ στην κορυφή της επίθεσης κινούνταν ο Μαρτίν.

Η ομάδα της Ραντ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με τους Σέρβους να δείχνουν αποφασισμένοι να πετύχουν κάποιο τέρμα και να αιφνιδιάσουν τους ερυθρόλευκους από το πρώτο λεπτό. Αντίθετα ο Ολυμπιακός Βόλου έδωσε μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα και στο πώς θα διαφυλάξει τα νώτα του κόντρα σε μία νεανική ομάδα η οποία είχε ήδη δύο επίσημα παιχνίδια στα πόδια της αλλά και είχε ξεκινήσει νωρίτερα προετοιμασία από τους ερυθρόλευκους.

Οι Σέρβοι έδειξαν να είναι πιο έτοιμοι από τους ερυθρόλευκους οι οποίοι ωστόσο προσπάθησαν και κατάφεραν να σταθούν όρθιοι στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας τους, διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα και από εκεί και πέρα προσπαθώντας να αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα και την παραμικρή ευκαιρία προς τέρψιν των 500 περίπου οπαδών του που ταξίδεψαν από το Βόλο για να φωνάξουν το όνομα της ομάδας τους.

Το ίδιο σκηνικό και στο β’ μέρος με την ομάδα του Χάβι Γκράθια να προσπαθεί να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα και να εκμεταλλευτεί και το παραμικρό λάθος στην αντίπερα όχθη, μιας και η σερβική ομάδα μπορεί να διαθέτει πλούσιο ταλέντο ωστόσο η εμπειρία της δεν είναι ανάλογη με εκείνης των παικτών του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν αλλαγμένοι προς το καλύτερο στην επανάληψη και κατάφεραν να αξιοποιήσουν τους χώρους και να φύγουν με μία μεγάλη νίκη. Ο Ουμπίντες με τον Μαρτίν συνεργάστηκαν έξοχα σε δύο φάσεις και κατάφεραν να κάνουν άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα με το χρυσό γκολ του Μαρτίν στο 87’ που ήρθε από φάουλ του Ούμπι και κεφαλιά του Μαρτίν.

Μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα έκαναν την εμφάνισή τους οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι άκουσαν από το μεγάφωνο ένα τραγούδι στα Ελληνικά και άρχισαν τις αποδοκιμασίες μιας και το τραγούδι που έπαιζε εξυμνούσε την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης. Λίγη ώρα αργότερα από τα μεγάφωνα ζητήθηκε συγνώμη αλλά ήταν πια αργά…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Γκράθια) Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ρόκας, Τομάς, Σανκαρέ, Αλβαρεζ, Μητρόπουλος, Μπρέσκα (88’Σκέμπρι), Μόνχε (80’ Ακόστα), Ούμπιντεζ, Μαρτίν (92’ Νταρμπιόν).

ΡΑΝΤ: (Πέτροβιτς) Ντανίλοβιτς, Πάντιτς, Λέκοβιτς, Πάγιοβιτς, Μίτροβιτς, Γιοβάνοβιτς (79’ Πρσο), Στανόγεβιτς, Μιλιβόγεβιτς, Μρκέλα (92’ Κόσοριτς), Αντριτς(67’ Μάλμπασιτς), Κόγιτς.

2ο λεπτό: Σέντρα στου Άντριτς ο οποίος πέρασε από τα δεξιά τον Σέλεζι και έκανε την σέντρα στη καρδιά της περιοχής για τον Γιοβάνοβιτς ο οποίος πλάσαρε αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει με τον Γιακούποβιτς να σώζει.

5ο λεπτό: Ψηλοκρεμαστό σουτ από τον Ούμπιντες που πήγε να κρεμάσει τον Ντανίλοβιτς αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

15ο λεπτό: Ο Ρόκας μπήκε από τα αριστερά και έσπασε την μπάλα στο κέντρο της μικρής περιοχής αλλά ο Μάρτιν δεν κατάφερε να σκοράρει.

16ο λεπτό: Ενέργεια του Γιοβάνοβιτς να σκοράρει με σουτ αλλά ο Γιακούποβιτς μπλόκαρε την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

30ο λεπτό: Ατομική προσπάθεια του Λέκοβιτς ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα αριστερά αλλά στη συνέχεια με σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γιακούποβιτς.

34ο λεπτό: Φάουλ με εκτελεστή τον Λέκοβιτς ο Γιακούποβιτς θα πέσει στα αριστερά και θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ο Λέκοβιτς θα εκτελέσει το κόρνερ, αλλά ο Μίτροβιτς μέσα στη περιοχή δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από καλή θέση

38ο λεπτό: Μακρινό σουτ από τον Στανόγεβιτς η μπάλα θα περάσει άουτ

68ο λεπτό: Σέντρα του Μόνχε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή της Ραντ βρέθηκαν ο Μάρτιν και ο Ουμπίντες με τον τελευταίο να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ

78ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ από τον Ουμπίντες ο Μαρτίν θα πάρει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Ραντ. Στη συνέχεια της φάσης ο Ολυμπιακός θα κερδίσει εκ νέου φάουλ με τον Ουμπίντες να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ντανίλοβιτς.

87ο λεπτό: ΓΚΟΟΛΛΛ!!! Ο Ουμπίντες θα σεντράρει από δεξιά σε εκτέλεση φάουλ για το κεφάλι του Μαρτίν, ο οποίος θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ντανίλοβιτς κάνοντας το 0-1 μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια των φίλων του Ολυμπιακού.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου