Μια ανάσα από το μετάλλιο η βολιώτισσα Νόνη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-12, 13:18:18
Η Ισμήνη Νόνη πριν τον τελικό
Μια ανάσα από το μετάλλιο η βολιώτισσα Νόνη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο

Με μια 4η, μια 5η και μια 6η θέση ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά κουπιά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο μακρινό Τόκιο, στο κωπηλατοδρόμιο που του χρόνου το καλοκαίρι θα φιλοξενήσει την Ολυμπιακή ρεγκάτα του 2020.

Πολύ μεγάλη κούρσα που τις έφερε μια ανάσα από το βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πραγματοποίησαν στον τελικό της δικώπου άνευ η Βολιώτισσα αθλήτρια του ΝΟΒΑ Ισμήνη Νόνη και η Αθηνά Δίτσιου. Το ελληνικό πλήρωμα αν και πέρασε τα πρώτα 500μ. στην 6η θέση ανέβασε ρυθμούς και σταθεροποιήθηκε στην πρώτη τετράδα.

Εκεί πάλεψε με την βάρκα της Γερμανίας για το χάλκινο μετάλλιο χωρίς τελικά να τα καταφέρει, παραμένοντας στην 4η θέση ως το φινάλε, για να τερματίσει σε 7.56.99, ενώ οι Γερμανίδες ανέβηκαν στο βάθρο, με χρόνο 7.52.66.

Παρόλα αυτά, τα δυο κορίτσια έκαναν την υπέρβασή τους αφού πριν τρεις μήνες και τον περασμένο Μάιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων είχαν καταλάβει την 6η θέση. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Τσεχία (7.42.98) και το ασημένιο η Κίνα (7.48.80) .

Επίσης, ένα κακό ξεκίνημα κόστισε στην τετράκωπο άνευ των εφήβων την δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Τόκιο.

Οι Λεωνίδας Τζουμέζης, Λεωνίδας Παλαιοπάνος, ο βολιώτης αθλητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ, Δημήτρης Ζωγράφος και ο Θόδωρος Λαπίκοφ έμειναν πολύ πίσω από την εκκίνηση της κούρσας με αποτέλεσμα να μην μπορούν στη συνέχεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος από τα υπόλοιπα πληρώματα που ήταν στη ζώνη τον μεταλλίων.

Το μόνο που κατάφεραν ήταν να περάσουν το πλήρωμα των Ηνωμένων Πολιτειών και να κατακτήσουν τελικά την 5η θέση με χρόνο 6.27.18. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γερμανία (6.18.25), το ασημένιο η Μ. Βρετανία (6.19.75) και το χάλκινο η Ιταλία (6.21.08).

Η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο μακρινό Τόκιο έκλεισε με την κατάκτηση της 6ης θέσης από το πλήρωμα του διπλού σκιφ με τις Ευαγγελία Φράγκου και Ευαγγελία Αναστασιάδου.

Τα δυο κορίτσια πέρασαν στην 5ηθέση από τα πρώτα 500μ. όπως και στα μισά της κούρσας. Τελικά ο τερματισμός τις βρήκε στην 6ηθέση. Το χρυσό κατέκτησε η Ολλανδία, το ασημένιο η Κίνα, και το χάλκινο η Λιθουανία.

Τέλος, όσον αφορά τον τρίτο Βολιώτη της Ελληνικής αποστολής Βασίλη Μπαρούτα, του ΟΕΑΝΑΒ, κατέκτησε την πρώτη θέση στον 3ο τελικό του Παγκοσμίου στο διπλό σκιφ μαζί με τον Δημήτρη Στασινό.

Κοντομανώλης: «Η ομάδα μας ήταν απο τις πιο νεανικές»

Την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων έκανε λίγες ώρες μετά το τέλος των αγώνων στο Τόκιο, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κοντομανώλης. Η ελληνική ομάδα αποχωρεί από την Ιαπωνία με τρεις συμμετοχές σε τελικούς αλλά και χωρίς μετάλλιο.

«Δυστυχώς για μας, την πιο κρίσιμη μέρα, την μέρα των τελικών, οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να μην ευνοούν καθόλου τα πληρώματα μας, λόγω σωματικών προσόντων. Υπό άλλες συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούσαν τις πρώτες μέρες και τα τρία πληρώματα που αγωνίστηκαν στους τελικούς θα ήταν μέσα στα μετάλλια. Όπως μέσα στα μετάλλια θα ήταν και το διπλό των αγοριών με τους Μπαρούτα - Στασινό, αν δεν είχαν την ατυχία να σπάσει το κουπί τους στον επαναληπτικό.

Επίσης, η ομάδα μας ήταν από τις νεότερες σε μέσο όρο ηλικίας ομάδες αλλά και εμπειρίας σε όλο το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι 8 από τους 12 αθλητές μας αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ είχαμε ακόμα και κορασίδα στην σύνθεση μας.

Με αυτά τα δεδομένα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια όλων των παιδιών και πιστεύουμε ότι την επόμενη χρονιά θα έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα και σημαντικές επιτυχίες από τα ίδια παιδιά» κατέληξε ο Κώστας Κοντομανώλης, που επιστρέφει από το Τόκιο μαζί με όλη την αποστολή τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=