ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μετά το… χαρτί από την ΕΠΟ ακολουθεί ΓΣ για την ΠΑΕ Νίκη

μετά-το-χαρτί-από-την-επο-ακολουθεί-γσ-411129

Ημέρα της ανόδου μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή για την Νίκη Βόλου, η οποία περιμένει από την ΕΠΟ να στείλει έγγραφο συμπλήρωσης μίας εκ των δύο κενών θέσεων στο πρωτάθλημα της FootballLeague.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Παρά τις κινήσεις από την Καλαμάτα, που πήγαν να τινάξουν στον αέρα την υπόθεση άνοδο, στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου δεν πτοούνται και γνωρίζουν πως η άνοδος δεν χάνεται.

Η ομάδα της Μεσσηνίας παρά την προσπάθεια που κατέβαλε δεν δικαιώνεται, με την Νίκη Βόλου να παίρνει ότι της αξίζει και είναι η άνοδος στη Football League, έστω και με καθυστέρηση μηνών, αφού περίμενε τον Ηρακλή για να αδειάσει μία θέση, αλλά πλέον προέκυψε και ο Κρόνος Αργυράδων από την Κέρκυρα.

Σημειώνεται πως η διοργανώτρια αρχή της Football League απέστειλε έγγραφο στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, ζητώντας να λάβει μία οριστική απάντηση για τις ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο ανόδου στην 3η τη τάξη κατηγορία και αυτές θα είναι η Νίκη Βόλου και ο Νέστος Χρυσούπολης

Αυτό προκύπτει βάσει και της ειδικής βαθμολογίας που υπάρχει, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ.16 του ΚΑΠ, όσο και με τα κριτήρια ισοβαθμίας της UEFA για τα διεξαγόμενα με ομίλους πρωταθλήματα. Βάσει λοιπόν αυτού, αφαιρούνται από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο οι βαθμοί που πήραν με τις δύο τελευταίες των ομίλων τους.

Κάπως έτσι στην ειδική βαθμολογία που προκύπτει, η Νίκη Βόλου έχει 57 βαθμούς, ακολουθεί ο Νέστος Χρυσούπολης με 53 β. κι έπονται η Καλαμάτα με 51 β. και ο Αιολικός με 40 β.

Ακολουθεί η ΓΣ

Με το επίσημο «ok» και από την ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί και η σημερινή Γ.Σ., που

για σήμερα Δευτέρα η Ερασιτεχνική Νίκη έχει συγκαλέσει, όπου θα αποφασιστεί η δημιουργία της ΠΑΕ Νίκη και από κει και πέρα θα τρέξει τις λειτουργίες μια 5μελής επιτροπή. Σε ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής προς τα μέλη του Γ.Σ.Β «Η ΝΙΚΗ», επισημαίνεται:

«Πρόσκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ “Η ΝΙΚΗ” με απόφαση που έλαβε στην συνεδρίαση της 05/08/2019

Συγκαλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τα μέλη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 12/08/2019 στo Ξενοδοχείο PARK και ώρα έναρξης την 6μ.μ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Εκλογή Προεδρείου (Πρόεδρος, Γραμματέας).

2.Απόφαση Γενικής Συνέλευσης για δημιουργία ΠΑΕ ή όχι (Νόμος περί Αθλητικών Ανωνύμων Εταιριών).

3. Εκλογή πενταμελούς επιτροπής που θα αναλάβει τις διαδικασίες για τη δημιουργία της ΠΑΕ σε περίπτωση που η ομάδα αγωνιστεί στην Football League σύμφωνα με το αρθ. 64 του Ν.2725/1999. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρίστανται τα ½ πλέον ενός, των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου, και που έχουν επίσης εκπληρώσει όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Γ.Σ.Β “Η ΝΙΚΗ” μέχρι 31/07/2019. Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί μια ώρα αργότερο στον ίδιο χώρο και ώρα έναρξης την 19:00μ.μ

  • Ταμειακώς εντάξει θα είναι τα μέλη που έχουν καταβάλει, έστω και την ημέρα της

Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την συνδρομή τους».

«Επίθεση» σε Λασκαράκη από ΕΠΣ Μεσσηνίας

«Επίθεση» από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλη Σπηλιώτη δέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας Περικλής Λασκαράκης, ο οποίος είχε ταχθεί όπως είναι φυσικό υπέρ του σωματείου μέλους της ΕΠΣΘ, Νίκης Βόλου, αναφορικά με το θέμα της ανόδου στη Football League.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας σε δήλωση του αναφέρει: «Με αφορμή τις δηλώσεις που έγιναν από τον ταμία της Ε.Π.Ο. κ. Λασκαράκη πρόσφατα στον ραδιοφωνικό σταθμό Blue Heart 105.1, σαν θεσμικός παράγοντας του ποδοσφαίρου και με την ιδιότητα του προέδρου της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας θα ήθελα να εκφράσω και εγώ την άποψη μου πάνω στο θέμα που τις τελευταίες ημέρες μονοπωλεί το ενδιαφέρον της επικαιρότητας και παρασύρει ανθρώπους, που θα έπρεπε να κρατούν μια σχετικά ουδέτερη στάση, να παίρνουν θέση στον βωμό της προκατάληψης για την περιοχή στην οποία έχουν εκλεγεί.

Η θεσμική εκτροπή του κύριου Λασκαράκη, ο οποίος κατέχει την θέση του ταμία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μόνο προβληματισμό προκαλεί και δεν θα έπρεπε ο ίδιος να προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις οι οποίες μπορεί να προκαταβάλουν την απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων μην εκφράζοντας τη νομιμότητα και ουδετερότητα που θα πρέπει να επιδεικνύουν άνθρωποι με πόστα ευθύνης.

Σωστό και πρέπον σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι να αφήνουμε όλοι τα αρμόδια όργανα να παίρνουν απρόσκοπτα τις αποφάσεις τους και όχι να υπάρχουν τέτοιου είδους επηρεασμοί.

Ο κύριος Λασκαράκης δε θα έπρεπε να επικαλείται το άρθρο 16 και να αγνοεί το άρθρο 20 παρ.2 του Κ.Α.Π. για την επικύρωση της τελικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος και την ξεχωριστή βαθμολογία των μπαράζ που θα πρέπει να είναι αυτή που ισχύει. Η μεροληπτική θέση του στην προκειμένη περίπτωση, μόνο ερωτηματικά θα πρέπει να δημιουργεί.

Τώρα όσον αφορά το τι θα ψηφίσετε αν το θέμα φύγει από την αρμοδιότητα της επιτροπής διοργανώσεων, δηλαδή αν αυτή που είναι αρμόδια κρίνει ότι είναι αναρμόδια, για την απόφαση που πρέπει να παρθεί, δεν απασχολεί κανέναν παρά μόνο τους ψηφοφόρους σας στην Θεσσαλία.

Δηλαδή με την στάση σας θέλετε να προκαταβάλλετε την απόφαση που πρέπει να παρθεί από τα αρμόδια όργανα και αυτά να δηλώσουν αναρμόδια, για να κληθείτε σαν αυτόκλητος σωτήρας με την ψήφο σας να δηλώσετε την παρουσία σας και την αυτονόητη θέση σας σαν πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας προς τα σωματεία της περιοχής σας;

Κύριε Λασκαράκη σεβαστείτε την θέση ευθύνης που κατέχετε στην Ε.Π.Ο., σεβαστείτε την νομιμότητα που πρέπει να τηρείται στις αποφάσεις που πρέπει να παίρνουν τα αρμόδια όργανα και μην παρεκτρέπεστε σε άλλους είδους διαδρομές που μόνο προς λανθασμένους προορισμούς μπορεί να σας οδηγήσουν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου