ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Πόλη για πρόκριση ο Ολυμπιακός

στην-πόλη-για-πρόκριση-ο-ολυμπιακός-414403

Απόψε στις 8.45μ.μ. ο Ολυμπιακός Πειραιώς θα αντιμετωπίσει την Μπασάκσεχιρ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, με στόχο να αποσπάσουν το θετικό αποτέλεσμα που θα τους δώσει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της 13ης Αυγούστου στο Καραϊσκάκη, όπου και θα κριθεί η είσοδος στα playoffsλίγο πριν τους ομίλους.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με την Μπασακσεχίρ ολοκληρώθηκε επί ελληνικού εδάφους τη Δευτέρα και χθες οι ερυθρόλευκοι πέταξαν για την Τουρκία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε τα ονόματα που απαρτίζουν την αποστολή, με τον Πορτογάλο να βγάζει 22άδα στην οποία δεν βρίσκεται ο Κούτρης, ο οποίος ήταν εκτός των πλάνων του και στη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Πλζεν. Ως προς τα πλάνα του Ίβηρα η εκδοχή να μην αλλάξει 11άδα συγκριτικά με το παιχνίδι με την Πλζεν παραμένει η πλέον πιθανή με την εναλλακτική να είναι το 4-3-3 με βασικό τον Καμαρά.

Αναλυτικά η αποστολή: Σα, Καραργύρης, Αλέν, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σισέ, Παπαδόπουλος, Μεριά, Τοροσίδης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Γιώργος Μασούρας, Μπρούνο, Σουντανί, Βαλμπουενά, Ανδρούτσος, Ραντζέλοβιτς, Γκερέρο & Ελ Αραμπί.

Μαρτίνς: «Το καλύτερο θα ήταν να κερδίσουμε»

Ο Πέδρο Μαρτίνς σχολίασε τις δύο σημαντικές αναμετρήσεις με τους Τούρκους αλλά και το τι επιζητά από τον Ολυμπιακό και παράλληλα στάθηκε ξανά στην δύναμη που έχει το Καραϊσκάκη. Ο Μαρτίνς είπε:

Για τον Βαλμπουενά και εάν μίλησε μαζί του για τα ματς: «Σε ανεπίσημη βάση έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τον Βαλμπουενά και άλλους ποδοσφαιριστές για το τι πιστεύουν για την αντίπαλό μας. Έχουμε διάφορες πλατφόρμες που μας επιτρέπουν να έχουμε αρκετή πληροφόρηση για κάθε αντίπαλό μας. Είμαστε σε πλήρη γνώση, ξέρουμε τον αντίπαλο και με αυτή την έννοια δεν χρειάζεται να μας πει κάποιος ποδοσφαιριστής τι θα αντιμετωπίσουμε. Έχουμε τον μηχανισμό για να συλλέξουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε».

Για τα στοιχεία της νίκης: «Αυτό που χρειάζεται είναι στο σύνολο η ομάδα μας να μην ξεχάσει την ιδέα της και την ταυτότητά της. Να παίξουμε όπως συνηθίζουμε ως προς τη φιλοσοφία μας. Αυτό χρειαζόμαστε, χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και δυνατοί. Ο αντίπαλος είναι πολύ ποιοτικός. Πρόκειται για δύο ομάδες που βρίσκονται στα προκριματικά του Champions League. Έχουν δείξει ότι αξίζουν να βρίσκονται στη φάση των ομίλων, αλλά μία θα τα καταφέρει. Θέλουμε να είμαστε δυνατοί στο σύνολο. Έχουμε δυνατό αντίπαλο απέναντί μας, αλλά έχουμε κι εμείς έχουμε τα όπλα μας για να τον εκπλήξουμε».

Για το τι θεωρεί πιο καλό αποτέλεσμα: «Το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν να κερδίσουμε. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόκριση θα κριθεί σε δύο ματς. Παραδοσιακά στην έδρα μας είμαστε δυνατοί. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε στην Τουρκία. Νομίζω όμως ότι στην έδρα μας είμαστε τόσο δυνατοί για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι να πάμε στην επόμενη φάση».

Για την ετοιμότητα του Ολυμπιακού: «Όπως είναι λογικό όταν περνούν 15 μέρες μία ομάδα βελτιώνεται. Στην Τσεχία παίξαμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι και μετά το δεύτερο. Είναι λογικό η φυσική κατάσταση να είναι βελτιωμένη και η ποιότητα του παιχνιδιού μας. Οι δύο ομάδες αν συγκριθούν είναι πολύ ποιοτικές, πρόκειται για ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της χώρας τους. Πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ξέρουμε πολύ καλά ότι έχει πολύ καλές μονάδες, αλλά γενικότερα είναι δύο ομάδες που έχουν την ίδια φιλοσοφία, γιατί θέλουν να κυριαρχούν στο πρωτάθλημά τους. Εμείς θέλουμε να μιλήσουμε για την Μπασάκσεχιρ που έχει πολύ καλούς παίκτες και έχει τη φιλοσοφία του νικητή. Θέλω να διευκρινίσω ότι οι ποδοσφαιριστές της Μπασάκσεχιρ είναι καλύτερης ποιότητας από την Πλζεν. Μιλάω όμως γενικότερα σαν στυλ νοοτροπίας».

Μπουρούκ: «Δεν τελειώνει σε ένα ματς η πρόκριση»

Ο τεχνικός της Μπασακσεχίρ, Οκάν Μπουρούκ, αναφέρθηκε στις δυσκολίες των αναμετρήσεων της ομάδας του με τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Champions League. Ο Οκάν Μπουρούκ είπε:

Για τα ματς με Ολυμπιακό: «Έχουμε έναν αγώνα που ο καλύτερος θα περάσει. Βέβαια, εμείς θέλουμε να περάσει η ομάδα μας. Μετά το πέρας των δύο παιχνιδιών θέλουμε εμείς να είμαστε στην επόμενη φάση. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και πολύ έμπειρη. Έχω δει τα δύο τους παιχνίδια με την Βικτόρια Πλζεν και ξέρουμε τη δυναμική που έχει. Όπως είπα προηγουμένως, δεν τελειώνει σε ένα ματς η πρόκριση. Μετά τα δύο 90λεπτα θα καταλάβουμε τι πρόκειται να γίνει. Μπορεί εδώ ο αντίπαλος να κερδίσει και στην Ελλάδα να γίνει κάτι διαφορετικό. Θα παίξουμε και θα δούμε».

Για την θητεία του στην Ακίσασπορ πριν την Μπασακσεχίρ: «Είναι η πρώτη φορά που θα δώσουμε παιχνίδι στο Champions League. Παλιά που έπαιζα στην Γαλατασαράι, έχω κερδίσει κάποια ματς. Αυτό θα είναι για εμένα μία πρώτη δοκιμασία ως προπονητής. Η Μπασάκσεχιρ είχε μία καλή ομάδα, πήραμε τώρα και καινούριους παίκτες, δυναμώσαμε περισσότερο και ελπίζω ότι θα πάνε όλα καλά. Ήθελα να βάλω και τους 18 ποδοσφαιριστές, αλλά επειδή δεν γίνεται αυτό, θα βάλουμε την καλύτερη ενδεκάδα για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Για το εάν έχει ξεχωρίσει κάποιον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού: «Έχει τέσσερις πολύ καλούς παίκτες στην επίθεση. Βέβαια, τον Βαλμπουενά τον ξέρω που έπαιζε στην Τουρκία. Και ο Γκερέρο είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Από την άμυνα το δεξί και το αριστερό μπακ είναι πολύ καλοί και βοηθούν πολύ στην επιθετική λειτουργία».

Για τις υποχρεώσεις σε Τουρκία και Ευρώπη: «Θα προσπαθήσουμε και στις δύο διοργανώσεις να πάρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Θα είναι κουραστικά τα ταξίδια, αλλά αυτό ισχύει για κάθε ομάδα. Περιμένουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Πιστεύω στην ομάδα μου».

Για τους στόχους του συλλόγου: «Πρώτα θέλουμε να πάμε να παίξουμε στους ομίλους και μετά ανάλογα με το πώς θα είμαστε στα παιχνίδια της Ευρώπης, θα δούμε. Θέλουμε να παίξουμε πρώτα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

  • Σφυρίζει ο Γκρίνφελντ

Ο Ισραηλινός Ορελ Γκρίνφελντ είναι ο διαιτητής που επελέγη από την UEFA να διευθύνει την αναμέτρηση. Είναι γεννημένος στις 21 Αυγούστου 1981 και στην καριέρα του έχει σφυρίξει δύο αγώνες ομίλων Champions League, ο ένας από τους οποίους ήταν ο περσινός της ΑΕΚ με τη Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ (ήττα της Ενωσης με 2-3). Εχει διευθύνει επίσης έντεκα αγώνες Europa League, ένας από τους οποίους ήταν το Αστάνα – Ολυμπιακός, στις 3 Νοεμβρίου 2016 (1-1 στο Καζακστάν), δύο αγώνες προκριματικών Champions League, δύο αγώνες προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου, οκτώ παιχνίδια προκριματικών Europa League και έναν αγώνα προκριματικών Euro.

  • Στη Nova ο αγώνας

Το θρίλερ της μετάδοσης του αποψινού αγώνα του Ολυμπιακού έλαβε τέλος. Η Nova κατάφερε να πάρει τα δικαιώματα της μετάδοσης του Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός και έτσι το συνδρομητικό της Κάντζας θα είναι αυτό που θα δείξει ζωντανά και τα δυο ματς των Πειραιωτών στον Γ’ προκριματικό μέσω του Novasports1HD. Η ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 9.30μ.μ. θα μεταδοθεί από το Novasports2HD.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου