ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε τον Άγιαξ

στην-κατάμεστη-τούμπα-ο-παοκ-υποδέχετ-414471

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε στις 8μ.μ. στην κατάμεστη Τούμπα τον Αγιαξ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θέλοντας να κάνει το πρώτο βήμα – έκπληξη απέναντι στους Ολλανδούς. Τηλεοπτική κάλυψη από το OPENTV.

Τα καλά της θα φορέσει η Τούμπα, η οποία θα είναι κατάμεστη στον αποψινό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, αφού σε χρόνο ρεκόρ εξαντλήθηκαν όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια για τη φετινή ευρωπαϊκή πρεμιέρα του «Δικεφάλου του Βορρά».

Άλλωστε, δεν είχαν απομείνει και πολλά μετά τα 22.000 εισιτήρια διαρκείας που διέθεσε φέτος η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ και όλα δείχνουν ότι η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα θα φιλοξενήσει σε ένα γεμάτο κόσμο γήπεδο την ομάδα του Έρικ Τεν Χάαγκ.

Φερέιρα: «Στην αποστολή ο Ελ Καντουρί»

Το στίγμα του ενόψει των μεγάλων αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ έδωσε ο Άμπελ Φερέιρα, ζητώντας το… 200% από τους ποδοσφαιριστές του. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες σε τέτοια παιχνίδια και πως ο νταμπλούχος Ελλάδος πρέπει να εκμεταλλευτεί κάθε αδυναμία του αντιπάλου του.

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικοί. Όλοι προετοιμάστηκαν για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Θα δείτε τον καρπό των έντεκα που θα ξεκινήσουν, των εφτά που θα είναι στον πάγκο αλλά και των υπολοίπων που βοήθησαν στην προετοιμασία. Θέλω όλοι οι παίκτες μου να είναι έτοιμοι να δώσουν το… 200% στο γήπεδο. Ο Καντουρί θα είναι στην αποστολή», ανέφερε με αφορμή την ερώτηση που δέχθηκε για την κατάσταση του Ομάρ Ελ Καντουρί, που ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στην πλάτη το περασμένο διάστημα.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για το τι σκέφτηκε όταν προέκυψε ότι ο Άγιαξ θα είναι ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ: «Το πιο σημαντικό για μένα, μιας και όλοι γνωρίζουμε τον Άγιαξ είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε εμείς οι ίδιοι να βρούμε κίνητρα και να αποδώσουμε όπως ξέρουμε. Το μοναδικό που ζήτησα είναι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, να συγκεντρώνονται ατομικά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η πρόκληση έρχεται εσωτερικά περισσότερο, παρά από τον αντίπαλο. Ο Άγιαξ είναι μια ιστορική ομάδα, βασίζεται στο συλλογικό παιχνίδι. Έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε τις όποιες αδυναμίες παρουσιαστούν… Το στρατηγικό κομμάτι είναι ένα από τα βασικά μας όπλα».

Για την προσέγγιση του ΠΑΟΚ: «Όσο πιο ενωμένοι είμαστε, τόσο πιο δυνατοί είμαστε. Δουλεύουμε πολύ αυτό το παιχνίδι και στο πνευματικό κομμάτι. Πιστεύω θα υπάρχει πάθος. Ανεξάρτητα από την κλήρωση του Άγιαξ, εμείς θέλουμε να γράψουμε ιστορία και αυτό θα γίνει αυτή τη στιγμή με αντίπαλο τον Άγιαξ γιατί αυτός μας έτυχε. Από την πρώτη ημέρα έχω στο μυαλό μου το πρώτο ματς. Ανεξάρτητα από την κλήρωση, ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Με όποιον και να παίξουμε, να παίξουμε για να κερδίσουμε. Αυτή είναι η φιλοδοξία και τα θέλω των οπαδών μας. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και φιλόδοξοι».

Για το αν άλλαξε η στρατηγική μετά το άκουσμα πως αντίπαλος είναι ο Άγιαξ: «Η αγωνιστική ταυτότητα παραμένει ίδια. Η τακτική επιδέχεται κάποιες αλλαγές. Είναι σημαντικό ποιος είναι ο αντίπαλος σου. Να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι ο συναισθηματικός παράγοντας είναι πολύ σημαντικός. Κάθε ποδοσφαιριστής να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο τι πρέπει να κάνει. Κάθε δευτερόλεπτο να είναι στο 100% μέσα στο γήπεδο. Αν το κάνουμε αυτό, σίγουρα οι πιθανότητες μας θα είναι μεγάλες».

Οι αποστολές των ομάδων

Η αποστολή του Αίαντα συμπεριλαμβάνει όχι μόνο τον νέο του μεταγραφικό του απόκτημα, Έντσον Άλβαρες, αλλά και τον Φαν Ντε Μπέεκ παρόλο που γίνονται οι διαπραγματεύσεις για την μεταγραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης. Τέλος, το πρόσωπο έκπληξη της αποστολής είναι ο Νέρες, η συμμετοχή του οποίου φαινόταν αμφίβολη.

Αναλυτικότερα οι «23» του Τεν Χάαγκ για την Τούμπα: Βαρέλα, Ονανά, Κοτάρσκι, Σουρς, Βέλτμαν, Άλβαρες, Πιέρι, Μαζραουί, Μαγκαγιάν, Μπλιντ, Μαρτίνες, Ταλιαφίκο, Φαν Ντε Μπέεκ, Μαρίν, Ζίγιεχ, Ντε Βιτ, Νέρες, Χούντελααρ, Τάντιτς, Πρόμες, Ντόλμπεργκ, Εκελενκαμπ, Ντεστ.

Από την άλλη για τον ΠΑΟΚ διαθέσιμοι είναι οι: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Εσίτι, Αουγκούστο, Μίσιτς, Ελ Καντουρί, Πέλκας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Γαϊτανίδης, Στοχ, Άκπομ, Σφιντέρσκι.

Σλοβένος διαιτητής

Ο Σλάβκο Βίντσιτς επιλέχθηκε από την UEFA για να σφυρίξει την σπουδαία αποψινή αναμέτρηση. Ο 39χρονος ρέφερι θα έχει ως βοηθούς τους συμπατριώτες του, Τόμας Κλάντσιτς και Αντραζ Κόβατσιτς, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο -επίσης- Σλοβένος, Ράντε Ομπρένοβιτς.

Πέλκας: «Πήραμε το μάθημα μας πέρσι»

Τις δυσκολίες που καλείται να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ, ώστε να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League, παραδέχθηκε ο Δημήτρης Πέλκας στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα, ενόψει του αποψινού αγώνα με τον Άγιαξ. «Έχουμε ένα χρόνο εμπειρίας. Πήραμε το μάθημα μας πέρσι με την Μπενφίκα. Φέτος είναι διαφορετικά», ανέφερε αρχικά ο διεθνής μεσοεπιθετικός και υπογράμμισε:

«Έφυγαν τρεις παίκτες αλλά κατά 8/11 είναι ίδιοι. Όποιος και να είναι, είναι σίγουρα καλός, γιατί δουλεύουν από τα τμήματα υποδομής».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα συναισθήματα για αυτά τα παιχνίδια μετά την περσινή πορεία του Άγιαξ: «Έκαναν μία που καλή πορεία. Έδειξαν ότι βγάζουν ποδοσφαιριστές και μια φιλοσοφία που κρατούν χρόνια. Κοιτάμε το δικό μας κομμάτι. Δουλέψαμε με τον προπονητή και τη φιλοσοφία του. Κοιτάμε το ματς. Έχουμε ένα στόχο, αλλά αν δεν κάνουμε σε κάθε ματς ξεχωριστά το 100%, δε μπορούμε να πετύχουμε στο τέλος».

Για το πρέσινγκ του Άγιαξ και αδυναμίες που πιθανόν να έχει: «Τους έχουμε μελετήσει, ξέρουμε πως παίζουν, που πρέπει να χτυπήσουμε. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε παραπάνω από 100%, να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θα μας ζητήσει ο προπονητής. Πιστεύουμε όλοι σε αυτό το πλάνο που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Για τις δύο προηγούμενες φορές που αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ: «Αυτό είναι πιο πολύ για τον κόσμο. Εμείς, στο μυαλό μας έχουμε το πως θα είμαστε έτοιμοι, τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε όπως πρέπει. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι σε αυτό».

Για το τι άλλαξε στην ομάδα, ένα χρόνο μετά τον αποκλεισμό από την Μπενφίκα: «Έχουμε ένα χρόνο εμπειρίας. Πήραμε το μάθημα μας πέρσι με την Μπενφίκα. Φέτος είναι διαφορετικά. Έχει κρατηθεί ο κορμός, το πλάνο με τον καινούργιο προπονητή είναι πολύ καλό και πιστεύουμε σε αυτό όλοι οι παίκτες. Θα δώσουμε κάτι παραπάνω από πέρσι, γιατί μόνο έτσι μπορείς να κάνεις το επόμενο βήμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου