ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ηττήθηκε στο πρώτο τεστ ο Ολυμπιακός Βόλου

ηττήθηκε-στο-πρώτο-τεστ-ο-ολυμπιακός-β-414987

Τα πρώτα δείγματα γραφής σε φιλικό παιχνίδι έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Ολυμπιακός Βόλου, που ηττήθηκε από την ΑΕ Καρίτσας με 1-0, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλόγου που ολοκληρώθηκε στο Ελατοχώρι Πιερίας, με τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να βρίσκονται πια στον Βόλο.

Με συνολική διάρκεια 80 περίπου λεπτών, όπου παίχθηκε ποδόσφαιρο για δύο ημίχρονα από 40λεπτα, στο Δημοτικό γήπεδο της Καρίτσας, οι ερυθρόλευκοι του Θωμά Γράφα μπορεί να γνώρισαν την ήττα χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κυρτέγου, στο 12ο λεπτό, ωστόσο έδωσαν θετικά δείγματα, αν αναλογιστεί κανείς και την κούραση των διπλών προπονήσεων και της εντατικής προετοιμασίας.

Μάλιστα, αν και ξεκίνησαν μουδιασμένοι, οι Βολιώτες ανέβηκαν κυρίως στο β’ 40λεπτο, χάνοντας τις ευκαιρίες για ισοφάριση, χωρίς όμως να είναι εύστοχοι. Ο Θωμάς Γράφας μάλιστα δοκίμασε και τους Καρακώστα, Καραλούλη και Κόκκορη, που προπονούνται με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Μακρυωνίτη κάτω από τα δοκάρια, τους Γραικό (δεξιά), Μπουτζίκό (αριστερά) στα άκρα της άμυνας, ενώ Ρόκας και Βοσνακίδης αποτέλεσαν τα σέντερ μπακ. Σε ρόλο αμυντικών χαφ αγωνίστηκαν οι Καναβός και Σκοπελίτης, την ώρα που ο Καρακώστας αγωνίστηκε μπροστά τους, ως επιτελικός μέσος. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Τζέφερσον (δεξιά) και Πόζογλου (αριστερά). Επιθετική αιχμή για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Θωμάς Τσίτας, που είχε ρόλο σέντερ φορ.

Με γκολ για τους γηπεδούχους της ΑΕ Καρίτσας ξεκίνησε το παιχνίδι, καθώς μόλις στο 12ο λεπτό, ο Μητράκας για τους γηπεδούχους κέρδισε «έξυπνα» την παράβαση από τον Γραικό, με τον διαιτητή Μέγα να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Κυρτέγος για να ανοίξει το σκορ. Ηταν μία από τις λιγοστές φάσεις που σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, καθώς και η ζέστη και η κούραση από την προετοιμασία είχαν ρόλο πρωταγωνιστή, κάτι που φαινόταν σε αρκετές από τις ενέργειες των 22 ποδοσφαιριστών.

Σημάδια ανάκαμψης μετά το γκολ που δέχθηκε άρχισε να παρουσιάζει ο Ολυμπιακός αρχικά στο 26’ με το σουτ του Μπουτζίκου και έπειτα, τρία λεπτά αργότερα, χάνοντας διπλή ευκαιρία για ισοφάριση με τον Πόζογλου. Η φάση ξεκίνησε με τον Καρακώστα να βγάζει ωραία μπαλιά και τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού να βρίσκεται απέναντι από τον τερματοφύλακα Γαλάνη σε θέση βολής, με τον τελευταίο να απομακρύνει. Στην εξέλιξη της φάσης και εκμεταλλευόμενος αδράνεια των αντίπαλων αμυντικών, ο Πόζογλου βρέθηκε και πάλι σε θέση τετ-α-τετ, αλλά νικήθηκε για δεύτερη φορά από τον Γαλάνη.

Τίποτα το ιδιαίτερο δε σημειώθηκε έως τη λήξη του πρώτου μέρους, με το δεύτερο να ξεκινά με πλήθος αλλαγών για αμφότερες τις ομάδες. Ειδικότερα για τον Ολυμπιακό, ο Θωμάς Γράφας έκανε οκτώ αλλαγές, με τους Βοσνακίδη, Καναβό και Σκοπελίτη να συνεχίζουν στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο μέρος.

Οι ερυθρόλευκοι στο β’ μέρος «ανέβηκαν» ακόμη περισσότερο, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και μια σειρά από χαμένες ευκαιρίες για ισοφάριση. Συγκεκριμένα, στο 59’ ο Πάσχος πλάσαρε, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ εννέα λεπτά αργότερα, ο Μαρούδας σούταρε, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσιούμη, που μπλόκαρε την μπάλα και εν συνεχεία σε σουτ του υπό δοκιμή Καραλούλη.

Διπλή ευκαιρία για ισοφάριση έχασε ο Μπακουλάτι, στο 74’ για ισοφάριση, το αρχικό πλάσε του οποίου απέκρουσε ο Τσιούμης, ενώ σε νέο σουτ του νεαρού μέσου, ο τερματοφύλακας της ΑΕ Καρίτσας είπε «όχι» για δεύτερη φορά, στερώντας από τον Ολυμπιακό το πολυπόθητο γκολ.

Τίποτα αξιόλογο δε σημειώθηκε έως και τη λήξη του παιχνιδιού στο 80’, με την ήττα να έρχεται και τον Θωμά Γράφα να βγάζει τα πρώτα συμπεράσματα από τους ποδοσφαιριστές του.

ΑΕ ΚΑΡΙΤΣΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Δημοτικό γήπεδο Καρίτσας

Διαιτητής: Μέγας (Πιερίας)

Βοηθοί: Σαλτσίδης, Καλορόγιαννης (Πιερίας)

Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ: Γαλάνης, Καραγκούνης, Λάγδραρης, Κωτσιόπουλος, Δημητγρίου, Τροϊρης, Μήτρακας, Οικονόμου, Αλεξίου, Κυρτέγος, Συράκος.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Δημητρουλόπουλος, Τσιώμης, Λουί Φερνάντο, Καρτσαμπάς, Λυκούργος, Καρατζιάς, Κουκουνάρας, Χατζηαργυρίου, Στίκος, Κούσιας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυωνίτης (41’ Σοϊλεμέζογλου), Γραικός (41’ Πριόνας), Μπουτζίκος (41’ Μπαρούτας), Βοσνακίδης (60’ Πατσής), Ρόκας (41’ Παπαϊωάννου), Καναβός, Σκοπελίτης (67’ Καραλούλης), Τζέφερσον (41’ Ενγκομπά, 70’ Μπακουλάτι), Πόζογλου (41’ Κόκκορης), Καρακώστας (41’ Πάσχος), Τσίτας (41’ Μαρούδας).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου