ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανακοίνωσε τρεις

ανακοίνωσε-τρεις-430755

Η συμφωνία είχε γίνει εδώ και αρκετό καιρό. Πριν από δυο εβδομάδες περίπου ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» είχε γράψει για τους Σερμέτη και Κρικώνη, ότι έδωσαν τα χέρια για να συμφωνήσουν στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ είχε ακολουθήσει ο Μαυροφώτης, που δήλωσε μάλιστα ικανοποιημένος από την μετακίνησή του. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη μετά και την ολοκλήρωση του τυπικού μέρους των μεταγραφών και έχοντας την δική της τακτική για τις ανακοινώσεις, εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση μόλις προχθές. Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει και ο Δημήτρης Καραθάνος.  
 
Ο Ολυμπιακός Βόλου ενισχύθηκε σημαντικά ενόψει του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ και οι κινήσεις του αναμφίβολα δείχνουν τις προθέσεις του να είναι περαστικός από την πρώτη τοπική κατηγορία και να επιστρέψει στα εθνικά πρωταθλήματα. Ωστόσο ο προπονητής της ομάδας Λάμπρος Πρέκας ρίχνει τους τόνους: «Στόχος μας είναι η αξιοπρεπής πορεία. Θα πάμε βήμα – βήμα. Είναι άλλωστε η πρώτη μας χρονιά στην Α1 ΕΣΚΑΘ», σχολίασε σχετικά.
Ο Νίκος Μαυροφώτης, αγωνίζεται στην θέση του σέντερ και πέρυσι αποτέλεσε τον καλύτερο παίκτη ρακέτα του πρωταθλήματος αγωνιζόμενος με την φανέλα της Ανάληψης, απ’ όπου και αποκτήθηκε. Είναι εξαιρετικός κοντά στην ρακέτα, διαθέτει καλό σουτ από μέση απόσταση, ενώ πολλές φορές θα τον δει κανείς να δοκιμάζει το χέρι του και έξω από την γραμμή του τρίποντου. Είναι 30 χρονών και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στη Νίκη Βόλου. Στον Ολυμπιακό Βόλου βρίσκει και τον προπονητή, Λάμπρο Πρέκα με τον οποίο είχε συνεργαστεί με επιτυχία στην Ανάληψη. Άλλωστε ο Βολιώτης κόουτς έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη μεταγραφή του.
Από κει και πέρα ο Κώστας Σερμέτης, αγωνίζεται στην θέση του πλέι μέηκερ. Είναι 27 ετών και έχει αγωνιστεί ξανά στο παρελθόν στον Ολυμπιακό Βόλου, όπως και στη Νίκη. Την τελευταία χρονιά αγωνίστηκε στο Νεοπεντελικό Αθλητικό Ομιλο. Διαθέτει εμπειρία από εθνικές κατηγορίες, έχει το περιφερειακό σουτ, ενώ θεωρείται πολύ καλός οργανωτής.
Τέλος αποκτήθηκε ο Χρήστος Κρικώνης από τον Αστέρα Λάρισας. Ο Κρικώνης αγωνίζεται στην θέση του σμολ φόργουορντ, έχει ύψος 1.93 και είναι από τους παίκτες που αναμένεται να παίξουν βασικό ρόλο στην φετινή πορεία του Ολυμπιακού Βόλου. Είναι πάρα πολύ καλός σουτέρ, δυναμικός παίκτης και αλτικός με ευχέρεια στα ριμπάουντ. Αρκετές ομάδες των διεκδικούσαν για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, όπως ο Παλαμάς, αλλά ο Ολυμπιακός κινήθηκε πιο γρήγορα απ’ όλους και κατάφερε να τον κάνει δικό του.
Στα ερυθρόλευκα ντύθηκε ξανά και ο Δημήτρης Καραθάνος, με τον οποίο είχε συνεργαστεί ο Λάμπρος Πρέκας στην Ανάληψη. Ο Βολιώτης καλαθοσφαιριστής συμφώνησε την τελευταία στιγμή και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες. Επίσης ως επένδυση για το μέλλον αποκτήθηκε ο 16χρονος Νίκος Παραλίκης από τον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου.
Εν τω μεταξύ ο προπονητής της ομάδας Λάμπρος Πρέκας αποφάσισε να κρατήσει από το ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου τους Βαλωτή και Νικολόπουλο και από αυτό του Θεσσαλικού τους Παπαθεολόγου, Παπαθεωδόρου, Ντέκα, Παπαγιάννη, Κοψιαλή, Αποστόλου, Καρακώστα Ν., Καρακώστα Δ, Μάγκο και Μαριτσούδη.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου