ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντίστροφη μέτρηση!

αντίστροφη-μέτρηση-430791

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου, που σήμερα έχει ρεπό και από αύριο μετράει αντίστροφα για το πρώτο ευρωπαϊκό παιγνίδι της ιστορίας του καθώς σε τέσσερις μέρες την Πέμπτη 14 Ιουλίου θα αγωνισθεί στην πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι με την Ραντ…

Μετά από 21 ημέρες προετοιμασίας, μια προπόνηση χθες στην Πορταριά και επιστροφή στο Βόλο και στη βάση του, ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού Χάβι Γκράθια έχει δώσει για σήμερα το πρώτο ρεπό στους παίκτες και ανανέωσε το ραντεβού για προπόνηση αύριο Δευτέρα, oπότε οι "ερυθρόλευκοι" θα μπουν στην τελική ευθεία για την πρώτη τους ευρωπαϊκή "μάχη" με αντίπαλο τη Ραντ στο Βελιγράδι.

Χθες έγινε γνωστή και η λίστα των παικτών που θα συμμετέχουν στους αγώνες για το Europa Leage που αποτελείται από 21 παίκτες όλους τους νεοαποκτηθέντες και από την οποία είναι εκτός οι Ζέρης, Αναστασίου και οι άλλοι νεαροί της ομάδας Νέων που μετέχουν στην προετοιμασία. Συνολικά συμμετέχουν 16 αλλοδαποί και 6 Έλληνες ποδοσφαιριστές στους οποίους θα βασισθεί στην Ευρώπη ο Χάβι Γκράθια.
Στη λίστα για το Europa Leage μετέχουν:
 Οι Αργεντινοί Λεάντρο Άλβαρες, Χαβιέ Ουμπίντες, Βιθέντε Μόνχε, Χουάν Μαρτίν, Ματίας Αλεχάντρο Κάσχιο
 οι Ισπανοί Μανουέλ Ρόκα, Νοέ Ακόστα
οι Σλοβάκοι Μάριο Μπρέσκα, Πέτερ Ντολεζάι, Ιγκόρ Ομπέρ
οι Γαλλοι Χαβιέ Τομάς, Ζακ Στεφάν Νταρμπιόν
ο Ελβετός Ελντίν Γιακούποβιτς
ο Σενεγαλέζος Πάπα Χαλιφα Σανκαρέ
ο Ούγγρος Ζόλταν Σέλεσι
ο Μαλτέζος Αντρέ Σκέμπρι
και οι Έλληνες Ηλίας Σολάκης, Γιάννης Ζαραδούκας, Στάθης Ρόκας, Παύλος Μητρόπουλος και Στέλιος Ανδρίκος.
Από τους 21 παίκτες όλοι πλέον είναι σε ετοιμότητα καθώς κανονικούς ρυθμούς προπόνησης επανήλθε από χθες ο Αργεντίνος μέσος Χαβιέ Ουμπίντες, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και έτσι τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου Χάβι Γκράθια.
Ο “Oubi” που είχε τραυματιστεί στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος και δεν έπαιξε στα πλέι οφ προτιμήθηκε να προφυλαχτεί και δεν αγωνίστηκε και στα δύο φιλικά με τον  Εθνικό στα Χάνια και την περασμένη Τετάρτη στο Βόλο με την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, ενώ τώρα   είναι κανονικά στη διάθεση του προπονητή του Χάβι Γκράθια, για το πρώτο επερχόμενο ευρωπαϊκό ματς. Το ίδιο ισχύει και για τον Γάλλο Στεφάν Νταρμπιόν που είχε υποστεί διάταση στον τετρακέφαλο και έχει κι αυτός αρκετές οι πιθανότητες να κάνει την πρώτη του συμμετοχή με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη.
Μετά από 21 μέρες προπόνησης   για τους περισσοτέρους παίκτες και μετά από 2 φιλικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου Χάβι Γκράθια εξέφρασε την πεποίθηση του   ότι οι ερυθρόλευκοι θα είναι έτοιμοι για το ματς της ερχόμενης Πέμπτης με τη Ραντ στο Βελιγράδι βλέποντας και τα θετικά μηνύματα από το τελευταίο τεστ με την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, που ήταν και η πρόβα τζενεράλε για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς.
Ο Χάβι Γκράθια έδειξε και σκέψεις 11άδας αλλά και το ότι έχει και καλές εναλλακτικές και κυρίως αξιόπιστες λύσεις για τις περισσότερες θέσεις, χωρίς να κρύβει πάντως ότι θα χρειασθούν και κάποιες άλλες προσθήκες στην συνέχεια.
Παρατάσσοντας την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1 είδε ότι στο σχήμα μπορεί να γίνουν αλλαγές
αφού και στα δυο φιλικά χρησιμοποίησε τον Μανουέλ Ρόκα κάτω από τα δοκάρια και στη θέση μπορεί παίξει ο Γιακούποβιτς.
Δεξιά  ήταν ο Σέλεζι και εναλλακτική λύση είναι και ο Ομπέρ που σήμερα όμως κλείνει μόλις 6 μέρες με την ομάδα, ενώ αριστερά ήταν ο Στ. Ρόκας και υπάρχει και ο Ζαραδούκας.
 Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Τομάς και Σανκαρέ, ενώ θέση διεκδικεί και ο Ντολεζάι  και υπάρχει και ο Ανδρίκος  και σαν αμυντικά χαφ υπήρχε καλή συνύπαρξη και συνεργασία από τους Μητρόπουλο και Άλβαρεζ, έχοντας εναλλακτικές λύσεις με τον δυναμικό Κάσχιο, ίσως με Νταρμπιόν αλλά και με μετατόπιση των Ντολεζάι ή Ρόκα.
Στα χαφ στη δεξιά πλευρά κινούνταν ο Μπρέσκα και στα αριστερά ο Μόνχε, κάτι που αλλάζει ενώ θα υπάρξει η προσθήκη του Ουμπίντες. Στα δυο φετινά φιλικά πίσω από τον Μαρτίν ξεκίνησε ο Ακόστα που μάλιστα ήταν πολύ καλός στο νέο του ρόλο και φυσικά υπάρχει η λύση εμπειρίας του Σολάκη είτε προωθημένος είτε πίσω από τον φορ όπως και αυτή του πιο νέου στην ομάδα Αντρέ Σκέμπρι, που έφυγε χθες για τη Μάλτα για να επιστρέψει σήμερα και να είναι παρών από αύριο στην τελική ευθεία εν όψει του ματς της Πέμπτης στο Βελιγράδι…
«Τα πόδια των παικτών ήταν βαριά από την προετοιμασία. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, ωστόσο πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές παίξαμε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Κόντρα στη Ραντ η ομάδα θα είναι πιο φρέσκια και καλύτερη και πιστεύω έτοιμη να μπει στη μάχη. Είχαμε πει ότι στις 14 Ιουλίου θα είναι δύσκολο να βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά το προσπαθούμε» είπε ο Ισπανός τεχνικός Χάβι Γκραθία μετά το τελευταίο τεστ όπου στην αρχική ενδεκάδα στην οποία δεν χρησιμοποίησε τον Ουμπίντες και κανένα από τα 4 φετινά μεταγραφικά αποκτήματα, κάτι που σημαίνει ότι την Πέμπτη το σχήμα ίσως έχει κάποιες αλλαγές…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου