ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καλανδαρίδης: «Θέλαμε το χρυσό αλλά κοιτάμε Παγκόσμιο και… Ολυμπιακούς»

καλανδαρίδης-θέλαμε-το-χρυσό-αλλά-κο-424590

Ο Γιάννης Καλανδαρίδης ήταν για ακόμη μία φορά συνεπής με το βάθρο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο Βολιώτης κωπηλάτης του ΟΕΑΝΑΒ, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ δεν έκρυψε πως στόχος ήταν το χρυσό μετάλλιο, αλλά κοιτά πλέον τη συνέχεια και το Παγκόσμιο της Αυστρίας, όπου μια νέα διάκριση μπορεί να του χαρίσει και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Οι δύο κωπηλάτες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κατάφερναν να ανέβουν στο βάθρο παίρνοντας την 3η θέση με χρόνο 6.33.09. Το χρυσό κατέκτησε η Ρουμανία με 6.29.24 και το ασημένιο η Λιθουανία με 6.31.01. Το ελληνικό δίδυμο ήταν σταθερό σε όλη τη κούρσα και δεν έμεινε σε κανένα σημείο εκτός διεκδίκησης μεταλλίου.

Ο 21χρονος πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό της δικώπου άνευ, μαζί με τον Θανάση Παλαιοπάνο του ΝΟ Ιωαννίνων, δίνοντας συνέχεια στις εκπληκτικές εμφανίσεις των ελληνικών πληρωμάτων.

Ο Γιάννης Καλανδαρίδης αναφέρει σχετικά: «Ο στόχος ήταν το μετάλλιο και κυρίως το χρυσό. Είχαμε μπει με τον 4ο καλύτερο χρόνο στον τελικό αλλά είχαμε κάνει κάποια λάθη στις προηγούμενες κούρσες οπότε πιστεύαμε ότι μπορούμε να καταλάβουμε την πρωτιά. Κάναμε ένα πολύ γερό αγώνα τα πράγματα πήγαιναν όπως τα είχαμε συνεννοηθεί με τον Θανάση αλλά δεν καταφέραμε να κάνουμε αρκετά καλή αλλαγή στα μισά της κούρσας και δεν μπορέσαμε να περάσουμε τους Λιθουανούς και τους Ρουμάνους που ήταν πολύ κοντά μας, οπότε η κούρσα κύλισε με αυτόν τον τρόπο μέχρι το τέλος.

Πλέον έχουμε μπροστά μας το Παγκόσμιο στην Αυστρία, που μπορεί να δώσει πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακολουθεί και το Πανευρωπαϊκό στα Γιάννενα αλλά θα δούμε μετά την απόφαση του αρχιπροπονητή τι θα κάνουμε».

Τέλος, ο Καλανδαρίδης δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου «Ζαγορίν», ο οποίος είναι πάντα δίπλα του και τον ενισχύει στο δρόμο προς την κορυφή, παρά τους δύσκολος καιρούς.

4η η Ελλάδα

Μυθικές ήταν οι εμφανίσεις για τα Ελληνικά πληρώματα, αφού αρχικά το Σάββατο ήρθε το χρυσό στην δίκωπο κοριτσιών με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου, ακολούθησε το χάλκινο από τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Θανάση Παλαιοπάνο και χθες στον τελικό του διπλού σκιφ των κοριτσιών οι Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου ήταν ασταμάτητες και κατέκτησαν το χρυσό με άνεση τερματίζοντας σε 7.04.20 αφήνοντας στη 2ηθέση την Αυστραλία 7.07.77 και στην 3ητην Ουγγαρία 7.11.68.

Το τελευταίο μετάλλιο χρονικά ήρθε από τον Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τελικό του σκιφ αγοριών. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά, έχοντας πετύχει και νέο ρεκόρ αγώνων στον προημιτελικό και πέρασε πρώτος στα 500 και τα 1000μ. Στη συνέχεια ο Γερμανός Βέμπερ έκανε την αντεπίθεσή του και κατάφερε να πέσει πρώτος στον τερματισμό σε χρόνο 6.54.59 αφήνοντας στη 2η θέση τον Στέφανο που τερμάτισε σε 6.56.15 ενώ σε απόσταση αναπνοής τερμάτισε τρίτος με 6.56.22 ο Νορβηγός Ζουέλ.

Ιδιαίτερα απαιτητικός και άκρως ανταγωνιστικός ο τελικός του διπλού ελαφρών βαρών των αγοριών όπου ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου από τον Πτελεό μαζί με τον Πέτρο Γκαϊδατζή πήραν την 6ηθέση με χρόνο 6.35.93. Το χρυσό κατέκτησε το πλήρωμα από τη Γερμανία με 6.22.98, το ασημένιο η Ιταλία με χρόνο 6.24.98 και το χάλκινο η Ελβετία με 6.27.30.

Μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Σαρασότα η Ελλάδα κατέλαβε την 4η θέση στον πίνακα των μεταλλίων αφήνοντας πίσω υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η Ελβετία και η Ολλανδία. Η ελληνική ομάδα επιστρέφει από τις ΗΠΑ μέσω Φρανκφούρτης στο «Ελ. Βενιζέλος» σήμερα στις 5.15μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου