ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λίγα λόγια και πολλή δουλειά

λίγα-λόγια-και-πολλή-δουλειά-428085

Στον Ολυμπιακό Βόλου που πάει σήμερα στο Ελατοχώρι Πιερίας

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με σύνθημα λίγα λόγια και πολλή δουλειά η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου ανεβαίνει σήμερα στο Ελατοχώρι Πιερίας για το βασικό στάδιο προετοιμασίας σε μια χρόνια που τη βρίσκει να επιστρέφει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στη Football League.

Η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει στις 11 το πρωί για το Ελατοχώρι και το ίδιο αθλητικό κέντρο και στο ξενοδοχείο Μύθος που έγινε και πέρσι η προετοιμασία που έφερε άνοδο ο νέος προπονητής Θωμάς Γράφας «καλείται» να κτίσει μια νέα ομάδα με νέα πρόσωπα και συνδυάζοντας εμπειρία και ταλέντο την καταστήσει ανταγωνιστική…

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Θωμάς Γράφας, που σταθερά την τελευταία επταετία εργάζεται στις μεγάλες κατηγορίες, έχει την εμπειρία για να πετύχει με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Football League αλλά δεν αφήνει τίποτα την τύχη και ποντάρει στη σκληρή δουλειά γνωρίζοντας και το μέγεθος της νέας του ομάδας.

Ο Αθηναίος νεαρός τεχνικός στις δηλώσεις του στην «πρώτη» ενόψει της νέας χρονιάς άλλωστε ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Εχω τονίσει κατ’ επανάληψη πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος. Ο κόσμος αυτό που μπορεί να περιμένει από εμάς είναι πάρα πολύ σκληρή δουλειά, για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του. Νομίζω, ότι μια ομάδα με τέτοια δυναμική, με ιστορία και με κόσμο, δεν μπορεί να έχει κάποιον άλλο στόχο, εκτός από πρωταγωνιστικό.

Πιστεύω, ότι τις πρώτες μέρες στο Ελατοχώρι θα έχουμε συμπληρώσει το 85% του ρόστερ και θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια να γίνουν προσθήκες ικανών ποδοσφαιριστών».

Δεδομένο είναι ότι αρχικά στο Ελατοχώρι θα είναι οι είκοσι ποδοσφαιριστές που έδωσαν το «παρών» στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας + τον Θωμά Τσιτα που ανακοινώθηκε χθες και +2 που ίσως υπογράψουν σήμερα . Από το περσινό ρόστερ οι Στάθης Ρόκας, Νίκος Μπουτζίκος, Σεραφείμ Παπαϊωάννου, Φίλιππος Σκοπελίτης, Κλεβί Κόλα, Θανάσης Καναβός, Γιώργος Πατσής και Γιάννης Ζάχος και οι νεοαποκτηθέντες Ηλίας Μακρυωνίτης, Ραφαήλ Σολεϊμέζογλου, Δημήτρης Βοσνακίδης, Θωμάς Γραικός, Τάσος Μαρούδας, Νίκος Μπαρούτας, Αλέξανδρος Μπακουλάτι, Μάνος Πάσχος, Στέλιος Πόζογλου, Γιάννης Πριόνας, ο Καμερουνέζος Άντερσον Ενγκομπά και ο Βραζιλιάνος Τζέφερσον Ντούγκλας.

Το προπονητικό τιμ αποτελείται από τους Θωμά Γράφα (προπονητής), Παναγιώτη Τσιγαρίδα (προπονητής φυσικής κατάστασης), Γιάννη Γεωργιάδη (προπονητής τερματοφυλάκων). Ο Στέφανος Κούγκουλος είναι ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας, ενώ ο Δημήτρης Παπαγιάννης ο φροντιστής. Ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου, με θητεία σε Σπάρτη, Πανελευσινιακό και Ηρόδοτο είναι ο νέος υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο Γιάννης Θεοδωρίδης υπεύθυνος εγκαταστάσεων, ο Λευτέρης Τασσιόπουλος υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων, ο Μίλτος Μαργαρός γραμματειακή υποστήριξη, ενώ ο Διονύσης Παππάς τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

Η ομάδα φέτος είναι ανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό και οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές πήραν την Τετάρτη και μια πρώτη γεύση από τον κόσμο του Ολυμπιακού που κατέκλυσε τις κερκίδες του βοηθητικού του ΕΑΚ, χειροκρότησε την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές, με το κλίμα να είναι πανηγυρικό, στην επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες, ύστερα από τρία χρόνια.

Πάντως όλοι απέφυγαν τα μεγάλα λόγια και ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, ζήτησε στήριξη: «Είναι σημαντική η παρουσία σας και σας θέλουμε δίπλα μας στη νέα προσπάθεια που επιχειρούμε. Ο Ολυμπιακός δεν είναι κομπάρσος. Ηταν, είναι και θα είναι πρωταγωνιστής. Ολοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τον στόχο μας» ανέφερε χειροκροτούμενος ενώ και το μέλος της πενταμελούς επιτροπής, που έχει αναλάβει τις διαδικασίες για την σύσταση της ΠΑΕ, Αλέκος Μεταφτσής, τόνισε: «Για μια ακόμη φορά με την παρουσία σας στην πρώτη συγκέντρωση αποδείξατε πως είστε πάντα κοντά στην ομάδα της καρδιάς σας… δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα άλλο, από το ότι θα παραδώσουμε την ομάδα επαγγελματική και θα πάρουμε τη θέση μας στην κερκίδα, εκεί που είμαστε πάντα».

«Στηρίξτε με όλες σας τις δυνάμεις την προσπάθεια» ανέφερε ο αρχηγός τη ομάδας Στάθης Ρόκας, που έχει φορέσει τα ερυθρόλευκα σε όλες τις κατηγορίες…και στην Ευρώπη!

Μοναδικό πρόβλημα στο ξεκίνημα ήταν ένας τραυματισμός του Κλεβί Κόλα ενώ στη χθεσινή προπόνηση έλαβε μέρος και ο Ναζίμ που έχει μεταγραφεί στον Απόλλωνα Λάρισας.

Ανακοίνωσε και Τσίτα

Ο Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε χθες και την απόκτηση του επιθετικού Θωμά Τσίτα. Γεννήθηκε στις 30/07/1991 στα Γιαννιτσά, έχει ύψος 1.88 και αγωνίζεται ως σέντερ φορ. Τον Ιανουάριο του 2010, σε ηλικία 19 ετών πήγε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και έπαιξε σε τρία παιχνίδια στη Super League. Την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, στην οποία κάθισε δύο αγωνιστικές περιόδους, παίζοντας σε 9 παιχνίδια στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Την χρονιά 2013-14 αγωνίστηκε στη Νίκη Βόλου, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο από την Football League στη Super League. Στη συνέχεια έπαιξε σε Πανηλειακό (Football League), Καλλιθέα (Football League) και Αναγέννηση Καρδίτσας (Football League). Τον Ιανουάριο του 2015 πήγε στην Κύπρο και αγωνίστηκε για ένα χρόνο στην ΠΑΕΕΚ (ομάδα Β’ κατηγορίας) και έξι μήνες στο Παραλίμνι. Την περίοδο 2017-18 έπαιξε στην Ομόνοια Αραδίπου (Β’ εθνική Κύπρου), καταγράφοντας 25 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και 12 γκολ. Πέρυσι αγωνίστηκε επίσης στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής Κύπρου με τον Οθέλλο Αθηαίνου, καταγράφοντας 22 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και 12 τέρματα.

Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν (2011) με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων της Ελλάδας σε τρία παιχνίδια.Συνολικά έχει να επιδείξει 12 συμμετοχές στη Super League, 41 συμμετοχές και 9 γκολ στη Football League, καθώς και 77 συμμετοχές και 37 τέρματα στη Β’ κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός Βόλου καλωσορίζει τον Θωμά Τσίτα στη μεγάλη «ερυθρόλευκη» οικογένεια, του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα, ενώ όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις συνεχίζονται και στην ομάδα αναμένουν έναν ακόμη Βραζιλιάνο…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου