ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τουρνουά της ακαδημίας του Ολυμπιακού Βόλου

τουρνουά-της-ακαδημίας-του-ολυμπιακο-432254

Ολοκληρώθηκε το καλοκαιρινό τουρνουά των τμημάτων υποδομής του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Α.Κ. Βόλου από τις 31 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουνίου με τον μεγάλο τελικό και την τελετή λήξης των τμημάτων. Στο τουρνουά συμμετείχαν οι αθλητές των τμημάτων προμίνι, ακαδημία 1 και ακαδημία 2 (ηλικιακά 1999 – 2004). Η φιλοσοφία αυτού του τουρνουά που έγινε κάτω από την επίβλεψη των προπονητών κ. Ζαχαρίου Κωνσταντίνο και κ. Μούτο Κωνσταντίνο ήταν η διασκέδαση, το παιχνίδι, ο υγιής ανταγωνισμός και η αποφόρτιση από μια δύσκολη σχολική χρονιά, αλλά και η ευκαιρία για τους μικρούς καλαθοσφαιριστές να αναδείξουν τα μυστικά του μπάσκετ που έμαθαν την χρονιά που πέρασε αλλά και στους προπονητές τους, που ήταν από τα τμήματα του παιδικού και του μίνι, να δουν το άθλημα και από μια άλλη οπτική γωνία, αυτή του προπονητή.

Στον μεγάλο τελικό αναμετρήθηκαν οι ομάδες των λιονταριών και των πανθήρων με την ομάδα των λιονταριών να παίρνει το ροζ φύλλο μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά και να επικρατεί με 23 – 17 των πανθήρων.

Λιοντάρια: Χατζηπλής Θ., Ζυμπέρης Α. (9), Βραζιώτης Χ. (2), Μπέκος Β., Μπέκος Γ. (8), Βραζιώτης Δ., Ρίζος Η. (2), Ανδριανίδης Α. (2), Μαμουρέλης, Γκρίνιας, Μηλιόρδος. Coach ( Θέος Ν., Κουτσοναβάκης Γ.)

Πάνθηρες: Κοέν Λ. (2), Κωστής Λ. (4), Κολιός Κ. (4), Πούλιος Κ. (4), Ξανθάς Γ., Τοπαλίδης (3), Μπακίρης, Νασίκας, Αθανασίου, Τσεσμελής, Παραλίκης. Coach (Mπακίρης Κ., Τυρογιάννης Κ.).

Στον μικρό τελικό οι «λεοπαρδάλεις» επικράτησαν την ομάδα τίγρεις με 60 – 30 παρουσιάζοντας πολύ ωραίο μπάσκετ για τα δεδομένα της ηλικίας των παιδιών.

Κατά τη διάρκεια του μικρού και μεγάλου τελικού οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να πάρουν χρήσιμες συμβουλές από τον διαιτητή της Α1 κατηγορίας μπάσκετ τον κ.κ. Σταματόπουλο Κωνσταντίνο, ο οποίος με την παρουσία του έδωσε μια διαφορετική αίγλη στο τουρνουά.

Στην τελετή λήξης, παρουσία όλων των αθλητών των τμημάτων υποδομής αλλά και των γονέων, έγιναν οι ειδικές βραβεύσεις του τουρνουά και της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε.

Καλύτερη πεντάδα του τουρνουά: Γκούφας Χριστόφορος, Μπέκος Γιάννης, Γανωτής Παναγιώτης, Κολιός Κωνσταντίνος, Ζυμπέρης Αιμίλιος.

Προπονητές του τουρνουά: head coach: Θέος Νικόλαος και assistant coach: Χριστοδούλου Κωνσταντίνος.

MVP χρονιάς: Σκουμής Παναγιώτης

Μικρότερος αθλητής της χρονιάς: Κατσιφός Νίκος ( 2004 )

1οι σε παρουσίες στις προπονήσεις: Κατσιφός Γιάννης, Κάστορας Θάνος, Σκουμής Παναγιώτης.

Το Δ.Σ. του συλλόγου και οι προπονητές εύχονται σε γονείς και αθλητές καλό καλοκαίρι.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου