ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ντάνι Θιφουέντες στο Βόλο

ο-ντάνι-θιφουέντες-στο-βόλο-432277

Ο Ντάνι Θιφουέντες φαίνεται πως είναι αυτός που κέρδισε την προτίμηση των ανθρώπων του Ολυμπιακός Βόλου και κέρδισε και από τον Σλοβάκο Ντάλιμπορ Πλέβα μια θέση στο ευρωπαϊκό ρόστερ του Ολυμπιακού. Μπορεί μέχρι προχθές το βράδυ ο 27χρονος Σλοβάκος δεξιός αμυντικός να ήταν το φαβορί να έρθει στο Βόλο, όμως μετά από σύσκεψη αποφασίσθηκε να παγώσει το θέμα του και να προτιμηθεί μια πιο γνωστή λύση, ισπανική, μένοντας στο εξ’ αρχής ισπανικό μοντέλο με Θιφουέντες…
Ο Σλοβάκος που τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, ενώ την προηγούμενη εξαετία φορούσε τη φανέλα της Ντούμπνιτσα, όπου υπήρξε και συμπαίκτης με τον Πέτερ Ντολεζάι, ήταν καλή περίπτωση αλλά προτιμήθηκε τελικά η ισπανική λύση και έτσι στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν εντός της ημέρας τον Ντάνι Θιφουέντες για να μεγαλώσει η ισπανόφωνη παροικία.
Μάλιστα για τον Θιφουέντες που είχε ξανααπασχολήσει μέσα στον Ιούνιο τον Ολυμπιακό   η ισπανική εφημερίδα «Estadio Deportivo» έγραψε χθες πως ο έμπειρος Ισπανός άσος έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό Βόλου και πως άμεσα θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Βολιώτες.
Αυτό θα γίνει σήμερα, ενώ ο Θιφουέντες όπως αναφέρουν οι Ισπανοί πείστηκε να συνεχίσει την καριέρα του στο Βόλο λόγω της παρουσίας του Χάβι Γκράθια, με τον οποίο έχουν συνυπάρξει στο παρελθόν στην Κάντιθ από την οποία μένει ελεύθερος ο έμπειρος άσος, αλλά και λόγω της συμμετοχής του Ολυμπιακού Βόλου στα προκριματικά του Europa League.
Πάντως την περίπτωση του δεξιού μπακ της Καντίθ, Ντάνι Θιφουέντες ο Ολυμπιακός Βόλου την προτίμησε από την Σλοβακική λύση κατόπιν εισήγησης του προπονητή Χάβι Γκράθια.
Πρόκειται λοιπόν για έναν 31χρονο αμυντικό που έχει συμβόλαιο έως το 2013 με την ισπανική ομάδα, αλλά το λύνει και ο λόγος είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος .
 Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου ξέρει πολύ καλά τον έμπειρο άσο, μιας και οι δυο τους συνεργάστηκαν στην Καντίθ την περίοδο 2009-10 με τον Γκραθία να του δίνει κατευθείαν θέση στο βασικό σχήμα της ομάδας και να τον θεωρεί βασικό κρίκο της άμυνας.
Όσον αφορά το κασέ του παίκτη, μάλλον δεν είναι απαγορευτικό. Περίπου 120.000 ευρώ είναι η αμοιβή του Θιφουέντες, ο οποίος αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Ρεάλ.
Ο «Θίφου», όπως τον αποκαλούν στην πατρίδα του, έμαθε ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης και εκτός από την Κάντιθ έχει αγωνιστεί στις Σαμόρα, Λανσαρότε, Εϊμπάρ, Σοσιεδάδ, Πονφεραντίνα και Βαγιαδολίδ.
Ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα    έχει ανακοινώσει επίσημα μόνο την απόκτηση του Γάλλου Στέφαν Νταρμπιόν από τη Ναντ και με την ομάδα να προετοιμάζεται κανονικά στο Πήλιο ο Αργεντινός Αλεχάντρο Κάσχιο.
Στα υπέρ είναι πως έμεινε η περσινή καλή ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει όμως πως στην ΠΑΕ κάθονται με σταυρωμένα χέρια.
Έτσι εκτός του ότι αναμένεται ένας ακόμη Αργεντινός, ο Πατσέκο, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πολύ κοντά σε μια ακόμη Λάτιν μεταγραφή καθώς μέχρι τις 8 Ιουλίου   θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τη λίστα παικτών που θα αγωνισθεί η ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ
Για τον Αργεντινό επιθετικό Χερμάν Εζέκιελ Πατσέκο που ανήκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, και πέρυσι έπαιξε με τη μορφή δανεισμού στην Ιντεπεντιέντε και στη συνέχεια στην Χιμνάσια Λα Πλάτα υπάρχει μια στασιμότητα που αναμένεται να λήξει ως την αρχή της επομένης εβδομάδας.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου