«Τεστ» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (U18) του Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-18, 19:50:18
«Τεστ» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (U18) του Βόλου

Θα προηγηθεί τουρνουά των εθνικών ομάδων μπάσκετ Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας και Μεγάλης Βρετανίας

 

Πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης της μεγάλης γιορτής του δημοφιλούς αθλήματος του μπάσκετ που θα διεξαχθεί στην πόλη του Βόλου το επόμενο διάστημα.

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, ξεκινά μάλιστα από τις 22 Ιουλίου, με τη διεξαγωγή τουρνουά μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας και Μεγάλης Βρετανίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις Νέας Ιωνίας και Πορταριάς, η οποία θα κορυφωθεί στις 27 Ιουλίου, οπότε και ξεκινά μία από τις κορυφαίες για την τρέχουσα χρονιά διοργανώσεις, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ U18.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ, διοργανώνεται στην παραλία του Βόλου (περιοχή Ηρώου) η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η οποία θα ξεκινήσει με την παρέλαση των Εθνικών Ομάδων επί της παραλίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί των τοπικών αρχών και των εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της FIBA, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πυροτεχνήματα.

Έχει ήδη αφιχθεί στο Βόλο η Ελληνική Εθνική Ομάδα που διαμένει στο Hotel Portaria και προετοιμάζεται για τις διεθνείς συναντήσεις στις εγκαταστάσεις Νέας Ιωνίας και Πορταριάς, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης των εργασιών επί των γηπέδων για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων.

Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 16 Εθνικές Ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τις: Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Σερβία, Τουρκία, Ρωσία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία, Ελλάδα, Σλοβενία, Γαλλία, Λετονία, Ολλανδία, Φινλανδία, Κροατία και Ισπανία.

Εκτός των αθλητών και των τεχνικών των ομάδων, στην πόλη θα φιλοξενηθεί και πολυπληθές κοινό από τις συμμετέχουσες χώρες αποτελούμενο από οικογένειες και υποστηρικτές των παικτών και των ομάδων.

Η διοργάνωση, πέραν της οικονομικής διάστασης με τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα από τη δεκαήμερη και πλέον παραμονή των ομάδων στην πόλη, αποτελεί και μία δυναμική ευκαιρία προβολής του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα καλύπτεται και τηλεοπτικά από τη FIBA και τις συμμετέχουσες χώρες, μέσω των σταθμών της ΕΡΤ, της Cosmote και του Eurosport.

Το πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ U-18

Αναλυτικά οι όμιλοι και το πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι:

Οι Όμιλοι

Α’ Όμιλος: Μ. Βρετανία, Γερμανία, Σερβία, Τουρκία

Β’ Όμιλος: Ρωσία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία

Γ’ Όμιλος: Ελλάδα, Σλοβενία, Γαλλία, Λετονία

Δ’ Όμιλος: Ολλανδία, Φινλανδία, Κροατία, Ισπανία

 

27 Ιουλίου

Νέα Ιωνία

14.30 Σλοβενία-Γαλλία

16.45 Ολλανδία-Ισπανία

19.00 Φινλανδία-Κροατία

21.15 Ελλάδα-Λετονία

Πορταριά

14.30 Ιταλία-Μαυροβούνιο

16.45 Μ. Βρετανία-Τουρκία

19.00 Γερμανία-Σερβία

21.15 Ρωσία-Λιθουανία

 

28 Ιουλίου

Νέα Ιωνία

14.30 Τουρκία-Γερμανία

16.45 Σερβία-Μ. Βρετανία

19.00 Λιθουανία-Ιταλία

21.15 Γαλλία-Ελλάδα

Πορταριά

14.30 Κροατία-Ολλανδία

16.45 Λετονία-Σλοβενία

19.00 Ισπανία-Φινλανδία

21.15 Μαυροβούνιο-Ρωσία

 

29 Ιουλίου

Νέα Ιωνία

14.30 Ολλανδία-Φινλανδία

16.45 Μαυροβούνιο-Λιθουανία

19.00 Ρωσία-Ιταλία

21.15 Ελλάδα-Σλοβενία

Πορταριά

14.30 Μ. Βρετανία-Γερμανία

16.45 Γαλλία-Λετονία

19.00 Σερβία-Τουρκία

21.15 Κροατία-Ισπανία

Εθελοντισμός

Η επιτυχία του συνόλου των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Βόλου, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον εθελοντισμό, στους συμπολίτες που υποστηρίζουν τις διοργανώσεις, είτε ως μέλη συλλόγων και φορέων, είτε ως δημότες που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια του Δήμου Βόλου στο να πρωταγωνιστεί η πόλη στην ανάθεση διεθνών αθλητικών γεγονότων από τις Ομοσπονδίες των αθλημάτων.

Για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ U19 του Ιουλίου η διαδικασία συμμετοχής εθελοντών ξεκίνησε από τις 11 Φεβρουαρίου του 2019, οπότε και με ανακοινώσεις της αρμόδιας υπηρεσίας της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι για την ανάγκη συμμετοχής 80 τουλάχιστον εθελοντών για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Έως τα μέσα Ιουλίου δήλωσαν συμμετοχή και ανέλαβαν συγκεκριμένες ευθύνες 118 Βολιώτες εθελοντές, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε υπηρεσίες όπως υποδοχή και συνοδεία Εθνικών Ομάδων, υπηρεσίες εγκατάστασης, υπηρεσίες θεατών, συνοδοί διαιτητών και λοιπών παραγόντων, ball boys κ.ά.

Η εντυπωσιακή αυτή συμμετοχή συμπολιτών αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την κουλτούρα εθελοντισμού και προσφοράς που έχει δημιουργηθεί στην πόλη του Βόλου και η οποία συμβάλλει σημαντικά στη διεκδίκηση μεγάλων διεθνών αθλητικών γεγονότων.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=