ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ

χωρίς-πλέι-οφ-και-πλέι-άουτ-436419

Για τη νέα Football League που συνεδρίασε χθες παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με την παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου συνεδρίασε χθες η Football League που πήρε κάποιες αποφάσεις που δεν μπορεί να είναι οριστικές αλλά σίγουρα θα είναι οι προτάσεις όταν θα συνταχτεί η προκήρυξη για το πρωτάθλημα που ως πρώτη άποψη είναι να ξεκινήσει Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ενώ σε αντίθεση με τις παραπάνω κατηγορίες εδώ δεν θα υπάρχουν πλέι οφ και πλέι άουτ.

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος και ο Αλέκος Μεταφτσής που εκπροσώπησαν τον Ολυμπιακό Βόλου εκτός της παρουσίας στη συνεδρίαση είχαν και συναντήσεις με εκπροσώπους των άλλων ομάδων της νέας Football League και συζήτησαν για την καθυστέρηση που υπάρχει από την πολιτεία και τα όσα απαιτούνται για τη σύσταση των ΠΑΕ, αλλά και για την άντληση οικονομικών πόρων όσο και την εξασφάλιση καλύτερων τιμών σε ναύλα ταξιδιών και ιματισμό.

Στο θέμα αυτό έδωσε διευκρινίσεις και ο πρόεδρος του διοικητικού φορέα της Football Leauge Λεωνίδας Λεουτσάκος που συζήτησε με τους συλλόγους τα του νέου πρωταθλήματος και πάρθηκαν μια σειρά αποφάσεων, που θα πάνε ως προτάσεις στην ΕΠΟ για τον καταρτισμό της προκήρυξης.

Η σημαντικότερη είδηση που προκύπτει είναι ότι το νέο πρωτάθλημα δεν θα έχει πλέι οφ και πλέι άουτ (με άνοδο δύο ομάδων στη Σούπερ Λίγκα 2 και υποβιβασμό τεσσάρων στη Γ’ Εθνική). Δηλαδή θα ολοκληρωθεί μετά από 26 αγωνιστικές με δεδομένο ότι θα συμμετέχουν 14 ομάδες. Επίσης ως πιθανή ημερομηνία ορίστηκε αρχικά για την έναρξη η Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, αλλά δεν θα πρέπει να θεωρείται και δεδομένη. Από αρκετές ομάδες τέθηκε και το θέμα να ανέβουν 4 ώστε και η παραπάνω κατηγορία να έχει του χρόνου 14 ομάδες .

Από εκεί και πέρα έγινε εκτενής συζήτηση για τους οικονομικούς πόρους και θεωρήθηκε δεδομένο ότι οι ομάδες θα μοιραστούν αρχικά το 1.800.000 και θα ζητήσουν και εξασφάλιση μετακινήσεων , ενώ αποφασίστηκε πως οι ομάδες νέων θα απαρτίζονται από παίκτες γεννηθέντες το 2002, άρα δεν θα υπάρχει Κ19 αλλά Κ17.

Επίσης ένα σημαντικό θέμα είναι και η πρόταση, να υπάρχουν στα ρόστερ 10 (αντί πέντε) ερασιτέχνες παίκτες μέχρι 23 ετών και η δυνατότητα μέχρι πέντε ξένους ταυτόχρονα στην 11άδα, αλλά όλα αυτά θα πρέπει να εγκριθούν από την ΕΠΟ.

Στον Ολυμπιακό εκτιμάται πάντως ότι σύντομα θα γίνει η μετατροπή σε ΠΑΕ, ώστε να αρχίσουν να γίνονται τα πρώτα συμβόλαια αφού πρώτα όσα υπάρχουν σαν διαρροές για αποκτήσεις παικτών να είναι ανακοινώσιμα!

Τελευταία έγινε «γνωστό» ότι ο Ολυμπιακός Βόλου εξετάζει την περίπτωση του Ξενοφώντα Πάνου για την ενίσχυσή του και για να καλύψει τη θέση του δεξιού μπακ, μετά τη φυγή Νικολακάκη. Ο 29χρονος αμυντικός αποχώρησε από τα Τρίκαλα, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις ομάδες του Απόλλωνα Σμύρνης, του Πανιωνίου, του Θρασύβουλου, της Παναχαϊκής, του ΟΦΗ, της Νέας Ιωνίας και της ΑΕΚ.

Παράλληλα υπάρχει συμφωνία με τους Στάθη Ρόκα, Νίκο Μπουτζίκο, Φίλιππο Σκοπελίτη, Σεραφείμ Παπαϊωάννου και Κλεβί Κόλα, ενώ λέγεται για προφορική συμφωνία με αρκετούς ποδοσφαιριστές, έμπειρους, αλλά και ταλαντούχους.

Απόλλωνα Λάρισας ο Ναζίμ!

Η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας ανακοίνωσε χθες επίσημα την απόκτηση του υψηλόσωμου μέσου Νταβίντ Ναζίμ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της θεσσαλικής ΠΑΕ…«O 23χρονος αμυντικός μέσος είναι γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου 1996 στην Onitsha και την περασμένη χρονιά αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η επαγγελματική του καριέρα άρχισε στην ομάδα Al-Orooba των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, απ’ όπου το 2015 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ζακύνθου.

Έπειτα από ένα χρόνο μετεγγράφηκε στον ΑΟΚ Κέρκυρα και από κει μετέβη στη Σλοβενία και ειδικότερα στην NK Ankaran.

Στις αρχές του 2018 και ειδικότερα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ήρθε η πρόταση του Πανσερραϊκού και ο νεαρός θηριώδης μέσος (1.89) επέστρεψε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, με τους Σερραίους στην Football League.

Κατά την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε υπέρβαση εντάσσοντας, στο δυναμικό του, τον Nazim στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, όπου είχε ο David είχε, όπως αναμενόταν, σαρωτική διάκριση, βοηθώντας αρκετά τους “ερυθρόλευκους” για να πετύχουν τον στόχο τους.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά δυναμικό παίκτη, με πολύ καλό σωματότυπο, αλλά και ποιοτικά στοιχεία στον τρόπο που αγωνίζεται και που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο».

Εκτός του Ναζίμ και του Μάντζιου που πήγε Λεβαδειακό από τον περσινό Ολυμπιακό παρελθόν είναι οι Παντελής Ριζογιάννης, Άρης Λώττας, Μπάμπης Οικονομόπουλος, που θα συνεχίσουν στα Τρίκαλα, ο Παλιούρας στη Μύκονο και δεδομένο είναι πως δεν συνεχίζει ο Φλίγκος και για άλλες πολιτείες φεύγουν ο Πορτογάλος Σερτζίνιο και οι Αντώνης Ζγκούρι και Νικολακάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου