ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προφυλακίστηκε ο Αχιλλέας Μπέος

προφυλακίστηκε-ο-αχιλλέας-μπέος-432917

Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε χθες μισή ώρα μετά τα ξημερώματα ο Αχιλλέας Μπέος. Μετά από τρείς ώρες απολογίας τα επιχειρήματα του μεγαλοπαράγοντα του Ολυμπιακού Βόλου δεν στάθηκαν αρκετά για να ελαφρύνουν τη θέση του και έτσι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος. Στον Κορυδαλλό θα παραμείνει μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης του και εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί πριν παρέλθει το 18μηνο.

Ο Αχιλλέας Μπέος ήταν ο τελευταίος που απολογήθηκε χθες σε μία μαραθώνια απολογία. Είχαν προηγηθεί οι απολογίες των Γιώργου Τσακογιάννη και Βασίλη Καρακούλια που επίσης όπως αποφάσισε ο 9ος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης, ενώπιον του οποίου απολογήθηκαν, για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Εν αντιθέσει με τους παραπάνω, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Σταύρος Ψωμιάδης, Ανδρέας Δημόπουλος, Αθανάσιος Ντότσης, Δημήτρης Ζαβαντίας, Νίκος Παντέλης και Νίκος Ζαμάνης. Αύριο αναμένεται να περάσουν το κατώφλι των γραφείων της Ευελπίδων για να απολογηθούν ο πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος και Βασίλης Γεωρτσιάκος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα μέχρι αργά χθες το βράδυ στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων καθώς το σκάνδαλο «Κορεόπολις» συγκλονίζει πλέον συθέμελα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Μετά τους Σταύρο Ψωμιάδη και Ανδρέα Δημόπουλο, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 200.000 ευρώ ο καθένας) αφέθηκαν ο μάνατζερ Αθανάσιος Ντότσης και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Ζαβαντίας, οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή για την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια. Οι δύο άνδρες υποχρεούνται παράλληλα να εμφανίζονται σε αστυνομικό τμήμα.

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ακόμη και ο προπονητής Νίκος Παντέλης με εγγύηση 15.000 ευρώ. Ο Έλληνας τεχνικός υποχρεούται να δίνει το «παρών» σε αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα, ενώ του επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ελεύθερος επίσης με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο Νίκος Ζαμάνης, ο οποίος θα πρέπει να πληρώσει εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ. Στον συνεργάτη του Αχιλλέα Μπέου απαγορεύτηκε η έξοδός του από τη χώρα, ενώ υποχρεούται να δίνει το «παρών» σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Εν τω μεταξύ ο συνήγορος του πρώην υπαλλήλου της ΕΠΟ Γ. Παπαδόπουλου, Σάκης Κεχαγιόγλου, ενημέρωσε τον ανακριτή για την πρόθεση του πελάτη του να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Οποιαδήποτε συνομιλία φιλική δεν σημαίνει και ποινικό αδίκημα» και είπε χαρακτηριστικά ότι «οι αρχαίοι Ρωμαίοι ήξεραν μία καλή συνταγή: άρτος και θεάματα. Σήμερα που ο άρτος είναι σε έλλειψη, κρατάμε τα θεάματα».

Καταζητούνται ακόμα οι τέσσερις

Από τη λίστα με τους 15, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, τέσσερις ακόμα καταζητούνται. Ένας εξ αυτών είναι ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος αναμένεται να παραδοθεί ακόμα και σήμερα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος του, Χρήστος Μυλωνόπουλος. Παράλληλα, έντονη είναι η φημολογία πως, εκτός από τον Ψωμιάδη, εντός των επόμενων 48 ωρών, θα παραδοθούν στις Αρχές και οι υπόλοιποι τρεις. Πρόκειται για τους Ιωάννη Παπαδόπουλο του Στυλιανού, Μιχάλη Νικολόπουλο του Αντωνίου και Ιωάννης Παπακώστας του Παύλου.

Εμπλέκονται και άλλες ομάδες

Ακόμη πέντε ομάδες, τέσσερις της Super League και μία από τη Football League, εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα «στημένα». Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ, πολύ σύντομα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις στις πέντε ΠΑΕ, οι οποίες είναι τρεις από τη Θεσσαλονίκη και δύο από την Αττική.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα θα αποκαλυφθούν καινούργια στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος, με τη συμμετοχή νέων ονομάτων, ενώ μεταξύ των «ύποπτων» αγώνων συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι της Εθνικής Ελλάδος.

Κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές ο Α. Κούγιας

Απειλητικά μηνύματα στο μεταξύ κατήγγειλε ότι δέχεται ο Αλέξης Κούγιας από γνωστό μάνατζερ, κατηγορούμενο στην υπόθεση, ο οποίος φημολογείται ότι είναι ο Άγγελος Τραυλός. Όπως δήλωσε ο κ. Κούγιας, από χθες το βράδυ, ο μάνατζέρ του αποστέλλει εκβιαστικά μηνύματα με απειλές. Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο γνωστός ποινικολόγος είπε, επίσης, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από τους πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης να μετατοπίσουν το βάρος σε άτομα που είναι θύματά τους, ενώ ζήτησε να στηριχθούν οι άνθρωποι της ΕΠΟ. Απηύθυνε, επίσης, έκκληση προς τους δημοσιογράφους να είναι αρκετά προσεκτικοί σε ό,τι αφορά στον Βαγγέλη Μαρινάκη, παρά το γεγονός, ότι ο κ. Μαρινάκης είναι ένας άνθρωπος που «με μισεί», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τα «ευρήματα» από τις έρευνες

Στο μεταξύ το εισαγγελικό τμήμα έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα «ευρήματα» από τις συμπληρωματικές έρευνες που έγιναν στα σπίτια πέντε κατηγορούμενων (Αχιλλέα Μπέου, Δημήτρη Ζαβαντία, Γιώργου Τσακογιάννη, Βασίλη Καρακούλια και Θανάση Ντότση) από το ΣΔΟΕ.

Στην οικεία του Αχιλλέα Μπέου βρέθηκαν επιταγές και μία χειρόγραφη κατάσταση με τηλεφωνικά νούμερα, ποσά και ονόματα, ενώ στους Βασίλη Καρακούλια φύλλα Α4 με πίνακες και ονόματα, πληρωμές, τηλέφωνα, χρηματικά ποσά, έντυπα μεταφοράς χρημάτων μεγάλων ποσών, φωτοαντίγραφα δελτίων στοιχήματος ΟΠΑΠ, εκκαθαριστικά, 44 δελτία ΟΠΑΠ με κέρδη από 60 έως 6.000 ευρώ, βιβλιάρια τραπέζης, επιταγές, λαϊκά λαχεία και πάρα πολλά βιβλιάρια σε τράπεζες.

Αντίστοιχα, στην οικεία του Γιώργου Τσακογιάννη βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα για μεταφορά ενός αυτοκινήτου, πάρα πολλές κάρτες τράπεζας, 40 πινακίδες αυτοκινήτων, λίστες με νούμερα επιταγών κ.α..

Παραίτηση Κανελλόπουλου

Στο μεταξύ να αντικατασταθεί από τη θέση του εποπτεύοντος τους αρμόδιους για τον αθλητισμό εισαγγελείς (άρθρο 128 του Νόμου 2725/1999), ζήτησε γραπτώς από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι αδελφός του Α’ αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Αθανάσιου Κανελλόπουλου, που είχε διατελέσει και πρόεδρος της ΕΠΑΕ, αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου, στη Σούπερ Λίγκα, που εμπλέκεται στην υπόθεση του σκανδάλου του παράνομου στοιχήματος και των «στημένων» αγώνων των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Δήλωση Πιλάβιου για την Εθνική Ομάδα

Με αφορμή δημοσίευμα εξάλλου που φέρει στελέχη της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου να εμπλέκονται στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Η Εθνική Ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, καταλαμβάνει θέση επικεφαλής στον όμιλό της και συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες να σημειώσει ακόμα μία επιτυχία. Όπως όλες όσες έχει πετύχει στο παρελθόν, οι οποίες οφείλονται, χωρίς καμία αμφιβολία, στην υψηλή αγωνιστική απόδοση των διεθνών ποδοσφαιριστών και στους προπονητές τους. Δεν έχει υποπέσει τίποτα μεμπτό στην αντίληψή μου και πιστεύω ότι η εμπλοκή της Εθνικής ομάδας σε αυτή την υπόθεση εδράζεται σε εσφαλμένη πληροφόρηση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

"Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις διαδικασίες και τις ενέργειες των αρμοδίων αρχών, ούτε θα υπάρξουν στο μέλλον", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, όταν ρωτήθηκε για την άποψη της κυβέρνησης σχετικά με τις ραγδαίες αποκαλύψεις για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο. Ο κ. Μόσιαλος υπενθύμισε σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για πλήρη διαφάνεια και άπλετο φως στο χώρο του ποδοσφαίρου. Επίσης αντέκρουσε την κριτική ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις αποκαλύψεις για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την δύσκολη οικονομική κατάσταση και κάλεσε την Δικαιοσύνη να ασκήσει πλήρως το ρόλο της και να επιβάλλει την διαφάνεια.

«Kόκκινο» από ΟΠΑΠ

Κλείνει η "κάνουλα" του ΟΠΑΠ προς όλες τις ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το Δ.Σ. του οργανισμού σε ανακοίνωσή του, διευκρινίζει ότι θα προχωρήσει σε αναστολή ισχύος των συμβάσεων, τόσο προς τις ποδοσφαιρικές ομάδες όσο και προς τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων. Η απόφαση είναι προσωρινή, μέχρι να καθίσουν στο τραπέζι τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ και να αποφανθούν οριστικά, με βάση τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας.

Αποφασίζουν για Αβραάμ και Γιώργο Γεωργιάδη

Παράλληλα, σήμερα το πρωί, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει για την εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια του διεθνούς αμυντικού του Ολυμπιακού, Αβραάμ Παπαδόπουλου, και του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ομάδας των Ελπίδων, Γιώργου Γεωργιάδη του Χαραλάμπους.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου