ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκτός Ευρώπης ο Ολυμπιακός Β.;

εκτός-ευρώπης-ο-ολυμπιακός-β-433086

Μεγάλη «ουρά» φαίνεται να έχει το σκάνδαλο με τα στημένα ματς ποδοσφαίρου, καθώς καθημερινά προστίθενται νέα ονόματα εμπλεκομένων, νέες λεπτομέρειες για τον τρόπο που οι κατηγορούμενοι «έστηναν» τους αγώνες, αλλά και πληροφορίες για τη στάση τόσο της Πολιτείας, όσο και των διεθνών και ευρωπαϊκών αρχών του ποδοσφαίρου για την αντιμετώπιση της ιστορίας. Παράλληλα πληροφορίες ότι έρχεται στο φως και νέο σκάνδαλο, με πλαστά ή παραποιημένα συμβόλαια παικτών, δείχνουν ότι η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει βάθος.
Την ίδια στιγμή που ελληνικές αθλητικές αρχές, οι αθλητικοί εισαγγελείς και ποδοσφαιρικοί παράγοντες κάνουν λόγο για ισχυρό ενδεχόμενο υποβιβασμού των ομάδων που εμπλέκονται είτε οι ίδιες είτε παράγοντές τους στο σκάνδαλο, ερωτηματικά – και ανησυχία στη φίλαθλη κοινή γνώμη του Βόλου - γεννά η πρωτοβουλία της ΟΥΕΦΑ να ζητήσει τις λεπτομέρειες του σκανδάλου που αφορούν ή εμπλέκουν τον Ολυμπιακό Βόλου.
Η συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στα προκριματικά των ομίλων του Europa League ενδιαφέρει άμεσα την UEFA, η οποία έχει ζητήσει το εισαγγελικό πόρισμα και σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ήδη στα γραφεία της, στη Νιόν της Ελβετίας.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα αποφασίσει αν οι Βολιώτες θα αγωνιστούν στις 14 Ιουλίου με το νικητή του ζευγαριού Ραντ-Τρε Πένε, στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League.

Η UEFA είναι πιθανό να αποκλείσει την ελληνική ομάδα και η θέση της είτε να αναπληρωθεί από άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας, είτε να θεωρηθεί ως αποκλεισμός.

Η συμμετοχή επίσης του Ολυμπιακού στο Champions League, από τη στιγμή που το όνομά του αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα, ενδεχομένως να οδηγήσει την UEFA στην εξέτασή της.

Νέο σκάνδαλο
 
Μπορεί μέχρι τώρα να γνωρίζαμε πως τα “ύποπτα” παιχνίδια στην Ελλάδα ήταν 42, κάτι το οποίο είχε ανακαλύψει η Ουέφα στην χώρα μας από το 2008, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι μόνο αυτά.
Σύμφωνα και με το πόρισμα της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου υπάρχουν 13 τουλάχιστον ακόμα αναμετρήσεις που ελέγχονται!.
Από την ανάγνωση του πορίσματος είναι εμφανές πως ο πιο σημαντικός αγώνας είναι το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που έγινε φέτος τον Φλεβάρη στο Καραϊσκάκη και το οποίο… στιγματίστηκε από τα πολλά διαιτητικά λάθη και το ακυρωμένο γκολ του Κώστα Κατσουράνη.
Συνέχεια στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων έρχεται να δώσει το νέο σκάνδαλο που αναμένεται να συνταράξει, πάλι, τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας «Goal news» μετά τις συλλήψεις για το κύκλωμα με τους στημένους αγώνες, η δικαιοσύνη ερευνά ένα νέο σκάνδαλο, το οποίο αφορά ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, λευκά συμβόλαια και κατ’ επέκταση φοροδιαφυγή. Μια υπόθεση, που σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα θα φέρει στη Δικαιοσύνη άλλα 170 άτομα!

Στην υπόθεση αυτή φέρονται να εμπλέκονται άτομα που είναι αναμεμειγμένα και στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα όσοι παράγοντες εμπλέκονται, προωθούσαν τα παράνομα κερδισμένα (μεγάλα) ποσά στις ΠΑΕ που διοικούσαν, συμφωνώντας με ποδοσφαιριστές που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη «λευκών» συμβολαίων. Τα χρήματα τα έδιναν, αλλά κάτω από το τραπέζι! Η φοροδιαφυγή έγκειται στο γεγονός ότι στα συμβόλαια αναγραφόταν μόνο ο μισθός του παίκτη με αποτέλεσμα να αποδίδονται στην εφορία ελάχιστοι φόροι.

Κι άλλη σύλληψη
Μετά τη σύλληψη των δέκα πρώτων, η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και για άλλα πέντε άτομα. Έτσι το βράδυ της Παρασκευής στην Καρδίτσα, συνελήφθη ο bookmaker Βασίλης Γεωρτσιάκος και πλέον θα παρουσιαστεί στον εισαγγελέα!
Αναζητούνται επίσης οι Μάκης Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Νικολόπουλος και Γιάννης Παπακώστας.
Διάλογοι για διαιτητές
Νέοι διάλογοι, που περιλαμβάνονται στην πολυσέλιδη δικογραφία, έρχονται καθημερινά στο φως.
Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία με πρωταγωνιστές τον Αχιλλέα Μπέο (Α) και κάποιον Διαμαντή (Β) σχετικά με ορισμούς διαιτητών. Αναλυτικά ο διάλογος:
Α: Να ξέρεις…

Β: Ποιον έβαλε σε σένα;

Α: Έβαλε αυτόν που είχε αδικήσει αν θυμάσαι την Ξάνθη με τον Λεβαδειακό, τον Τσινιάρη. Σπρώχνει τον Άρη ρε, 100%.

Β: Τον Τσινιάρη πού τον έβαλε;

Α: Στον Ολυμπιακό Βόλου-Ξάνθη.

Β: Τον Τσινιάρη σού έβαλε, έτσι. Όργανό τους.

Α: Ναι άσ’ το σου λέω. Άσ’ το έχω τρελαθεί.

Β: Και πάλι μου ’πανε έχουνε βάλει Μάνταλους. Όλους τους δικούς τους, έτσι;

Α: Όλους. Όλους Μάνταλους. Τους πάντες, όλους, Τριτσώνηδες, όλους, όλους. Έχουμε πρόβλημα πλέον με αυτόν, ξέρεις.

Β: Τελείωσε τώρα, ναι. Εν τω μεταξύ τον Ηλία δεν τον βάζει ποτέ. Κατάλαβες τώρα τι σου λέω;

Α: Έχω τρελαθεί μαζί του.

Β: Εν τω μεταξύ φοβάμαι μήπως έχει στήσει τίποτα με τον μουστάκια εκεί πέρα και μας κάνει καμία πλάκα μέσα εκεί να τον γ…ω.

Α: Δεν νομίζω μωρέ, όχι αλλά άμα γίνει και αυτό είναι καταστροφή να πούμε.

Β: Ε, βέβαια, γιατί τώρα μας έχουνε στην σφαλιάρα, κατάλαβες.

Α: Πω, πω τον π…η δεν καταλαβαίνει τίποτα ε. Τον πήρα τηλέφωνο έχε υπόψιν σου την Τρίτη το βράδυ.

Β: Και;

Α: Και μου λέει αν μπορώ να τους γ…ε ρε μ…ο. Δεν κατάλαβα σου λέω, έχω πρόβλημα. Μιλούσε για άλλα πράγματα. Έχω πρόβλημα του λέω και θα το κάνεις, γιατί θα έχω πρόβλημα μεγάλο.

Β: Στον Άρη ποιον έβαλε;

Α: Τον Κωνσταντινέα.

Β: Άρα εκεί σπρώχνει. Όλα μία χαρά τα έχουν κανονίσει. Κατάλαβες τι μ…α είναι;

Α: Γ…ώ το μ…ι που τον πέταγε. Έτσι μου ’ρχεται να φύγω τώρα από την Εθνική και να γυρίσω πίσω αλλά θα είναι στην ΕΠΟ;

Β: Δεν ξέρω άμα θα ναι.

Α: Μην τρελαθώ τώρα, δεν γίνεται. Γ…ε τον. Θα ηρεμήσω. Μάνταλος Ατρόμητος-ΑΕΚ;

Β: ΑΕΚ-Ατρόμητος.

Α: Πάρε με από το σταθερό Διαμαντή, σε δύο λεπτά.

Και οι συνομιλίες συνεχίζονται με τον Μάκη Ψωμιάδη για μία ακόμα φορά ο οποίος συνομιλεί με έναν άγνωστο. Ο άγνωστος ονομάζεται Β, ενώ ο Μάκης Ψωμιάδης Α.
Β: Σιδηρόπουλος σε εμάς, Τσινιάρης στους άλλους λέει ο Διαμαντής. Σιδηρόπουλος σε μας και Τσινιάρης στον Βόλο.
Α: Ό,τι του ’πα έβαλε εντάξει, έβαλε ανθρώπους που να μη τους ελέγχει το κύκλωμα.
Β: Έπρεπε να την πέσουμε τον άλλον τον μ… εκεί πέρα, να δούμε τι σ…
Α: Τον… πάρτον τηλέφωνο και πες του αν δεν παίξεις Ξάνθη σε γ… πες του το στη ψύχρα. Γι’ αυτό σε έβαλε εκεί πέρα πες του. Αν δεν παίξεις Ξάνθη πες σε γ…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου