ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βολιώτες στο Βελιγράδι

βολιώτες-στο-βελιγράδι-433144

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου αναχωρεί για το Βελιγράδι η Εθνική Ομάδα Καταδύσεων και Συγχρονισμένης Κολύμβησης προκειμένου να συμμετάσχουν στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Παρόντες θα είναι στην ομάδα των καταδύσεων ο Νίκος Αφέντος, ενώ στη συγχρονισμένη Κολύμβηση οι Ευαγγελία Κουτίδη και Ευαγγελία Γιαλίδη.
 
Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καταδύσεων στην κατηγορία των εφήβων και νεανίδων θα διεξαχθεί με την συμμετοχή του Βολιώτη πρωταθλητή και αθλητή του ΝΟΒΑ Νίκου Αφέντου και θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου.
 
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Σερβίας και στην ελληνική αποστολή συμπεριλαμβανομένου του αθλητή του ΝΟΒΑ θα συμμετέχουν ακόμη 4 αθλητές και αθλήτριες. Ο Βολιώτης πρωταθλητής θα συμμετάσχει στην Α’ Κατηγορία και στο τραμπολίνο 1 και 3 μέτρων.
 
Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι: Ελένη Κατσούλη (1μ., 3μ., 3μ. συγχρονισμένες Α΄ κατηγορίας), Ιουλιάνα Μπανούση (1μ., 3μ., 3μ. συγχρονισμένες Α΄ κατηγορίας), Θόδωρος Κυριακίδης (1μ., 3μ. Β΄ κατηγορίας) και Βασιλική Ρέκα (1μ., 3μ. Β΄ κατηγορίας).
 
Την αποστολή συνοδεύουν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιούρι Αρταμόνοφ, ο προπονητής Λάμπρος Λιάρος και ο Βολιώτης διεθνής κριτής, Νίκος Τουλούδης. Στο Βελιγράδι θα μεταβεί και ο Θωμάς Μπίμης (συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού, Πέτρου Φυρίγου), για να παρακολουθήσει τη σχολή κριτών Καταδύσεων που διοργανώνει στο Βελιγράδι η παγκόσμια ομοσπονδία (FINA).
 
Συγχρονισμένη Κολύμβηση
Εκτός από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καταδύσεων στο Βελιγράδι θα διεξαχθεί και το πρωτάθλημα συγχρονισμένης Κολύμβησης με τις αθλήτριες της Εθνικής Ελλάδος να αναχωρούν επίσης την ερχόμενη Δευτέρα για την πρωτεύουσα της Σερβίας.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν επίσης στις 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Ιουλίου, ενώ στην αποστολή της Εθνικής ομάδας συμμετέχουν και οι Βολιώτισσες αθλήτριες της συγχρονισμένης Κολύμβησης Ευαγγελία Κουτίδη και Ευαγγελία Γιαλίδη.
Αναλυτικά οι αθλήτριες και οι κατηγορίες που θα αγωνιστούν είναι οι: Ευαγγελία Πλατανιώτη (Σόλο, Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο), Ευαγγελία Κουτίδη (Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο), Ευαγγελία Παπάζογλου (Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο), Ελένη Παπανδρέου (Ομαδικό, Κόμπο), Ευαγγελία Γιαλιδή (Ομαδικό, Κόμπο), Κωνσταντίνα Μπαχτσεβανίδου (Ομαδικό, Κόμπο), Βασιλική Καφετζή (Ομαδικό, Κόμπο), Μικαέλα Παναγιωτοπούλου (Ομαδικό, Κόμπο), Αγγελική Βουχαρά (Ομαδικό, Κόμπο), Μαρία – Έλλη – Λέλα Αλζιγκούζη – Κομινέα (Ομαδικό, Κόμπο), Δανάη Δεληγιάννη (Ομαδικό, Κόμπο), Μαρία – Νεφέλη Σταμέλου (Ομαδικό, Κόμπο). Συνοδοί τους, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Θηβαίου, η προπονήτρια Γκεοργκίεβα - Μπιλιάνα Ιλίεβα, οι διεθνείς Κριτές Ελένη Κουγιά και Σπυριδούλα Μπαντέ και ο έφορος του αθλήματος και ταμίας της ΚΟΕ, Ηλίας Ξιάρχος.
Τέλος στο Βελιγράδι θα φιλοξενηθεί και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων στην κολύμβηση, από 6 έως 10 Ιουλίου.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου