ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την «έκοψαν» με στημένα!

την-έκοψαν-με-στημένα-433155

Την «έκοψαν» από την τριάδα της ανόδου με στημένο ματς! Διάλογος «φωτιά» αποδεικνύει τελικά ότι οι άνθρωποι της Νίκης είχαν δίκαιο που φώναζαν για το ματς στα Γιαννιτσά. «Πουλημάς όνομα και πράγμα» έλεγαν τότε οι άνθρωποι της ΠΑΕ για τον διαιτητή της αναμέτρησης, αλλά λίγοι τους έπαιρναν στα σοβαρά. Μετά τη δημοσιοποίηση των διαλόγων του σκανδάλου «Κοριόπολις» σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήρθε η ώρα να δικαιωθούν. Η έρευνα της ΕΥΠ «ξεσκέπασε» διάλογο που στήνεται ο αγώνας στα Γιαννιτσά για να μην κερδίσει η Νίκη. «Θέλει έδρα» λέει χαρακτηριστικά ο ένας εκ των δυο εμπλεκόμενων.
Η ΠΑΕ Νίκη μετά απ’ όλα αυτά ετοιμάζεται να κάνει κινήσεις για να δικαιωθεί και να στραφεί κατά όλων αυτών που έπληξαν τα συμφέροντα της. Να θυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο ματς σε αυτό Αναγέννησης Γιαννιτσών – Νίκη Βόλου στις 13 Φεβρουαρίου του 2011 οι κυανόλευκοι ηττήθηκαν με 1-0. Εγινε δηλαδή το θέλημα αυτών που έστησαν τον αγώνα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Πουλημάς αρνήθηκε πέναλτι σε κρίσιμη στιγμή σε προσπάθεια του Κυπτίου, ενώ απέβαλε και το νεαρό ποδοσφαιριστή με απευθείας κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία…
 
Εμπλέκεται η κατάσταση
Αν η Νίκη κέρδιζε στα Γιαννιτσά ή έπαιρνε θετικό αποτέλεσμα, τότε θα ήταν τρίτη στη βαθμολογία και θα συνέχιζε να διεκδικεί την άνοδο. Εκείνο το παιχνίδι ήταν που την απομάκρυνε στους έξι βαθμούς από τη δεύτερη θέση… Ήταν από τα κρισιμότερα ματς της σεζόν. Πλέον από την στιγμή που τα Γιαννιτσά βρίσκονται στην τέταρτη θέση της κατάταξης και διεκδικούν άνοδο σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδων, τίθεται θέμα για την τελική βαθμολογία και για το πρωτάθλημα, αφού όλα αυτά έχουν γίνει εις βάρος της Νίκης. Οι άνθρωποι της ομάδας αναμένεται να κινηθούν νομικά και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της κυανόλευκης ΠΑΕ.
Όλα αυτά που συμβαίνουν έχουν κάνει τους φιλάθλους της Νίκης να ξεσηκωθούν. Οι περισσότεροι μιλούν για δικαίωση της ομάδας τους, ενώ στις δύσκολες στιγμές που περνάει η ΠΑΕ όλα αυτά έρχονται να την ενώσουν και να την κάνουν πιο δυνατή για τη συνέχεια. Στη Νίκη έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται άπαντες πλέον καθώς τα δεδομένα αλλάζουν…
 
Ο διάλογος για το στήσιμο
Συγκεκριμένα ο διάλογος που αποδεικνύει ότι το ματς στα Γιαννιτσά σύμφωνα ήταν στημένο έχει ως εξής:
Την 9-2-2011 ο Αχιλλέας ΜΠΕΟΣ (Α) συνομιλεί με τον Γιάννη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (Γ) και αναφέρουν τα εξής:
Γ: Κερκυραίοι είναι και οι 3.
Α: Ναι;
Γ: Ναι. Ο Σπύρος.
Α: Μπορεί να μας το κανονίσει;
Γ: Ε ναι, εντάξει. Πιστεύω ναι.
Α: Το πρωί να τον πάρω ένα τηλέφωνο. Πώς λέγονται;
Γ: Πουλημάς (ενν. τον Νίκο ΠΟΥΛΗΜΑ, διαιτητή στη Γ’ Εθνική).
Α: Τα έχει καλά με τον τέτοιο εκεί αυτός;
Γ: Τα έχει, ναι. Βοηθάει μωρέ.
Α: Πουλημάς είπες;
Γ: Ναι.
Α: Ποιος άλλος μπορεί να μου την κάνει τη δουλειά εκεί;
Γ: Πάρε τον Λυράκη (ενν. το Νίκο ΛΥΡΑΚΗ, πρώην γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Λάρισας).
Α: Ο Λυράκης;
Γ: Ναι. Μήπως ξέρει.
Α: Κάτσε να τον πάρω ένα τηλέφωνο. Πουλημάς είπες ο μεσαίος, ε;
Γ: Ναι, ναι.
Ακολούθως, την 10-2-2011, ο Αχιλλέας ΜΠΕΟΣ παίρνει τηλέφωνο το Νίκο Αλέφαντο, ο οποίος βρίσκεται στην Κέρκυρα και τον ρωτάει αν ξέρει κάποιον Πουλημά που σφυρίζει τη Γ’ Εθνική. Ο Νίκος του λέει ότι τον ξέρει και τον ρωτάει τι ακριβώς θέλει ο Αχιλλέας να μάθει. Τότε ο τελευταίος του απαντά ότι «θέλει να τους βοηθήσει την Κυριακή». Παίζει στα Γιαννιτσά με τη Νίκη και «θέλει την έδρα» (αναφέρεται στον αγώνα μεταξύ των ομάδων «Αναγέννηση Γιαννιτσών – Νίκης Βόλου», που διεξήχθη την 13-2-2011 με αποτέλεσμα 1-0). Ο Νίκος του λέει ότι θα τον πάρει τηλέφωνο το βράδυ και ο Αχιλλέας του διευκρινίζει «να μη διαρρεύσει τίποτα».
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου