ΜΠΑΣΚΕΤ

Αγαγιώτου-Σαρακατσάνη: Οι δύο «χρυσές» Βολιώτισσες για το νέο «θαύμα» της Πολωνίας

αγαγιώτου-σαρακατσάνη-οι-δύο-χρυσές-445063

Στο ψηλότερο σκαλί του κόσμου ανέβηκε η Εθνική Κωφών Γυναικών, που κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της απέναντι στη Λιθουανία, την οποία νίκησε με 51-42 στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Πολωνίας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε στην κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου μετά το Ευρωπαϊκό του 2016 και το χρυσό στους Ολυμπιακούς του 2017 στη Σαμψούντα, έχοντας στη σύνθεση του δύο Βολιώτισσες, την Ευαγγελία Σαρακατσάνη και τη Λαμπρινή Αγαγιώτου, οι οποίες τα τελευταία χρόνια κοσμούν το κυανόλευκο τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου.

Περιχαρείς και μη έχοντας συνειδητοποιήσει ακόμη τον νέο μεγάλο θρίαμβο που πέτυχαν, οι δύο αθλήτριες μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μεταφέροντας το κλίμα χαράς για εκείνες και αμέτρητης υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες.

Από τη μεριά της η Λία Σαρακατσάνη θυμάται τα πρώτα φετινά δύσκολα βήματα για εκείνη, μιας και λίγους μήνες πριν έφερνε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι: «Ξεκίνησα τις προπονήσεις μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, αφού είχαμε κενό δύο χρόνων μετά την Ολυμπιάδα Τουρκίας και τον περασμένο χρόνο είχα μείνει έγκυος. Μέχρι το Σάββατο και τον μεγάλο τελικό είχα πεισμώσει αρκετά με τον εαυτό μου για να φτάσω εκεί που ήθελα, κάνοντας τόσα πολλά. Δεν είναι καθόλου εύκολο μετά την εγκυμοσύνη αλλά αυτό με έκανε ακόμα πιο δυνατή, προκειμένου να ασχοληθώ με τη μικρή, με τις προπονήσεις στο μπάσκετ, το γυμναστήριο και την προετοιμασία με την Εθνική για 1,5 μήνα. Αυτό που συνέβη το Σάββατο ήταν απερίγραπτο πάρα τις δυσκολίες που περάσαμε. Γκρίνια, νεύρα, κούραση και ιδρώτας. Μπορεί να χάναμε στα πρώτα παιχνίδια του ομίλου μας αλλά τελικά βρεθήκαμε εκεί που θέλαμε. Ψηλά. Σε αυτή την ομάδα έχουμε μάθει να παλεύουμε για τα δύσκολα. Μόνο περηφάνια, θέληση και πίστη. Τρία συνεχόμενα χρυσά το καταμαρτυρούν αυτό. Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχω».

Εν συνεχεία η Λαμπρινή Αγαγιώτου προσέθεσε: «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι στήριξαν την προσπάθειά μας τα τελευταία αυτά χρόνια. Για εμάς είναι δικαίωση η κατάκτηση της κορυφής και τη χρωστάμε τόσο στην προπονήτρια μας και στο υπόλοιπο προπονητικό τιμ, όσο και στους εαυτούς μας. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να γίνουμε η ομάδα που είμαστε σήμερα, μια ομάδα που θα μείνει στην ιστορία με την κατάκτηση του τρεμπλ. Είμαι υπερήφανη που είμαι μέλος της».

Η DreamTeamτου ελληνικού μπάσκετ

Είναι η πραγματική Dream Team του ελληνικού μπάσκετ. Είναι η κορυφαία ομάδα του κόσμου, εδώ και μια τριετία. Η Εθνική Κωφών Γυναικών επικράτησε της Λιθουανίας (51-42) στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Λούμπλιν της Πολωνίας και κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο.

Οι αθλήτριες της Αθηνάς Ζέρβα δεν μπήκαν καλά στο ματς, πήραν μια μικρή διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο, την αύξησαν στο τρίτο και έφτασαν διά περιπάτου στη νίκη απέναντι στις Λιθουανές από τις οποίες είχαν γνωρίσει βαριά ήττα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (62-48) πριν λυγίσουν κι από την Τουρκία την οποία κέρδισαν στον ημιτελικό.

Το 2016 η Εθνική Κωφών Γυναικών κατέκτησε την πρώτη θέση στο Eurobasket της Θεσσαλονίκης, το 2017 πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαμψούντας και το 2019 συνέχισε την κυριαρχία της στα γήπεδα του Λούμπλιν της Πολωνίας, ως η κορυφαία ομάδα μιας διοργάνωσης με πολύ ταλέντο και εξαιρετικές ομάδες.

Δεκάλεπτα: 9-9, 20-15, 34-25, 51-42

ΕΛΛΑΔΑ (Ζέρβα): Χαϊνά 10 (1), Σαρακατσάνη 3 (1), Αγαγιώτου 5 (1), Κοτσιρέα, Σπίνου 7 (8 ριμπάουντ), Μελίνη, Βεράνη 1, Βουδούρη, Κοτσιάφτη 10 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ), Πατέρα 15 (4/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα)

Τα ομαδικά στατιστικά της Ελλάδας: 10/28 δίποντα, 8/24 τρίποντα, 7/14 βολές, 35 ριμπάουντ (28 αμυντικά – 7 επιθετικά), 12 ασίστ, 10 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 15 λάθη.

Συγχαρητήριες ανακοινώσεις

Μετά τον νέο μεγάλο θρίαμβο των χρυσών κοριτσιών συγχαρητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης, η Δ.Ε. μπάσκετ των κυανόλευκων, όπως επίσης και η ομάδα της Ανάληψης.

Συγκεκριμένα: «Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» Στέργιος Φάτσης και το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρουν την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Κωφών Γυναικών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών στην Πολωνία και τις αθλήτριες της Νίκης Βόλου Ευαγγελία Σαρακατσάνη και Λαμπρινή Αγαγιώτου που συμμετείχαν στην Εθνική Ομάδα. Είμαστε περήφανοι που έχουμε στην «οικογένεια» του Συλλόγου μας αθλήτριες που καταγράφουν επιτυχίες με τα χρώματα της Εθνικής μας. Συγχαρητήρια».

Η Δ.Ε. Μπάσκετ της Νίκης Βόλου: «Η Δ.Ε. του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» συγχαίρει την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Κωφών Γυναικών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών στην Πολωνία. Ανάμεσα στις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας συμμετείχαν και δύο αθλήτριες της Νίκης Βόλου, η Ευαγγελία Σαρακατσάνη και η Λαμπρινή Αγαγιώτου.

Μεταξύ της Εθνικής Κωφών και του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ” έχει αναπτυχθεί μία αμοιβαία σχέση αλληλοεκτίμησης και στήριξης, καθώς ο Σύλλογος, συμμετείχε στην προετοιμασία της Εθνικής για τους ολυμπιακούς αγώνες στην Σαμψούντα το 2017 με την κατάκτηση της πρώτης θέσης διεξάγοντας φιλικούς αγώνες στην πόλη του Βόλου».

Τέλος, εκ μέρους της Ανάληψης τονίζεται: «Το ΔΣ του Α.Ε.Σ. ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΒΟΛΟΥ συγχαίρει την εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 5ο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ κωφών στην Πολωνία. Ειδικά όμως συγχαίρουμε τις αθλήτριες Ευαγγελία Σαρακατσάνη και Λαμπρινή Αγαγιώτου οι οποίες έχουν ξεκινήσει την αθλητική τους πορεία από την ομάδα μας. Ευχόμαστε πολλές επιτυχίες στο μέλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου