ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξετυλίγεται … το κουβάρι!

ξετυλίγεται-το-κουβάρι-433466

Oι παρακολουθήσεις και καταγραφές τηλεφώνων από την EYΠ και το σύστημα ανίχνευσης στημένων αγώνων της UEFA, τα οποία ακολούθησε μια από τις μεγαλύτερες και πιο συντονισμένες επιχειρήσεις των εισαγγελικών αρχών και της ελληνικής αστυνομίας, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή της «17 Nοέμβρη», οδήγησαν σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των αρχών και σε σοκαριστικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελέσματα.

Oδήγησαν όπως όλα δείχνουν στην εξάρθρωση του μεγαλύτερου κυκλώματος στημένων αγώνων στη χώρα μας, που ως αποτέλεσμα είχε να σκάσουν βόμβες μεγατόνων. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι έρευνες των αρχών να οδηγήσουν σε νέες βόμβες που θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερες εκρήξεις, μιας και οι έρευνες συνεχίζονταν όλο το βράδυ.

Oι βόμβες αναμένεται να συνεχίσουν να σκάνε …Πέραν των μεγαλοπαραγόντων, οι πληροφορίες θέλουν τις αρχές να είναι έτοιμες να συλλάβουν έναν ακόμη παράγοντα ΠAE Super League της περιφέρειας, κι έναν μεγαλοδικηγόρο-πρώην παράγοντα.

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η περίπτωση του Γιώργου Δαλούκα, η εκβίαση και οι απειλές κατά του οποίου έχουν προστεθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία των 10.000 σελίδων και των 85 CD με συνομιλίες και αναμένεται να είναι και ανάμεσα στις κατηγορίες που θα ασκηθούν.

Oι έρευνες της αστυνομίας ξεκίνησαν το απόγευμα στα σπίτια και τα γραφεία υπόπτων για συμμετοχή στην υπόθεση.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση της αστυνομίας και μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα μετά από αυτήν της «17 Νοέμβρη» ήταν αυτή που έκανε η ελληνική αστυνομία για την εξάρθρωση του κυκλώματος του παρανόμου στοιχήματος. Μια επιχείρηση που έγινε σε συνεργασία της ασφάλειας με την ΕΥΠ, που χρησιμοποίησε τον γνωστό σούπερ κοριό και υπέκλεψε τηλεφωνικές συνομιλίες, και της αντιτρομοκρατικής. Σε όλα αυτά συνέδραμε και ο ΣΔΟΕ, που έκανε έρευνες και άνοιξε λογαριασμούς παραγόντων, παικτών, προπονητών και διαιτητών.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας άνοιξαν λογαριασμοί τουλάχιστον είκοσι προέδρων ποδοσφαιρικών ομάδων αφού η δικογραφία αφορά συνολικά 90 άτομα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ασκός του Αιόλου άνοιξε από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε τον Ιανουάριο του 2011 στο αστυνομικό τμήμα του Παλαιού Φαλήρου. Ο άνθρωπος αυτός έδωσε στοιχεία και ονόματα που είχαν συμμετοχή στο να στηθούν τα 40 ύποπτα κατά την UEFA παιχνίδια (4 της Σούπερ Λίγκας, 4 του Κυπέλλου και 32 της Β’ Εθνικής).

Αμέσως μετά ανέλαβε δράση η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία με εισαγγελική διαταγή προχώρησε σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου των ατόμων που κατονομάστηκαν. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως όλη αυτή η διαδικασία έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα και χωρίς την παραμικρή εμπλοκή της αστυνομίας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου