ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περιμένει έγκριση του καταστατικού

περιμένει-έγκριση-του-καταστατικού-449167

Σε αναμονή συνεχίζουν να βρίσκονται στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ η καθυστέρηση στη σύσταση της ΠΑΕ οφείλεται στο υπουργείο Ανάπτυξης απ’ όπου αναμένεται η έγκριση του καταστατικού που θα ανοίξει το δρόμο για την ίδρυση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας. Το καταστατικό της εταιρείας έχει σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο και η επιτροπή που έχει συσταθεί, όσο και η νομική υπηρεσία έχουν κάνει έγκαιρα τις «κινήσεις» και έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο νομικός Αργύρης Λίβας, έγιναν και κάποιες μετατροπές στο καταστατικό και απομένει η έγκριση. Έτσι αφού δοθεί το πράσινο φως θα ανοιχθεί ο λογαριασμός στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, προκειμένου να καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο.

Θυμίζουμε, πως το μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύσταση ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι 30.000 ευρώ, πράγμα που σημαίνει πως θα εκδοθούν 1000 ονομαστικές μετοχές, με την κάθε μία να στοιχίζει 30 ευρώ. Ο λογαριασμός, στον οποίο θα καταθέτουν χρήματα όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, θα ανοιχθεί στην Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.

Ο ρόλος της πενταμελούς επιτροπής παύει, αφού πιστοποιήσει την καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου και βγει το μετοχολόγιο. Στη συνέχεια θα γίνει πρόσκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων, την οποία θα συγκαλέσει ο μεγαλομέτοχος. Στη Γ.Σ. λαμβάνουν μέρος μόνο οι μέτοχοι της ΠΑΕ και ψηφίζουν ανάλογα με τις μετοχές που έχει ο καθένας. Ο Ερασιτέχνης, ως γνωστόν, κατέχει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Ετσι ενώ τώρα υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα ο Ολυμπιακός Βόλου μέσα στον μήνα θα έχει ΑΦΜ, θα συστήσει επίσημα ΠΑΕ, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για προπονητή και παίκτες ενόψει της νέας χρονιάς και της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Football League, ενώ θα προβεί και στην τελική συμφωνία για την εξασφάλιση του γηπέδου της Νεάπολης για έδρα!

Παρ’ ότι δεν υπάρχουν ανακοινώσεις δεδομένο θεωρείται πως προπονητής θα είναι ο Θωμάς Γράφας, ενώ ο Διονύσης Παππάς θα είναι το πόστο του τεχνικού διευθυντή και ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με παίκτες πρώτα με αυτούς που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην ομάδα και τη νέα χρονιά.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου