ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προχωρά …με πολλά ανοιχτά θέματα!

προχωρά-με-πολλά-ανοιχτά-θέματα-451442

Ο Ολυμπιακός Β., που γίνεται ΠΑΕ, είναι σε συζητήσεις με παίκτες και αναζητεί λύση στο γηπεδικό!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με πολλά ανοικτά θέματα προχωρά ο Ολυμπιακός Βόλου που μέσα στον μήνα θα έχει ΑΦΜ, θα συστήσει επίσημα ΠΑΕ, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για προπονητή και παίκτες ενόψει της νέας χρονιάς και της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Football League, ενώ ένα θέμα που «καίει» και αναζητείται λύση… είναι και η εξασφάλιση έδρας!

Παρ’ ότι δεν υπάρχουν ανακοινώσεις δεδομένο θεωρείται πως προπονητής θα είναι παρά τις κάποιες αντιδράσεις ο Θωμάς Γράφας, ενώ ο Διονύσης Παππάς αναλαμβάνει το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Ο Παππάς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό Βόλου, ως ποδοσφαιριστής, για τρία χρόνια από το 1999-2002, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί ως τεχνικός διευθυντής σε αρκετές ελληνικές ομάδες, μεταξύ αυτών η Λάρισα, τα Τρίκαλα και η Λαμία.

Μάλιστα ο Διον. Παππάς έχει ξεκινήσει επαφές με παίκτες πρώτα με αυτούς που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην ομάδα και τη νέα χρονιά, υπάρχει προφορική συμφωνία με τους Στάθη Ρόκα και Αστέριο Γιακουμή, ενώ πολύ κοντά στο να συμφωνήσει είναι και ο Νίκος Μπουτζίκος. Στον Ολυμπιακό επιθυμούν την παραμονή του Ντέιβιντ Ναζίμ, του Αρη Λώττα αλλά και του Αντώνη Ζγκούρι όπως και των βολιωτών Φίλιππου Σκοπελίτη, Σεραφείμ Παπαϊώννου και Κλεβί Κόλα

Δύσκολα θα παραμείνει στην ομάδα τόσο ο Πορτογάλος Σερτζίνιο, όσο και ο Μπάμπης Οικονομόπουλος, ενώ σίγουρα δεν θα βρίσκεται στο ρόστερ της νέας περιόδου ο Βαγγέλης Μάντζιος, όπως ο Κώστας Φλίγκος που με δήλωση του από καιρό έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αγωνιστεί φέτος σε επαγγελματικό επίπεδο, λόγω των υποχρεώσεων που έχει με την εργασία του.

Η σύσταση της ΠΑΕ

Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει τον «άτυπο» προγραμματισμό του αλλά πρώτα περιμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σύσταση της ΠΑΕ, που έχει καθυστερήσει χωρίς δική του ευθύνη καθώς τόσο η επιτροπή που έχει συσταθεί, όσο και η νομική υπηρεσία έχουν κάνει έγκαιρα τις «κινήσεις» και έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο Εμπορίου. Όπως ανέφερε μάλιστα ο νομικός Αργύρης Λίβας, έγιναν και κάποιες μετατροπές στο καταστατικό και απομένει η έγκριση. Έτσι αφού δοθεί το πράσινο φως θα ανοιχθεί ο λογαριασμός στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, προκειμένου να καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο και ο Ολυμπιακός θα γίνει Ποδοσφαιρική Ανώνυμος Εταιρεία.

Πάντως εκτός από το δεδηλωμένο ενδιαφέρον του Ευριπίδη Τσιμπανάκου και φίλων του επιχειρηματιών, για να αναλάβουν τη λειτουργία της ΠΑΕ, δεν υπάρχει άλλο άτομο, που να θέλει, στην παρούσα φάση, να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Ολυμπιακού, ενώ για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου έγινε γνωστό ότι δεν χρειάζεται πόθεν έσχες για μικρομετόχους δηλαδή για την αγορά μετοχών μέχρι το 5%. Δηλαδή, βάσει του μετοχικού κεφαλαίου της υπό σύσταση ΠΑΕ, μέχρι το ποσό των 1500 ευρώ που αντιστοιχεί στο 5% του Μ.Κ. δεν χρειάζεται πόθεν έσχες (η τιμή της μετοχής έχει οριστεί στα 30 ευρώ). Με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας θα μπορούν όσοι επιθυμούν να καταθέτουν χρήματα στον λογαριασμό που θα ανοιχθεί στην τράπεζα για προεγγραφή και την αγορά μετοχών.

Ο ρόλος της πενταμελούς επιτροπής παύει, αφού πιστοποιήσει την καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου και βγει το μετοχολόγιο. Στη συνέχεια θα γίνει πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, την οποία θα συγκαλέσει ο μεγαλομέτοχος. Στη Γ.Σ. λαμβάνουν μέρος μόνο οι μέτοχοι της ΠΑΕ και ψηφίζουν ανάλογα με τις μετοχές που έχει ο καθένας. Ο Ερασιτέχνης, ως γνωστόν, κατέχει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ανέφερε πως οι ομάδες της κατηγορίας που θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός έχουν εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους συνολικά 1.800.000 ευρώ δηλαδή περίπου στις 130.000 για κάθε ομάδα: «Το ποσό 1.800.000 ευρώ θα μοιραστεί ισόποσα στις ομάδες της κατηγορίας. Θα κινηθούμε σε όλα τα μέτωπα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε χρήματα, για να ανασάνουν οικονομικά οι ομάδες. Θέλουμε να περάσουμε και κάποια θέματα στην ΕΠΟ, αν μπορούν οι ομάδες να μην έχουν 25 επαγγελματικά συμβόλαια, να έχουν λιγότερα για να είναι σε θέση να αξιοποιούνται και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Γιατί είναι μικρό το μετοχικό κεφάλαιο και δεν θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Κινούμαστε και στην κατεύθυνση εξεύρεσης χορηγού του πρωταθλήματος. Περιμένουμε, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει το θέμα με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Σούπερ Λιγκ 2 και στη συνέχεια να «τρέξουμε» και για τα θέματα της Φούτμπολ Λιγκ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεουτσάκος τονίζοντας πως και στην Φούτμπολ Λιγκ θα έχει πλέι οφ.

Το γηπεδικό

Ενα από τα μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός για τη νέα χρονιά είναι και το γηπεδικό καθώς θα πρέπει να «βρει» έδρα που θα αγωνιστεί η ομάδα τη νέα σεζόν στη Football League, αλλά και γήπεδο για τις καθημερινές προπονήσεις.

Ενώ η Αλλη Μεριά έχει αποδειχτεί λίγη ακόμη και για τις ακαδημίες ο Ολυμπιακός θέλησε χωρίς μέχρι στιγμής επιτυχία να έχει μόνιμο προπονητήριο στον Αγιο Γεώργιο Φερών, ενώ για την έδρα στο πρωτάθλημα απίθανο θεωρείται να χρησιμοποιήσει το Πανθεσσαλικό τη στιγμή που θα είναι έδρα του ΝΠΣ Βόλος -που ήδη κάνει σημαντικά και με μεγάλο κόστος έργα- ενώ μετά το ΕΑΚ που έχει αποφασιστεί η ανακατασκευή του, το ίδιο θα γίνει και με το άλλο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης που θα ήθελαν οι ερυθρόλευκοι αλλά και εδώ σύμφωνα με την πληροφόρηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δημοπρατήθηκε το έργο προϋπολογισμού 250.000 ευρώ της ριζικής αναμόρφωσής του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση προβλέπεται διαμόρφωση ενός από τα δύο παλαιά γυμναστήρια του κτιρίου σε χώρους υγιεινής για τους φιλοξενούμενους φιλάθλους, χώρο Πρώτων βοηθειών, σε χώρο για τα ΜΜΕ, σε χώρο ιατρείου και σε χώρο διαιτητή.

Ακόμη θα γίνει ανακαίνιση των δύο υφιστάμενων Αποδυτηρίων και εσωτερικές διαρρυθμίσεις ώστε ο χώρος του Γυμναστηρίου να έχει πρόσβαση από το εσωτερικό του γηπέδου, ενώ εξωτερικά μεταξύ άλλων προβλέπεται μεταλλική Κατασκευή -στέγαστρο φυσούνα που στο σύνολό της με την υφιστάμενη κατασκευή θα έχει μήκος 25 μ., τοποθέτηση πρόσθετου κιγκλιδώματος στην κερκίδα φιλοξενουμένων φιλάθλων και άλλες εργασίες που θα απαιτηθεί «κλείσιμο» του Σταδίου για αρκετό καιρό. Στον Ολυμπιακό περιμένουν τις εξελίξεις, αναμένεται να υπάρξει πρόταση χρήσης προς τον Δήμο Βόλου, ενώ ως λύση θα εξεταστούν και γήπεδα εκτός Βόλου!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου