ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Περήφανοι ως Βολιώτες

περήφανοι-ως-βολιώτες-452640

Τον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν με το εθνόσημο στο στήθος και… το σκουφάκι οι Βολιώτες Σοφία Κτενά και Κωνσταντίνος Λιβογιάννης, εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης, που ολοκληρώθηκε στο κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας στα Ιωάννινα.

Το άθλημα στην Ελλάδα έχει ταυτιστεί με την παρουσία της Σοφία Κτενά, που έχει στο παλμαρέ της από πανελλήνια ρεκόρ, έως παγκόσμια μετάλλια και επιδόσεις. Το άστρο της Βολιώτισσας αθλήτριας – πολυεργαλείο έλαμψε και στη διοργάνωση των Ιωαννίνων, στο «σπίτι» της, την Ελλάδα, όπου μπροστά στις γεμάτες εξέδρες κατέκτησε 4 συνολικά μετάλλια, αποσπώντας το χειροκρότημα, κάθε φορά που ανέβαινε στο βάθρο.

Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 διπλά πέδιλα μικτής έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα στον τελικό του αγωνίσματος, δηλαδή στον τελευταίο τελικό της πρεμιέρας της διοργάνωσης και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 3.06.13 και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Την ελληνική τετράδα συνέθεταν, κατά σειρά που αγωνίστηκαν, οι Στέφανος Αντωνιάδης, Ευδοξία Θωμάκου, Σοφία Κτενά, Χρήστος Μπόνιας, με τη Βολιώτισσα να πανηγυρίζει το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.

Δύο μετάλλια για την Κτενά, που τα δικαιούνταν, ήρθαν τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης. Η πολύπειρη Βολιώτισσα, πάντα δυνατή και παθιασμένη για διάκριση, είχε υποσχεθεί βάθρο και τη δεύτερη μέρα των αγώνων και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. υποβρύχιο γυναικών, με επίδοση 37.47. Παράλληλα, ήταν ξανά ασημένια και με την εθνική μας ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ50 επιφάνεια, με μια σπουδαία συνολική εμφάνιση στον τελικό του αγωνίσματος και με χρόνο 1.06.21, που είναι πανελλήνιο ρεκόρ. Την ομάδα, εκτός από την Κτενά συνέθεταν οι Αναστάσιος Μυλωνάκης, Βασιλεία Τσιγκόια, και Λουκάς Καρετζόπουλος.

Το φινάλε για την Κτενά ήταν ονειρικό, που έκλεισε την παρουσία της κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ άπνοια. Λίγο μετά την κατάκτηση του 4ου μεταλλίου θα δήλωνε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Ήταν μια δύσκολη κούρσα, με μικρές διαφορές μεταξύ μας. Εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία, τα έδωσα όλα και βρέθηκα άλλη μια φορά στο βάθρο, σ’ αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαι ευχαριστημένη που οι κόποι μιας χρονιάς και η προετοιμασία μου, απέδωσαν καρπούς, με τα μετάλλια σε μια διοργάνωση ανταγωνιστική. Τα χρόνια περνούν βέβαια, αλλά θα κάνω τα πάντα για να κρατιέμαι ψηλά, όσο αγωνίζομαι. Η εμφάνιση της εθνικής μας ομάδας ήταν πολύ καλή συνολικά και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει. Μπορούν έτσι να πάρουν τη σκυτάλη από τους παλιότερους, που έχουν ήδη σταματήσει, με επιτυχία».

Ο ρούκι στις μεγάλες διοργανώσεις, σε επίπεδο ανδρών 18χρονος Κωνσταντίνος Λιβογιάννης έκανε από την πλευρά του εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας πολύ καλή παρουσία, στα αγωνίσματα στα οποία μετείχε και δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει. Ο Βολιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής νέων τερμάτισε 5ος στον τελικό των 200μ Διπλά Πέδιλα με 1.37.74, όπως και στον τελικό των 400μ Διπλά Πέδιλα, με χρόνο 3:31.94 και πριν τους αγώνες βραβεύθηκε από τον σύλλογο της Ολυμπιάδας Ιωαννίνων για τις πρόσφατες επιτυχίες του.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου