ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

«Χρυσός» ο Βολικάκης στο Μινσκ. Πού αφιέρωσε το μετάλλιο

χρυσός-ο-βολικάκης-στο-μινσκ-πού-αφι-457446

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων του Μινσκ κατέκτησε χθες Πέμπτη ο βολιώτης Χρήστος Βολικάκης στην ποδηλασία.

Ο Χρήστος Βολικάκης έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μινσκ. Ο βολιώτης πρωταθλητής της ποδηλασίας πήρε την πρώτη θέση στο σκρατς με χρόνο 17.57 και απέδειξε πως αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων αθλητών της Ευρώπης στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Τον Έλληνα πρωταθλητή ακολούθησαν ο Φίλιπ Προκοπίζιν και ο Γιαουχένι Κάραλιοκ.

Μετά τη μεγάλη του επιτυχία αναφέρθηκε στους δύο ποδηλάτες που έχασαν τη ζωή τους στην Πτολεμαΐδα, όταν τους παρέσυρε αυτοκίνητο. Αναλυτικά όσα έγραψε: «Τα καταφέραμε χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς αγώνες στο Μινσκ της Λευκορωσίας! Μεγάλη μου τιμή να με βραβεύει ο πρόεδρος της Ελληνικής ολυμπιακής Επιτροπής & πλέον Αθάνατος Κύριος Σπύρος Καπράλος! Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στους ποδηλάτες που έφυγαν με τόσο άδικο τρόπο από τη ζωή πριν λίγες ημέρες καλό παράδεισο. Σεβαστείτε τους ποδηλάτες στο δρόμο, καθημερινά ρισκάρουμε τη ζωή μας. Σας ευχαριστώ όλους που είστε δίπλα μας και στηρίζετε τις προσπάθειες μας , από εσάς παίρνουμε δύναμη και αγωνιζόμαστε ακόμα πιο δυνατά».

Μαζί του στην Λευκορωσία είναι και ο αδελφός του Ζαφείρης Βολικάκης, με τον οποίο θα αγωνισθούν «δίδυμο» στο μάντισον αλλά και ο προπονητής Δημήτρης Χίος. Σήμερα ο Χρήστος Βολικάκης θα αγωνισθεί στους Πόντους (points race), το Σάββατο (29/06) στο Μάντισον μαζί με τον αδερφό του Ζαφείρη και την Κυριακή (30/06) στο Όμνιουμ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου