ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην… τελική ευθεία

στην-τελική-ευθεία-434242

Στην τελική ευθεία μπαίνει από αύριο Ολυμπιακός αφού από την Δευτέρα ξεκινά την προετοιμασία του με την πρώτη συγκέντρωση στο ΕΑΚ, όπου θα δώσουν το παρών παλιοί και νέοι παίκτες οι οποίοι και αναμένονται στο Βόλο.

Ήδη έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα νέων παικτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού όπως φαίνεται η ομάδα θα ενισχυθεί κυρίως με ισπανόφωνους ποδοσφαιριστές. Οι περισσότεροι θα είναι από τη Λατινική Αμερική, ενώ είναι πιθανό να αποκτηθούν και κάποιοι παίκτες από την ισπανική αγορά, την οποία γνωρίζει πολύ καλά ο Χάβι Γκραθία.

Στην ομάδα αυτή τη στιγμή αγωνίζονται έξι ισπανόφωνοι ποδοσφαιριστές (Ρόκα, Ακόστα, Μαρτίν, Ουμπίντες, Μόνχε και Άλβαρεζ) και αν λάβουμε υπόψη τα όσα είπε στην παρουσίαση του νέου προπονητή Χάβι Γκραθία ο Αχιλλέας Μπέος, ότι δηλαδή στον Ολυμπιακό της νέας περιόδου θα παίζουν 10-12 ισπανόφωνοι παίκτες, θα πρέπει να αναμένουμε πως θα έρθουν στην ομάδα άλλοι τέσσερις έως έξι ποδοσφαιριστές από την Λατινική Αμερική ή και την Ισπανία.

Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού Χ. Γκραθία που χθες μαζί με το συνεργάτη του Χουάν Σόλα,
και μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ παρευρέθηκε στην κηδεία του πατέρα του Αχιλλέα Μπέου στην Αθήνα ίσως από σήμερα εγκατασταθεί στο Βόλο και θα αναμένει τα νέα πρόσωπα για να ξεκινήσει από την Δευτέρα την δουλειά του…  
Ο τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού Τάκης Γιαννόπουλος από την πλευρά του είναι στη διαδικασία τελικών συνεννοήσεων με τους εκπροσώπους από κάποιους παίκτες που «τσέκαρε» ο ίδιος στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αργεντινή, αλλά και ορισμένων άλλων ποδοσφαιριστών από τη Λατινική Αμερική, οι οποίοι έχουν προταθεί στους «ερυθρόλευκους».
Τα ονόματα των ποδοσφαιριστών από την Αργεντινή που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι αρκετά, όμως οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν   να στράφηκαν αρχικά στον Μάρτιν Ρόγιε της Ολίμπο που όμως έχει συμβόλαιο και στη συνέχεια στο γνωστό από τη θητεία του στον Άρη Χαβιέ Κάμπορα της Ουρακάν. Ενδιαφέρον φάνηκε να υπάρχει και για τον Νίκολας Σαντιάγκο Φερνάντεζ της Φέρο Καρίλ πρώην ομάδας του Μόνχε ο οποίος αγωνίζεται στο χώρο της μεσαίας γραμμής,
του 29χρονουΣέζαρ Καρινιάνο 1ου σκόρερ της Β’ Αργεντινής με την Ατλέτικο Ραφαέλα και του αμυντικού Κάρλος Καστελόνε που είχε περάσει από τον Πανιώνιο και αγωνίζεται τώρα στην Ολ Μπόις, αλλά είναι άγνωστο με ποιους από αυτούς υπήρξε συνέχεια στις συζητήσεις.
Καθόλου απίθανο και σύμφωνα με την τακτική του Ολυμπιακού την Δευτέρα να υπάρχουν νέοι Αργεντίνοι αλλά τα ονόματά τους να μην έχουν “παίξει” ως τώρα.
Αβέβαιο είναι και το αν έχει υπάρξει οριστική συμφωνία για την μετακίνηση του Κώστα Γιαννούλη από την Κολωνία στο Βόλο, ενώ έχουν ακουστεί ακόμη κι άλλα ονόματα όπως του Βουτσιά από τον Ηρακλή, του Ουρουγουανού Μπρούνο Μοντελόγκο, του 28χρονου διεθνή αμυντικού Κολομβιανού της Ονσε Κάλντας Αλέξις Ενρίκες, του 24χρονου επιθετικού της Μονς Μουσταφά Ζαρζού που είναι διεθνής με τη Γκάμπια και του 24χρονου επιθετικού Μπενχά που έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα.
Τη Δευτέρα πάντως στο Βόλο πιθανών θα βρίσκονται παίκτες που είχαν δοθεί δανεικοί στο Βόλο, όπως ο Σκάρος που ήταν στον Εθνικό Αστέρα, ο Λιόλιος από τους Πόντιους Κατερίνης, ο Ζαχαράκης από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, ο Ανδρίκος από τον Βύζαντα και  ο Τσεκούρας που είχε δοθεί στο Φωκικό χωρίς όμως να παίξει…
Η νέα χρονιά αρχίζει την Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στο ΕΑΚ. Στις 26 Ιουνίου και αφού τις προηγούμενες ημέρες οι παίκτες υποβληθούν στις απαραίτητες εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις, η αποστολή θα αναχωρήσει για την Πορταριά του Πηλίου, όπου μέχρι τις 9 Ιουλίου θα διεξαχθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.
Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός Βόλου θα δώσει 2 φιλικά. Το πρώτο στις 3 Ιουλίου στην Πορταριά και το δεύτερο στις 9 του ίδιου μήνα με ομάδα από το εξωτερικό στο ΕΑΚ Βόλου.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου