ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι πρώτοι ήταν από τον Μαγνησιακό!

οι-πρώτοι-ήταν-από-τον-μαγνησιακό-459514

Ενώ αρκετές ομάδες κάνουν τα σχέδιά τους για το νέο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής που και πάλι θα έχει 8 ομίλους αλλά επί της ουσίας θα είναι η 4η στη σειρά κατηγορία, ένα αξιοσημείωτο γεγονός με βολιώτικο χρώμα για τη σεζόν που έφυγε είναι ότι οι δυο πρώτοι σκόρερ όλης της κατηγορίας προέρχονται και από τη Μαγνησία και από τον Μαγνησιακό!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Δυο παίκτες που ξεκίνησαν από τον Μαγνησιακό (που έχει δώσει πολλούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο) ο Κέρι Λόρι (22 γκολ) παίζοντας στη Νίκη στον 4ο όμιλο και ο Ιάσων Παπαδημητρίου (19 γκολ) παίζοντας στον Εδεσσαϊκό στον 2ο όμιλο δεν ήταν απλά οι πρώτοι σκόρερ στις ομάδες τους άλλα ήταν ο 1ος και ο 2ος όλης της κατηγορίας.

Άλλωστε πρώτοι σκόρερ στις ομάδες τους ήταν και πέρσι ο Κέρι Λόρι στον Αστέρα Αμαλιάδας (21) , 2ος σε όλη τη Γ΄ Εθνική και ο Παπαδημητρίου στον Κιλκισιακό (13), 8ος σε όλη την κατηγορία…

Τη χρονιά που έφυγε οι πρώτοι των πρώτων όλης της Γ΄ Εθνικής ήταν:

1. Κέρι Λόρι (Νίκη Βόλου), 22 γκολ: 13 με σουτ, 7 με πέναλτι και 2 με φάουλ.

2. Παπαδημητρίου Ιάσων (Εδεσσαϊκός),19 γκολ: 16 με σουτ, 1 με κεφαλιά και 2 με πέναλτι.

3.Μπαρμπαρούσης Γιώργος (Πανηλειακός), 19 γκολ: 13 με σουτ, 5 με κεφαλιά, 1 με πέναλτι.

Τις πιο προηγούμενες χρονιές ο Κέρι Λόρι είχε μια μόνο χρονιά με διψήφιο αριθμό γκολ (14 με Αιολικό το 14-15) ενώ ο Ιάσων Παπαδημητρίου που είναι 4 χρόνια μικρότερος δεν είχε γενικά διψήφιο αριθμό παρά μόνο στην Ξάνθη που ήταν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Κ-19…

Οι δύο τους δεν βρεθήκαν συμπαίκτες στην ομάδα που αναδείχθηκαν αλλά αντίπαλοι στα γκολ ήταν και στην ΕΠΣΘ την περίοδο 2010-11 όπου πρώτος σκόρερ ήταν ο Λευτ. Δενελάβας με 37 για τον Θησέα και με 36 ακολουθούσε ο Κέρι Λόρι (ΓΣΑ), ενώ 21 είχε ο Ιάσων Παπαδημητρίου(Μαγνησιακός).

Κοινή αφετηρία και για τους δυο ήταν πάντως ο Μαγνησιακός μια ομάδα από την οποία ξεπηδούν τα τελευταία χρόνια ταλέντα, αρχίζοντας από τον Κωνσταντίνο Παλιούρα τον τερματοφύλακα που μεταγράφηκε το 2005 στον ΠΑΟΚ και τον Λόρι Κέρι που πήγε μία χρονιά αργότερα στη Βέροια, ενώ ο Στέλιος Νάκας και ο Ιάσων Παπαδημητρίου πήγαν στην Ξάνθη και ακολούθησαν οι Γιάννης Κορέτα, Σεραφείμ Παπαϊωάννου, Κλεβί Κόλα, Στ. Νιαώτης, Αχιλλέας Σαλαμούρας και άλλοι…

Ο Κέρι Λόρι φέτος έκανε ρεκόρ με τα 22 γκολ, ενώ και για τη Νίκη κατάφερε 26 χρόνια μετά να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας που πετυχαίνει πάνω από 20γκολ!

Ο Κέρι φέτος πέτυχε τρεις φορές χατ τρικ πετυχαίνοντας τρία γκολ με Θησέα, Στυλίδα και στην Καρδίτσα, ενώ ο Ιάσων πέτυχε 4 γκολ σε ένα ματς με το Αμύνταιο και 3 στο «διπλό» στα Γιαννιτσά!

Βέροια, Οικονόμος Τσαριτσάνης, Πιερικός, Πιερικός, Σουφλί, Τρίκαλα, Αιολικός, Καλλονή, Ολυμπιακός Β., Αμαλιάδα και Νίκη Βόλου ήταν η πορεία του Κέρι Λόρι φτάνοντας τα 75 γκολ…

Ο Ιάσων Παπαδημητρίου αφού ξεχώρισε στην κ-19 της Ξάνθης το 2013 γίνεται επαγγελματίας, αλλά δεν παίρνει ευκαιρίες και το 2014 πηγαίνει δανεικός στη Ζάκυνθο, που μπαίνει στον σκληρό κόσμο της Φούτμπολ Λιγκ και στο δεύτερο παιχνίδι του βασικός σκοράρει. Το 2015 μένει ελεύθερος και πλέον κάνει τις επιλογές του Απόλλωνας Καλαμαριάς, Αγιονέρι, Αγροτικός Αστέρας, Πύδνα Κίτρους, Άρης Παλαιοχωρίου, Κιλκισιακός και Εδεσσαϊκός και στα 25 χρόνια του με 40 γκολ, έχει ακόμη πολύ καριέρα ως σέντερ φορ σκόρερ!

Άλλωστε τόσο ο Κέρι Λόρι όσο και Ιάσων Παπαδημητρίου σε λίγες μέρες αναμένεται να αλλάξουν ομάδες!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου