ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην Αμερική πριν κλείσει τα 16 ο Βολιώτης Ακης Σιδηρόπουλος

στην-αμερική-πριν-κλείσει-τα-16-ο-βολιώτ-461757

Σε ένα από τα σημαντικότερα camp μπάσκετ της Βοστώνης θα συμμετέχει ο Aκης Σιδηρόπουλος στις αρχές Ιουλίου με τον Βολιώτη αθλητή να βάζει ακόμη πιο ψηλά τον μπασκετικό πήχη.

Με διπλό στόχο ταξιδιού τόσο την ατομική του βελτίωση καθώς και την έναρξη επαφών με στόχο την καλύτερη δυνατή επιλογή κολεγίου όπου μελλοντικά και συγκεκριμένα σε δυο χρόνια από τώρα θα μεταβεί για σπουδές με διπλή υποτροφία μαθητική και αθλητική.ο Άκης Σιδηρόπουλος, που γεννήθηκε στον Βόλο και έκανε τα πρώτα του βήματα στην ΑΕΒΔ, κλείνει τα 16 τον Αύγουστο έχοντας ύψος 1.95 εκ. και αναχωρεί στις 7 Ιουλίου με προορισμό τη Βοστώνη.

Oπως τονίζει ο ίδιος αναπολώντας τα πρώτα του βήματα: «Στα 11 μου έπιασα την μπάλα του μπάσκετ για πρώτη φορά και από τότε δεν την αφήνω. Είναι κομμάτι μου. Μικρός έβλεπα τον πατέρα μου να παίζει και έλεγα πως θέλω κι εγώ να του μοιάσω. Θυμάμαι τι ένιωσα, όταν σκόραρα το πρώτο μου καλάθι. Εκείνη τη στιγμή το μπάσκετ έγινε συνώνυμο της ζωής μου».

Ο Σιδηρόπουλος αγωνίζεται κατά βάση στις θέσεις 3 και 4, αποτελώντας χρυσό μέλος της ομάδας παίδων του ΠΑΟΚ και πρώτος σκόρερ του στα ηλικιακά πρωταθλήματα.

Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε τα τελευταία τρία χρόνια και όπως τονίζει ο ίδιος: «Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό, για όλα όσα βιώνω και μέσα, αλλά και έξω από το γήπεδο! Τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός δυνητικά καλού παίκτη της επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης είναι ο συνδυασμός της νοητικής λειτουργίας και της σωματικής δύναμης. Ταχύτητα, άλμα, σουτ, ντρίπλα είναι τομείς που μπορείς να δουλέψεις και να γίνεις καλύτερος. Μου αρέσει να παίζω με το μυαλό και όχι μόνο με το σώμα μου. Ως παίκτης κοιτάζω σφαιρικά όλο το γήπεδο και παρατηρώ. Συνήθως στέκομαι σιωπηλός και δε μιλάω, αλλά παρατηρώ, τεχνικές συμπεριφορές, αθλητικό παράστημα, και φυσικά τον τρόπο που εκφράζεται αθλητικά ένας παίκτης. Έτσι θέλω κι εγώ να βρω το δικό μου αθλητικό τρόπο έκφρασης».

Μετά το ξεκίνημα του από την ΑΕΒΔ σειρά πήρε η H.O.O.P. Μαντουλίδης και σε ηλικία 13ετών βραβεύθηκε μέσα στη χρυσή πεντάδα της Ε.Κ.Α.Σ.Θ. στη Β. Ελλάδα. Μάλιστα αυτή η διάκριση είχε σαν αποτέλεσμα την υποτροφία φοίτησης από το Ελληνικό Κολλέγιο, ενώ είναι μέλος και των κλιμακίων της Εθνικής Παμπαίδων.

Στυλοβάτες του βολιώτη αθλητή, οι γονείς του, Κατερίνα και Κώστας, όπως και η εταιρεία Crazy Holidays που καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης του νεαρού αθλητή, ενώ ο απαραίτητος εξοπλισμός του προέρχεται από την Liga Sport του χορηγού του Βασίλη Λίγκα.

Μιλώντας για την πρόκληση της Αμερικής επισημαίνει: «Η Αμερική είναι η πρόκληση, αλλά ταυτόχρονα και η ευκαιρία να δώσω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου, είτε να τους φτάσω, είτε να τους προσπεράσω. Είμαι χαρούμενος για τις γνώσεις ζωής που με περιμένουν εκεί. Δεν απαξιώνω τη χώρα μας, αλλά θα ήθελα να είχε περισσότερες αληθινές ευκαιρίες».

Επιθυμία του νεαρού αθλητή αν και ανήκει σήμερα στον ΠΑΟΚ είναι η αποδέσμευση από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, είτε με υποσχετική προκειμένου την επόμενη χρόνια να παίξει στην Κ20 είτε και σε ανδρικό τμήμα όπου είχε επαφές με σωματεία που είναι σε Εθνικές κατηγορίες όπως ο Ζέφυρος Θεσσαλονίκης και η Λευκίμη Ξάνθης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου