ΠΟΛΟ

Παρέμεινε στην Α2 ο ΟΥΚ Βόλου μετά την ολοκλήρωση των πλέι άουτ

παρέμεινε-στην-α2-ο-ουκ-βόλου-μετά-την-ο-461845

Μακριά από την πισίνα του κολυμβητηρίου «Ολυμπιονίκης Αντώνης Πεπανός» κρίθηκαν οι θέσεις παραμονής στην Α2 Υδατοσφαίρισης Ανδρών. ΝΟ Ρεθύμνου, ΠΑΣ Φοίβος Συκεών και ΟΦΗ δεν κατέβηκαν στην Πάτρα για τα παιχνίδια του Β’ Γύρου με αποτέλεσμα να διεξαχθεί μόλις ένα παιχνίδι (!) από τα τέσσερα που ήταν προγραμματισμένα για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι δύο πρώτες ομάδες δεν έλαβαν μέρος, αφού μετά τον πρώτο γύρο είχαν ελάχιστες πιθανότητες παραμονής, ενώ ο ΟΦΗ διαμαρτυρόμενος για τις διαιτησίες του Α’ Γύρου στη Λάρισα την προηγούμενη εβδομάδα. Ετσι οι παίκτες του ΟΥΚ Βόλου και του Γιώργου Ντόνα είχαν κάνει έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο την προηγούμενη εβδομάδα στη Λάρισα, ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο στα παιχνίδια που έδωσε ο ΟΥΚ Βόλου στην Πάτρα για τη δεύτερη φάση των πλέι άουτ ηττήθηκε, χωρίς συνέπειες από τον ΓΣ Ηλιούπολης με 8-7 και από τον ΝΟ Λάρισας, με 11-7. Παράλληλα, επικράτησε άνευ αγώνα του ΠΑΣ Φοίβος με 5-0.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα του ΝΟ Λάρισας, έχοντας αρκετούς Βολιώτες στη σύνθεσή της, μεταξύ των οποίων και ο προπονητής της, Δημήτρης Μπλάνας, ενώ μαζί με τον ΟΥΚ Βόλου σώθηκαν και οι ΓΣ Ηλιούπολης και ΝΕ Πατρών.

Τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, συνολικά έγιναν… 3 από τα 8 παιχνίδια, σε μια ομολογουμένως παρωδία του αθλήματος, από την οποία πάντως οι Βολιώτες βγήκαν νικητές, κερδίζοντας την παραμονή, σε μια δύσκολη χρονιά, με μηδενικό μπάτζετ.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, ο πρόεδρος του ΟΥΚ Βόλου, Τάσος Μαρινάγης, που βρέθηκε στην Πάτρα με την ανδρική ομάδα σημείωσε: «Καταφέραμε, σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, όπου στηριχθήκαμε σε Βολιώτες και με μηδενικό μπάτζετ να πανηγυρίσουμε την παραμονή στην Α2. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στο τεχνικό επιτελείο και σε όλους όσους συνετέλεσαν στη μεγάλη αυτή επιτυχία για εμάς. Σε συνδυασμό και με όλα τα θετικά αποτελέσματα στις ηλικιακές κατηγορίες, αυτό το Σαββατοκύριακο στις κατηγορίες των Νεανίδων και των Παίδων και, περιμένοντας την άλλη εβδομάδα τα πρωταθλήματα Μίνι Παίδων και Εφήβων νομίζω ότι, παρά το γεγονός ότι πολεμηθήκαμε από κάποιους, η χρονιά αποτελεί δικαίωση για όλη μας την προσπάθεια».

Σχολιάζοντας τα πλέι άουτ… παρωδία, ο κ. Μαρινάγης σημείωσε: «Hδη γίνονται ενέργειες να υπάρχουν σοβαρότερες τιμωρίες για όσες ομάδες δεν κατεβαίνουν να αγωνιστούν, ενέργειες που εξετάζονται από την ΚΟΕ».

Τα αποτελέσματα των 3 τελευταίων αγωνιστικών:

5η Αγωνιστική

ΝΟ Λάρισας-ΝΟ Ρεθύμνου 5-0 α.α.

ΓΣ Ηλιούπολης-ΟΥΚ Βόλου 8-7

Δελφίνια Μεταμόρφωσης-ΟΦΗ 5-0α.α.

ΝΕ Πατρών-ΠΑΣ Φοίβος 5-0α.α.

6η Αγωνιστική

ΓΣ Ηλιούπολης-ΝΟ Λάρισας 5-12

ΟΥΚ Βόλου-ΠΑΣ Φοίβος 5-0α.α.

ΟΦΗ-ΝΕ Πατρών 0-5α.α.

ΝΟ Ρεθύμνου-Δελφίνια Μεταμόρφωσης 0-5α.α.

7η Αγωνιστική

ΠΑΣ Φοίβος-ΟΦΗ δ.δ.

ΝΕ Πατρών-ΝΟ Ρεθύμνου 5-0α.α.

Δελφίνια Μεταμόρφωσης-ΓΣ Ηλιούπολης 8-9

ΝΟ Λάρισας-ΟΥΚ Βόλου 11-7

Βαθμολογία

1. ΝΟ Λάρισας 24

2. ΓΣ Ηλιούπολης 18

3. ΝΕ Πατρών 17

4. ΟΥΚ Βόλου 14

5. Δελφίνια Μεταμόρφωσης 11

6. ΟΦΗ 5

7. ΠΑΣ Φοίβος 3

8. ΝΟ Ρεθύμνου 0

Παραμένουν στην Α2 οι ομάδες 1-4 και υποβιβάζοντας από τις θέσεις 5-8

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου