ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με Βλιώρα στην τεχνική ηγεσία

με-βλιώρα-στην-τεχνική-ηγεσία-434859

Με τον Γιώργο Βλιώρα στην τεχνική ηγεσία θα πορευτεί η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Χθες έγινε η παρουσίαση του Βολιώτη τεχνικού στις παίκτριες του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού και τέθηκαν πρωταγωνιστικοί στόχοι, που αφορούν φυσικά στην άμεση επιστροφή της ομάδας στην Α1.

Χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Δημήτρης Καραγιάννης παρουσίασε στις παίκτριες της ερυθρόλευκης ομάδας το νέο προπονητή Γιώργο Βλιώρα, που αντικαθιστά στην τεχνική ηγεσία τον Κώστα Ξενοκώστα, με τον οποίο η συνεργασία έληξε.
Στη σύντομη ομιλία του προς τις παίκτριες ο πρόεδρος της ομάδας τόνισε ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αγχώσει τις παίκτριες, αλλά κρυφός στόχος είναι η επάνοδος στην Α1, απ’ όπου η ομάδα υποβιβάστηκε λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισε από την προηγούμενη διοίκηση κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πρωταγωνιστικούς στόχους έθεσε και ο Γιώργος Βλιώρας που ξεκαθάρισε ότι η ομάδα σε επίπεδο λειτουργίας και οργάνωσης θα κυμανθεί σε διαφορετικά επίπεδα από την προηγούμενη χρονιά.
Να σημειωθεί ότι έφορος της ομάδας ορίστηκε η παλιά καλαθοσφαιρίστρια του Ολυμπιακού Βόλου, Κατερίνα Γιαννούλη, που τόνισε ότι θα βρίσκεται όσο μπορεί κοντά στις παίκτριες και στο τεχνικό τιμ.
Από πλευράς παικτριών το παρών έδωσαν οι Ελένη Ζήτη, Ευτυχία Δεληγιάννη, Ευη Κυριατζίδου, Αριστέα Μαγκλάρα, Αγγελική Θανασούλη και Μαρία Κυριτσάκα, ενώ απουσίαζε δικαιολογημένα η Ασημίνα Κουτσουνούρη που βρισκόταν εκτός Βόλου.
Σε σύντομη ομιλία που είχε ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Βλιώρας με τις καλαθοσφαιρίστριες του Ολυμπιακού Βόλου, τους ζήτησε να ξεκαθαρίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις προθέσεις τους απέναντι στην ομάδα, ώστε να ξεκινήσει και ο προγραμματισμός για την μεταγραφική ενίσχυση.
Προς το παρών αμφίβολες για τη νέα σεζόν θεωρούνται οι Δεληγιάννη, Κουτσουνούρη και Μαγκλάρα, που εξετάζουν κάποιες άλλες περιπτώσεις. Η Ασημίνα Κουτσουνούρη έχει προτάσεις από αθηναϊκή ομάδα και μια από την Θεσσαλονίκη, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανήκει στον Ολυμπιακό Βόλου και μπορεί να φύγει μόνο αν υπάρξει συμφωνία για την παραχώρησή της μεταξύ των σωματείων.
Να σημειωθεί ότι το ρόστερ για την επόμενη σεζόν θα πλαισιώσουν τουλάχιστον τέσσερις καλαθοσφαιρίστριες από τις ακαδημίες του συλλόγου, ώστε να πάρουν εμπειρίες.
 
 
Εσωτερικό τουρνουά
Με μεγάλη επιτυχία διεξάγεται στο Ε.Α.Κ. Βόλου το 4ο καλοκαιρινό εσωτερικό τουρνουά που διοργανώνουν τα τμήματα υποδομών μπάσκετ του Α.Σ. Ολυμπιακού Βόλου 1937. Στο τουρνουά συμμετέχουν οι αθλητές που απαρτίζουν τα τμήματα προμίνι, ακαδημία 1 και ακαδημία 2 και προπονητές των ομάδων είναι οι παίκτες του τμήματος μίνι, κάτω από την επίβλεψη των δύο προπονητών που είναι υπεύθυνοι αυτών των τμημάτων τους Ζαχαρίου Κωνσταντίνο και Μούτο Κωνσταντίνο. Η φιλοσοφία αυτού του τουρνουά είναι η διασκέδαση, το παιχνίδι, ο υγιής ανταγωνισμός και η αποφόρτιση από μια δύσκολη σχολική χρονιά. Το τουρνουά ξεκίνησε στις 31 / 5 / 2011 και ολοκληρώνεται στις 23 / 6 / 2011. Για την πρώτη φάση τα παιχνίδια ήταν όλα συναρπαστικά και μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης η βαθμολογία είναι η εξής:
 

Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Β.
ΝΙΚΕΣ
ΗΤΤΕΣ
ΕΠΙΘΕΣΗ
ΑΜΥΝΑ
1.
ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ
5
2
1
86
94
2.
ΠΑΝΘΗΡΕΣ
5
2
1
95
70
3.
ΤΙΓΡΕΙΣ
4
1
2
85
99
4.
ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΕΙΣ
4
1
2
90
94
 
Αυτή την εβδομάδα θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί ανάμεσα στις ομάδες
1ο ημιτελικός ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ – ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΕΙΣ
2ο ημιτελικός ΠΑΝΘΗΡΕΣ – ΤΙΓΡΕΙΣ
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου