ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συμφώνησαν για Πανθεσσαλικό, αλλά…

συμφώνησαν-για-πανθεσσαλικό-αλλά-434891

Ανακοίνωση με αιχμές εξέδωσε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου η οποία την ερχόμενη Πέμπτη θα υπογράψει σύμβαση συνεργασίας με τα Τουριστικά Ακίνητα για χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
Η χρήση ή όχι από την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου του Πανθεσσαλικού Σταδίου ήταν κάτι που απασχόλησε έντονα τις τελευταίες εβδομάδες τους ερυθρόλευκους οι οποίοι και έφθασαν τελικά σε συμφωνία με τα Τουριστικά Ακίνητα. Οι ερυθρόλευκοι θα αναλάβουν το κόστος των εργασιών όπως φαίνεται αλλά τα χρήματα που θα δαπανηθούν θα αφαιρεθούν από το μίσθωμα της έδρας των ερυθρόλευκων. Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα βάλλουν κατά των φορέων της πόλης για τους οποίους υπάρχει η απορία γιατί δεν παραιτούνται από τη στιγμή που δεν συμβάλουν στο θέμα του γηπέδου. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με τη χθεσινή της ανακοίνωση αναφέρει: «Την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιουνίου αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και της εταιρίας Τουριστικά Ακίνητα για το Πανθεσσαλικό Στάδιο, έπειτα από την καλή θέληση που επέδειξαν τόσο ο πρόεδρος κ. Λάμπρου όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας. Δυστυχώς όμως ο Ολυμπιακός Βόλου, για ακόμη μία φορά, αναγκάστηκε να βάλει πολύ νερό στο κρασί του στο συγκεκριμένο θέμα, με μοναδικό γνώμονα το καλό του της ομάδας, των φιλάθλων αλλά και ολόκληρης της πόλης, μια και σε διαφορετική περίπτωση το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός Βόλου εκτός Μαγνησίας στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν μεγάλο. Και κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ντροπή για όλους. Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αποφάσισε να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος των εργασιών για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα των γηπέδων στο Πανθεσσαλικό, ποσό που θα αποπληρωθεί σταδιακά από το μίσθωμα που έχει συμφωνηθεί. Και το ερώτημα είναι το εξής: Αν οι φορείς της πόλης του Βόλου δεν είναι ικανοί να συνεισφέρουν ούτε στο θέμα του γηπέδου, γιατί δεν παραιτούνται; Ας ελπίσουμε ο Θεός να βάλει το χέρι του και να είναι έτοιμο το γήπεδο προς χρήση για το πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού της ομάδας μας».

Ξεκινούν από σήμερα τα έργα

Οσον αφορά στις εργασίες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα και έχουν να κάνουν κυρίως με τη ανακατασκευή του χλοοτάπητα, ωστόσο τα έργα δεν θα περιοριστούν μόνο στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου βάσει των προδιαγραφών που θέτει η UEFA.

Την ερχόμενη Δευτέρα η «πρώτη»

Μεγάλη είναι η αγωνία στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου ενόψει της πρώτης προπόνησης της φετινής χρονιάς. Οι ερυθρόλευκοι μπαίνουν από νωρίς στα βάσανα, μιας και την ερχόμενη Δευτέρα καλούνται να βρίσκονται στο ΕΑΚ όπου παρουσία του νέου τους προπονητή Χάβι Γκραθία θα ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή τους προετοιμασία. Η πρώτη συγκέντρωση των ερυθρόλευκων έχει οριστεί για τις 7.30 μ.μ. στο ΕΑΚ, ενώ ακολούθως θα μεταβεί στην Πορταριά όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 9 Ιουλίου. Παράλληλα οι ερυθρόλευκοι θα υποβληθούν και σε όλες τις απαραίτητες εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις, ενώ μέχρι και τη Δευτέρα αναμένεται να μπουν στη τελική ευθεία τα μεταγραφικά ζητήματα. Μάλιστα σε αυτό το διάστημα θα δοθούν και δύο φιλικά παιχνίδια, με το πρώτο να δίνεται στις 3 Ιουλίου και το δεύτερο έξι μέρες μετά και με την επιστροφή της ομάδας από την Πορταριά. Τη Δευτέρα οπότε και ξεκινούν την προετοιμασία τους οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να μάθουν και τον πρώτο τους ευρωπαϊκό αντίπαλο.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου