ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Βελούδινο»… διαζύγιο με Αμανατίδη

βελούδινο-διαζύγιο-με-αμανατίδη-465283

Οπως αναμενόταν εδώ και μέρες… χθες λύθηκε και επίσημα η συνεργασία του Περικλή Αμανατίδη με τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως ανακοίνωσε η εκτελεστική επιτροπή ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως ο Περικλής Αμανατίδης θα παραμείνει παντοτινός φίλος του συλλόγου. Η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου στην ανακοίνωση που εξέδωσε, τόνισε πως ο Περικλής Αμανατίδης θα είναι για πάντα στις καρδιές όλων και κάποια στιγμή οι δρόμοι του Ολυμπιακού και του Μακεδόνα τεχνικού θα ξανασμίξουν.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «H Εκτελεστική επιτροπή ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Περικλή Αμανατίδη.

Ο Περικλής Αμανατίδης, που η συμβολή του στην άνοδο της ομάδας μας υπήρξε καθοριστική, εκτός από άριστος και πολυνίκης προπονητής ήταν και ένας πραγματικός κύριος που θα είναι για πάντα στις καρδιές μας και παντοτινός φίλος του συλλόγου μας.

Φίλε Περικλή σου ευχόμαστε καλή συνέχεια στην επιτυχημένη προπονητική σου καριέρα και πιστεύουμε ότι οι δρόμοι μας θα ξανασμίξουν».

Ο Περικλής Αμανατίδης μετά από ένα χρόνο πετυχημένης παρουσίας στον Ολυμπιακό Βόλου, που συνοδεύτηκε από την άνοδο της ομάδας στη Φούτμπολ Λιγκ, αποχώρησε και από την πλευρά του με δήλωσή του ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε στον Ολυμπιακό, αλλά και τον κόσμο της ομάδας, που είναι η πραγματική δύναμη του συλλόγου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναλυτικά: «Κάπου εδώ τελειώνει η συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό Βόλου, με τις καλύτερες εντυπώσεις, μέσα από μια χρονιά με πρωτιές και επιτυχίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου, με πρόεδρο τον Νίκο Τσεκούρα, για την τιμή που μου έκανε και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.

Ήταν ο θεμέλιος λίθος για την καταπληκτική πορεία που έκανε ο Ολυμπιακός. Τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, που στήριξε ψυχή και σώμα όλη αυτή την προσπάθεια… άφοβα. Να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη και όλον τον οργανισμό του Ολυμπιακού Βόλου. Ένα σκληρό πυρήνα συνεργατών (Θωμά Μακρή, Σωτήρη Πετσιμέρη, Γιάννη Ζαλαώρα, Γιάννη Θεοδωρίδη) που απέδειξαν ότι το αποτέλεσμα είναι προϊόν σκληρής δουλειάς. Η άψογη συνεργασία όλων δείχνει ότι το ποδόσφαιρο είναι μαγικό γιατί είναι ομαδικό. Γι’ αυτό και οι παρέες γράφουν ιστορία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της φετινής καταπληκτικής πορείας της ομάδας, τους ποδοσφαιριστές. Άψογοι επαγγελματίες, συγκεντρωμένοι στο στόχο, καταπληκτικοί χαρακτήρες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους. Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ εκεί που ανήκουν οι ομάδες, στον κόσμο τους. Να τον ευχαριστήσω. Είναι η πραγματική δύναμη του Ολυμπιακού. Οι φίλαθλοι να συνεχίσουν να αγαπούν και να στηρίζουν αυτό που έχουν επιλέξει. Με εκτίμηση Περικλής Αμανατίδης».

Έτσι η επόμενη μέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου θα είναι χωρίς Περικλή Αμανατίδη καθώς ο προπονητής που πέτυχε την 9η άνοδο με ομάδα που εργάστηκε, δεν βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας που τη νέα περίοδο θα αγωνιστεί στη Football League.

Πάντως το θέμα του επόμενου προπονητή στον Ολυμπιακό Βόλου, είναι ένα από τα θέματα που θα ξεκαθαρίσουν άμεσα και πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη επιλεγεί αυτός που θα καθοδηγήσει την ομάδα στην νέα Football League.

Πριν το θέμα προπονητή προέχει η σύσταση της νέας ΠΑΕ και Δευτέρα ή Τρίτη η 5μελής επιτροπή που εκλέχτηκε από την ΓΣ και αποτελείται από τους Αλέκο Μεταφτσή, Πολυχρόνη Ζάχο, Απόστολο Έξαρχο, Νίκο Φουντούλη και Δημήτρη Πέγιο και η οποία έχει αναλάβει τα διαδικαστικά σύστασης ΠΑΕ θα ανακοινώσει το «άνοιγμα» λογαριασμού σε τράπεζα …και εκεί οι όποιοι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο …με τους ενδιαφερομένους να περνούν «από την θεωρία στην πράξη» καταθέτοντας χρήματα αποκτώντας έτσι ο πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της νέας ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Χθες το μέλος της πενταμελούς επιτροπής Αλέκος Μεταφτσής μιλώντας στον Βόλος 9.86 τόνισε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου, προχωρά όλες τις διαδικασίες για τη δημιουργία ΠΑΕ με ενημέρωση προς τον κόσμο και πληροφόρησε ότι την επόμενη βδομάδα θα ανοίξει λογαριασμός στη Συνεταιριστική Θεσσαλίας. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαστε μία επιτροπή που χρησιμεύουμε καθαρά για τη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας. Μετά σταματά η ενασχόλησή μας με αυτό το θέμα, όποιος θέλει θα είναι μέτοχος της ομάδας, φίλαθλοι, πάντως, έτσι κι αλλιώς είμαστε στον Ολυμπιακό Βόλου. Οι διαδικασίες είναι, σύμφωνα με όσα μας λένε οι έγκριτοι δικηγόροι της Αθήνας, με τους οποίους συνεργαζόμαστε που είναι γνώστες στα θέματα δημιουργίας μίας νέας ΠΑΕ.Τα χαρτιά έχουν γίνει στη Συνεταιριστική Θεσσαλίας. Θα είμαστε σε θέση να σας πούμε περισσότερα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, γι’ αυτό το θέμα. Οι διαδικασίες, πάντως, έχουν τρέξει, το καταστατικό βρίσκεται σε γνωστό συμβολαιογράφο της πόλης μας, ο οποίος κι αυτός συλλέγει τα τελευταία στοιχεία… Τη Δευτέρα θα κατατεθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης, για να πάρει τον δρόμο της έγκρισης της εξέτασής του. Μέσα σε λίγες μέρες έγιναν όλες αυτές οι διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν, για να γίνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Οι ανακοινώσεις μένουν, οι οποίες κι αυτές δε θα αργήσουν να γίνουν… Με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, μπορεί να γίνει κατάθεση χρημάτων και μέχρι 500 ευρώ, δε χρειάζεται να υπάρχει πόθεν έσχες. Το 10% το έχει ο Ερασιτέχνης, όπως γνωρίζετε. Όλα βαίνουν καλώς. Η τιμή της μετοχής είναι 30 ευρώ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου