Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

«Φτιάχνει» …την έδρα του!

φτιάχνει-την-έδρα-του-466133

Προχωρά σε βελτιωτικά έργα στο Πανθεσσαλικό ο Βόλος ΝΠΣ

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν ο Βόλος ΝΠΣ ΠΑΕ κι ενόψει της παρθενικής του συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα 1 επιβάλλεται να γίνουν και ορισμένα βελτιωτικά έργα.

Ετσι, χθες οι άνθρωποι της βολιώτικης ΠΑΕ έκαναν μια επιθεώρηση στο γήπεδο και μαζί τους ήταν και τεχνικά συνεργεία, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι εργασίες που πρέπει να δρομολογηθούν καθώς υπολογίζεται πως το κόστος θα ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ και όλα αυτά πρόκειται να συμβούν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος μετά τη χθεσινή επιθεώρηση αναφέρονται τα εξής: «Επιθεώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου από τα μέλη της διοίκηση του ΝΠΣ Βόλος και τεχνικά συνεργεία πραγματοποιήθηκε σήμερα (χθες) το πρωί.

Οι ιθύνοντες της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ είχαν την ευκαιρία να επιβλέψουν τον αγωνιστικό χώρο, τις εξέδρες αλλά και τους εσωτερικούς χώρους του σταδίου, ώστε να διαπιστώσουν τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν για να καταστεί λειτουργικό και ασφαλές τον Πανθεσσαλικό.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, οι εργασίες οι οποίες και θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, θα κοστίσουν περισσότερο από 200.000 ευρώ.

Στόχος των ανθρώπων της ΠΑΕ Βόλος είναι με την έναρξη του πρωταθλήματος το Πανθεσσαλικό Στάδιο να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή αγώνων Σούπερ Λίγκας, να προσφέρει ασφάλεια στους φιλάθλους αλλά και άνεση με την δημιουργία αίθουσας VIP».

Στο μεταξύ αναμένεται η συνέχεια στις μεταγραφές παικτών που κάνουν τη διαφορά για τον Βόλος ΝΠΣ ΠΑΕ που αφού έχει επισημοποιήσει την απόκτηση του Σλοβάκου Ερικ Γέντρισεκ, του Τάσου Τσοκάνη που αγωνιζόταν στον Παναιτωλικό και του 22χρονου τερματοφύλακα Τάσου Καραγκιόζη ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια αγωνιζόταν στον Αιγινιακό και αυτές τις μέρες αναμένονται οι Αργεντινοί που έχουν έρθει σε συμφωνία.

Ο λόγος για τον 29χρονο μεσοεπιθετικό Μπράιν Οσκαρ Σαρμιέντο ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Α’ Αργεντινής με τη φανέλα της Νιούελς Ολντ Μπόις, τον 26χρονο μέσο Αγκούστο Μαξ που τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν με τη φανέλα της Κίλμες, τον 24χρονο επιτελικό Φερνάντο Ρούμπεν Ζοάο που αγωνιζόταν στην Εστουδιάντες Ντε Μουένος Αιρες και τον 27χρονο αριστερό ακραίο αμυντικό Φράνκο Αριέλ Φερράρι που αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μίτρε.

Ο Βόλος ΝΠΣ συνεχίζοντας και εκτός Αργεντινής εξετάζει και μια δύσκολη περίπτωση αυτή του 24χρονου αμυντικού Χουάν Ροντρίγκες από την Ισπανία και ο οποίος ανήκει στην Σπόρτινγκ Χιχόν, ενώ από την Ελλάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τους Μάριο Τσαούση και Απόστολο Διαμαντή από τον ΠΑΟΚ, αλλά και γι αυτούς που μένουν και γι αυτούς που φεύγουν από την περσινή ομάδα.

Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας του Βόλος ΝΠΣ θα γίνει στις 24/6 με την προετοιμασία να ξεκινά στον Βόλο αρχικά με εργομετρικά και άλλες μετρήσεις αλλά και προπονήσεις, ενώ τον Ιούλιο η ομάδα με σχεδόν συμπληρωμένο ρόστερ θα συνεχίσει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία σε αθλητικό κέντρο ανάμεσα από Περούτζια και Αρέτσο όπου θα δώσει και τα 4 πρώτα δυνατά φιλικά.

Το πρόγραμμα

Την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει το νέο ξεκίνημα του ΝΠΣ Βόλος, στις 2 Ιουλίου θα γνωρίζει το αγωνιστικό του πρόγραμμα ενώ πλέον γνωρίζει και όλες οι ημερομηνίες και τις εμβόλιμες για κανονική περίοδο, πλέι οφ και πλέι άουτ της νέας σεζόν για το πρωτάθλημα της Super League 1.

Για πρώτη ίσως φορά μάλιστα από καταβολής Super League, εγκρίθηκε τόσο νωρίς πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ομόφωνα από το Δ.Σ. και τη Γ.Σ., το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 και η προκήρυξη του πρωταθλήματος, τα οποία θα σταλούν άμεσα στην ΕΠΟ προς έγκριση, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στις ομάδες, τους φιλάθλους, τα τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους να κάνουν έγκαιρα τον προγραμματισμό τους.

Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις της Εθνικής, τις ημερομηνίες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων καθώς και τις ημερομηνίες για το Κύπελλο Ελλάδας, το πρωτάθλημα της Super League 1 θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου και η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου θα διεξαχθούν 24 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο, καθώς και 2 αγωνιστικές μεσοβδόμαδα: στις 18-19/12/2019 και στις 22-23/1/2020.

Τα play offs (Θέσεις 1-6) θα ξεκινήσουν στις 7/3/2020 και θα ολοκληρωθούν στις 17/5/2020 (9 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο και μία εμβόλιμη στις 13/5/2020).

Τα play out (Θέσεις 7-14) θα ξεκινήσουν στις 14/3/2020 και θα ολοκληρωθούν στις 10/5/2020 (7 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο).

Σε ό,τι αφορά την κλήρωση του πρωταθλήματος, αποφασίστηκε να διεξαχθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου, ενώ έγινε διεξοδική συζήτηση για τον τρόπο διεξαγωγής της κλήρωσης και για το αν θα επιλεγεί η διαδικασία που ακολουθείται στα πιο εμπορικά πρωταθλήματα των ευρωπαϊκών χωρών και αφορά στην κλήρωση με ειδικά κριτήρια, διατηρώντας παράλληλα το στοιχείο της τύχης στην κλήρωση.

Αποφασίστηκε παράλληλα ότι στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την καθιέρωση της Α’ Εθνικής (1959-2019), η Super League θα πραγματοποιήσει μια πλειάδα εκδηλώσεων, επετειακών εκδόσεων και άλλων δραστηριοτήτων, οι οποίες θα καταδείξουν την ιστορική διάσταση του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Super League, η οποία έτυχε ομόφωνης έγκρισης από τα μέλη του Δ.Σ. ενώ στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν περισσότερα στοιχεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου