ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χωρίς Αμανατίδη η νέα χρονιά

χωρίς-αμανατίδη-η-νέα-χρονιά-466168

Πιθανόν νέος τεχνικός θα είναι στον πάγκο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η επόμενη μέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου ξεκίνησε… και ενώ ίσως και σήμερα ξεκινήσει με ανακοίνωση του τρόπου για το πώς κάποιος θα μπορεί να αποκτήσει μετοχές είναι πλέον πολύ πιθανό ο Περικλής Αμανατίδης – ο προπονητής που πέρσι από τον Μάιο επιλέχτηκε να οδηγήσει την ερυθρόλευκη ομάδα στην άνοδο και τα κατάφερε – τη νέα χρονιά να μη βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας που τη νέα περίοδο θα αγωνιστεί στη Football League.

Ο Περικλής Αμανατίδης που στον Ολυμπιακό πέτυχε την 9η άνοδο με ομάδα που εργάστηκε, δεν έχει πει βέβαια το αντίο του στην ομάδα με την οποία «συνδέθηκε» πέρσι έχοντας μάλιστα δηλώσει πως αυτή θα έχει τον πρώτο λόγο, αλλά από τη μια η καθυστέρηση στη δημιουργία ΠΑΕ και στο να υπάρξει διοίκηση που να δίνει εγγυήσεις κι από την άλλη οι προτάσεις που δέχεται από άλλους συλλόγους δίνουν ένα «σημάδι» πως ό,τι καλό έγινε πέρσι δεν θα έχει συνέχεια με τον ίδιο αλλά ούτε και με τον Σωτήρη Πετσιμέρη που ήδη ανήκει στο προπονητικό «τιμ» του Θησέα!

Ο Αμανατίδης πάντως αν φύγει θα φύγει ως επιτυχημένος προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου προσθέτοντας μια ακόμη άνοδο στο ενεργητικό του και προσθέτοντας άλλη μια θετική χρονιά στο βιογραφικό του.

Ο Αμανατίδης που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έπαιξε ποδόσφαιρο για λίγα χρόνια στον Αστέρα Αμπελοκήπων στην συνέχεια σπουδάζοντας στη Γυμναστική Ακαδημία Βελιγραδίου το 1993-94 θα εργαστεί στις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα, ενώ ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, ξεκινάει με τις ακαδημίες του Αστέρα Αμπελοκήπων, για να ακολουθήσει η πρώτη ομάδα από το 1996 ώς το 1999. Ηταν ο νεότερος προπονητής σε ομάδες ΕΠΣ και Δ’ Εθνικής. Το 1999 αναλαμβάνει τον ΑΣ Αμπελοκήπων και το 2000 τον οδηγεί στην Γ’ Εθνική, ενώ στη συνέχεια εργάζεται στον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης από τον Ιανουάριο του 2001 έως τα μέσα Απριλίου του ίδιου έτους. Το καλοκαίρι του 2001 πηγαίνει στον Ποσειδώνα Νέων Πόρων, με τον οποίο κάνει δύο συνεχόμενες ανόδους! Η συνέχειά του είναι στη Βέροια στην Κοζάνη και στον Αγροτικό Αστέρα με άνοδο στη Β΄.

Επόμενοι σταθμοί του ήταν στη Β΄ Εθνική , ο ΠΑΣ Γιάννενα, η Καλλιθέα, η Καρδίτσα και πάλι ο Αγροτικός Αστέρας για να έρθουν στη συνέχεια οι άνοδοι με τη Νίκη και τη Λαμία.

Το 2015 πήγε στα Τρίκαλα με τα οποία γνώρισε πάλι άνοδο κατηγορίας, ενώ την επόμενη χρονιά ανέβασε τον Αιγινιακό στη Football league, μετά ήταν στη Β΄ Εθνική πάλι στα Τρίκαλα και πριν έρθει στον Βόλο ήταν στον Πανσερραϊκό, ενώ τώρα για μια ακόμη φορά του έχει γίνει κρούση από τα Τρίκαλα!

Πάντως το θέμα του προπονητή στον Ολυμπιακό Βόλου, είναι ένα από τα θέματα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν άμεσα και παρότι λέχτηκε πως ο Περικλής Αμανατίδης είναι στις επιλογές των νέων ιδιοκτητών πιθανόν δεν θα περιμένει για πολύ.

Πάντως για τον προπονητή που θα καθοδηγήσει την ομάδα στην νέα Football League ένα άλλο όνομα είναι και αυτό του Απόστολου Χαραλαμπίδη που σίγουρα δεν είναι το κάτι παραπάνω που περιμένει και ο κόσμος!

Πριν το θέμα προπονητή προέχει η σύσταση της νέας ΠΑΕ και ίσως σήμερα η 5μελής επιτροπή που εκλέχτηκε από την ΓΣ και αποτελείται από τους Αλέκο Μεταφτσή, Πολυχρόνη Ζάχο, Απόστολο Έξαρχο, Νίκο Φουντούλη και Δημήτρη Πέγιο και η οποία έχει αναλάβει τα διαδικαστικά σύστασης ΠΑΕ θα ανακοινώσει το «άνοιγμα» λογαριασμού σε τράπεζα …και εκεί οι όποιοι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο …με τους ενδιαφερομένους να περνούν «από την θεωρία στην πράξη» καταθέτοντας χρήματα αποκτώντας έτσι ο πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της νέας ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου