ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ετοιμάζουν το έδαφος

ετοιμάζουν-το-έδαφος-435051

Ολο και περισσότερο φουντώνουν στη Νέα Ιωνία τα σενάρια που θέλουν τον Κώστα Χρόνη να μπαίνει μπροστά σε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν και έχουν διοχετευτεί και στους οργανωμένους, οι άνθρωποι της ΠΑΕ ετοιμάζουν το έδαφος, ώστε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη και ένας εκ των τωρινών μετόχων, να επιστρέψει στα διοικητικά δρώμενα και η ομάδα να αποκτήσει διοίκηση και να ξεκινήσει προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν. Μάλιστα ο Πέτρος Καϊμακάμης και ο Κώστας Χρόνης βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Ιωνία, ενώ ήταν πολύ πιθανό να υπάρξει νέα συνάντηση των δυο τους στην Αθήνα.

Βέβαια οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Από την στιγμή που ο Κώστας Χρόνης δεν διατηρεί καλές σχέσεις με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Στράτο Γιδόπουλο, κανείς δεν ξέρει με τι προϋποθέσεις και προοπτικές μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά σύμφωνα με τα ίδια σενάρια, αφού δεν υπάρχει άλλη λύση για να μπορέσει η Νίκη να προχωρήσει μπροστά και με δεδομένη την επιθυμία των μετόχων να μην υποβιβαστεί στην Δ’ Εθνική, καθώς υπάρχουν χρέη που θα βαρύνουν τους προέδρους των τελευταίων χρόνων της Εταιρίας, έχει αρχίσει και ακούγεται ως η μοναδική εφικτή τις τελευταίες ημέρες και ο ίδιος ο Κώστας Χρόνης επιβεβαιώνει ότι πιέζεται για να ηγηθεί ενός νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ο ίδιος δεν το βλέπει αρνητικά αλλά από την άλλη έχει προτείνει να υπάρξει διορισμός προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο ώστε να γίνει Γενική Συνέλευση και στο Δ.Σ. που θα προκύψει να ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι μέτοχοι και όχι να τον αφήσουν πάλι μόνο του όπως στο παρελθόν. Απ’ όλα αυτά συνεχίζει πάντως να απέχει ο Στράτος Γιδόπουλος.

Βέβαια τα παραπάνω αφορούν στις κινήσεις των μεγαλομετόχων για να μπορέσει η ομάδα να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Football League 2, γιατί από την πλευρά τους οι οργανωμένοι δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να δεχτούν κάτι τέτοιο. Πριν από την παραίτηση του Χρόνη και την έλευση του Στράτου Γιδόπουλου στον Βόλο άλλωστε, ήταν αυτοί που και πάλι είχαν υποκινήσει τις εξελίξεις για την αλλαγή με συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις και φυσικά με την άσχημη υποδοχή που επεφύλαξαν στον Χρόνη στη Γενική Συνέλευση που ήταν να γίνει με σκοπό να συζητηθεί τότε το μέλλον της ομάδας.

Γενικότερα οι οργανωμένοι θέλουν να αποφύγουν κάθε επιστροφή στο παρελθόν και αυτό που επιδιώκουν είναι να περάσει το πακέτο των μετοχών σε άλλα χέρια. Αυτή τη στιγμή μπορεί να μην υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος, αλλά θεωρούν ότι αν υπάρξει ξεκαθάρισμα στα χρέη και μια καθαρή εικόνα για το τι οφείλει η ΠΑΕ και παράλληλα παραδοθούν «καθαρές» οι μετοχές, μπορεί να βρεθεί κάποιος ή μια ομάδα ανθρώπων που να αναλάβουν. Δεν συμφωνούν όμως σε καμία περίπτωση με την εκχώρηση που υποστηρίζει ο Γιδόπουλος, αλλά θέλουν ριζική αλλαγή.

Παράλληλα οι οργανωμένοι θεωρούν πως πολύ δύσκολα η Νίκη θα εξασφαλίσει όλα αυτά τα δικαιολογητικά που χρειάζεται για να πάρει την αδειοδότηση και να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική. Φαίνεται όμως πώς τουλάχιστον στο νομικό κομμάτι η ΠΑΕ είναι αρκετά δυνατή, ώστε οι μέτοχοι προκειμένου να γλυτώσουν τον υποβιβασμό και να παραμείνει η ομάδα στις εθνικές κατηγορίες, να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, όσο σκληροί κι αν είναι οι όροι.

Από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς ότι τα πάντα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση, ότι κανένα νέο επίσημο δεδομένο δεν έχει δημιουργηθεί και η κατάσταση παραμένει ανησυχητική. Ακόμα και να γίνει κίνηση από τους παλιούς διοικούντες για νέα διοίκηση, κανείς δεν ξέρει την αντίδραση των οργανωμένων. Η Ερασιτεχνική που ήταν να πάρει αποφάσεις για να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο, στο μόνο στο οποίο κατέληξε ότι είναι ότι μετά τις εκλογές της 18ης Ιουνίου κι αν κριθεί αναγκαίο, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις, θα πραγματοποιηθεί μια Γενική Συνέλευση με αποκλειστικό θέμα την ΠΑΕ. Πάντως η Ερασιτεχνική δεν παρουσιάζεται διατεθειμένη να κινηθεί νομικά και να μπει σε διαδικασίες Πρωτοδικείου για να πιέσει τις καταστάσεις.

Mέσα στην επόμενη εβδομάδα ίσως υπάρξουν νεότερα και καθοριστικές εξελίξεις τόσο από την πλευρά των μετόχων, όσο και από αυτή των οργανωμένων που αναμένεται βάσει των εξελίξεων να επαναπροσδιορίσουν τις αντιδράσεις τους.

Νέες αποφάσεις από Blue Club

Νέες αποφάσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα και τα συμπεράσματα που βγήκαν από την Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής, καλούνται να πάρουν τα μέλη του Blue Club Παναγιώτης Ντοκούζης.

Οι οργανωμένοι οπαδοί έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη και ξεκάθαρα ότι αυτό που επιθυμούν είναι αλλαγή στο ιδιοκτησιακό της ομάδας, αλλιώς δεν πρόκειται να την αφήσουν να αγωνιστεί με την απαξίωση και την κατάσταση που υπάρχει στο πρωτάθλημα της Football League 2.

Έτσι καλούνται σε νέα συνέλευση για να προγραμματίσουν τις νέες τους αντιδράσεις. Συγκεκριμένα: «Tο Blue Club «Π. Ντοκούζης» καλεί τα μέλη του σε εξαιρετικής σημασίας γενική συνέλευση, την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 7.30 το απόγευμα, στα γραφεία του συνδέσμου Μαιάνδρου 14, για να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στην ομάδα καθώς και θέματα του συνδέσμου μας. Πίστη – Τιμή – Αφοσίωση Νίκη Βόλου 1924»

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου