ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με όρεξη και εκφραστής του νέου μοντέλου

με-όρεξη-και-εκφραστής-του-νέου-μοντέλ-435088

Από την Πέμπτη 16 Ιουνίου θα βρίσκεται πλέον μόνιμα στο Βόλο και από τις 20 ξεκινά προετοιμασία με την ομάδα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Χάβι Γκραθία, που στην παρουσίασή του φάνηκε αισιόδοξος και ορεξάτος και εκφραστής του νέου λάτιν μοντέλου, τονίζοντας πως ήρθε στο Βόλο για καλύτερες μέρες γι’ αυτόν και τον Ολυμπιακό, ενώ ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι “φέτος επιλέχθηκε να κινηθεί η ομάδα στους ρυθμούς του ταγκό που φαίνεται και από την επιλογή του προπονητή και μέσα στην ομάδα που θα είναι λάτιν αφού θα υπάρχουν πάνω από 10-12 ισπανόφωνοι παίκτες».

Ο Αχιλλέας Μπέος έλεγε και… ξαναέλεγε εδώ και καιρό ότι το ισπανικό μοντέλο του έχει κλέψει την καρδιά και ότι στόχος του εν όψει της νέας σεζόν είναι να το εφαρμόσει στον Ολυμπιακό Βόλου.

Σίγουρα το όνομα του Γκραθία δεν λέει και πολλά στους φίλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ωστόσο ο Αχιλλέας Μπέος ποντάρει πολλά σε αυτόν. Είναι ένας φιλόδοξος προπονητής που ήρθε στη χώρα μας και στην πόλη μας για να φτιάξει το όνομά του, οπότε το κίνητρό του είναι τεράστιο και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να φύγει ως αποτυχημένος.

Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, θέλει οι ομάδες του να είναι γρήγορες και δεν αλλάζει σχεδόν ποτέ το 4-4-2 και το 4-2-3-1.

Ο Γκραθία «τρελαίνεται» να δουλεύει με ταλαντούχους παίκτες και αυτό αποδεικνύεται από τις δουλειές που έχει αναλάβει μέχρι τώρα. Μέχρι τις 12 Μαΐου ήταν προπονητής στη δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ το ντεμπούτο του στη Σεγκούντα Ντιβισιόν το έκανε στον πάγκο της Κάντιθ το 2010, ενώ η πιο σημαντική στιγμή του μέχρι τώρα είναι το γεγονός ότι κατάφερε να οδηγήσει την Ποντεβέδρα (σύλλογος της Γ’ Κατηγορίας της Ισπανίας) σε δύο τελικούς μπαράζ για την άνοδο.

Ως προπονητής έχει συνεργαστεί με τους Μανουέλ Πελεγκρίνι, Χοακίν Καπαρός, ενώ ως παίκτης «βγήκε» από τις φημισμένες ακαδημίες της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Επίσης, έχει αγωνιστεί για τρία χρόνια στη Βιγιαρεάλ (1999-2002) υπό τις οδηγίες του Βίκτορ Μουνιόθ, ενώ η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από το εφηβικό τμήμα του συλλόγου.

Ο Αχιλλέας Μπέος επέλεξε τον Χάβι Γκραθία, που έχει γεννηθεί την 1η Μαΐου του 1970 στην Παμπλόνα, αφού ο στόχος της ομάδας είναι να παίζει γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου