Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ενεργοποίησε τη «βόμβα» Γέντρισεκ

ενεργοποίησε-τη-βόμβα-γέντρισεκ-467662

Μετά τους Τάσο Τσοκάνη, Αουγκούστο Μαξ και Ρούμπεν Ζοάο η ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ ανακοίνωσε και την απόκτηση του Ερικ Γέντρισεκ, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Ξάνθη.

Οι κυανέρυθροι προχώρησαν σε άλλη μια δυνατή μεταγραφική ενίσχυση και προετοιμάζονται για τη Super League. Ο διεθνής Σλοβάκος επιθετικός Ερικ Γέντρισεκ, που έχει περισσότερα από 100 γκολ παίζοντας σε αρκετά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πάντα σε υψηλό επίπεδο, έχει αξιόλογο βιογραφικό, καθώς μεταξύ άλλων αγωνίστηκε αρκετά χρόνια στην Μπουντεσλίγκα φορώντας τη φανέλα των Καϊζερσλάουτερν (90 συμμετοχές, 34 γκολ), Σάλκε, Φράιμπουργκ, ενώ ο 32χρονος στράικερ που και φέτος αγωνίστηκε στη Ξάνθη, τελείωσε τη χρονιά με 25 συμμετοχές, 8 γκολ και μία ασίστ και είναι αναμφισβήτητα μια ποιοτική λύση στην επιθετική γραμμή των νεοφώτιστων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «H ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την απόκτηση του 32χρονου Σλοβάκου επιθετικού Ερικ Γέντρισεκ, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Ερικ Γέντρισεκ τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Ξάνθη, ενώ έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στην Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Φράιμπουργκ και του Ανόβερο».

Πριν έρθει στην Ελλάδα για μια διετία (2015-17) βρισκόταν στην Πολωνία για την Κρακοβία, που κατέγραψε 83 εμφανίσεις και 18 γκολ. Από το 2008 είναι διεθνής με την Εθνική Ανδρών της Σλοβακίας, που μέτρησε 37 συμμετοχές και 4 τέρματα και μάλιστα ξανάπαιξε στην πρώτη του χρονιά ως παίκτης της Ξάνθης όπου πέτυχε 11 γκολ.

Ο Γέντρισεκ γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1986, έχει καλές χρονιές στη Γερμανία ξεκινώντας από το Ανόβερο και μετά πέρασε από Καϊζερσλάουτερν, Σάλκε, Φράιμπουργκ και μετά στην Κότμπους. Ο ύψους 1,76 Γέντρισεκ που είναι διεθνής πριν έρθει στην Ελλάδα παίζοντας και στη Σπάρτακ Τρνάβα συνολικά στην καριέρα του έχει πραγματοποιήσει 348 συμμετοχές έχοντας 97 γκολ και 37 ασίστ.

Ο Γέντρισεκ παρέμεινε δύο σεζόν στην Ξάνθη συμπληρώνοντας 53 συμμετοχές και 19 γκολ και φυσικά πλέον είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Με την απόκτηση του Γέντρισεκ, ο Βόλος ΝΠΣ αποκτά έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή για την επιθετική του γραμμή, στην οποία θα στηρίξει πολλά στο νέο πρωτάθλημα της Super League.

Θυμίζουμε πως η ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ έχει ανακοινώσει δυο συμφωνίες με Αργεντινούς μέσους (τον Αουγκούστο Μαξ και τον Φερνάντο Ρούμπεν Ζοάο) και βρίσκεται κοντά στο να ανακοινώσει κι άλλους ποδοσφαιριστές που αν αποκτηθούν θα κάνουν αίσθηση.

Η πρώτη μεταγραφή από την ελληνική αγορά για τον Βόλος ΝΠΣ ήταν του Τάσου Τσοκάνη που αγωνιζόταν στον Παναιτωλικό, ενώ έχει και ευρωπαϊκές παρουσίες και η δεύτερη μεταγραφή Ελληνα ήταν ο 22χρονος τερματοφύλακας ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια αγωνιζόταν στον Αιγινιακό, Τάσος Καραγκιόζης.

Επίσης έχει φανεί να θεωρείται δεδομένο και το όνομα ενός ακόμη Αργεντινού ποδοσφαιριστή και συγκεκριμένα του 27χρονου αριστερού ακραίου αμυντικού Φράνκο Αριέλ Φερράρι που αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μίτρε με την οποία είχε 24 συμμετοχές.

Στις 2 Ιουλίου η κλήρωση

Κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος στις 2 Ιουλίου. Αναλυτικά:

1. Εγκρίθηκε ομόφωνα η Προκήρυξη Πρωταθλήματος Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.

2. Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων Super League 1 Υποδομών Κ19 & Κ17, αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.

3. Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι τροποποιήσεις του Καταστατικού (άρθρο 1).

4. Εγκρίθηκε ομόφωνα το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.

5. Η κλήρωση του νέου Πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 2 Ιουλίου 2019.

6. Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Super League, η οποία θα συζητήσει θεσμικά με τους αρμόδιους φορείς για θέματα εκ του Αθλητικού Νόμου 4603/2019 (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού).

7. Εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα ο πρόεδρος του Δ.Σ., προκειμένου να φέρει προσχέδιο σύμβασης για την κεντρική διαχείριση διαφημιστικών πινακίδων LED γηπέδων, προς έγκριση στο επόμενο Δ.Σ.

8. Αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο πραγματοποιηθούν δύο εξωαγωνιστικές εκδηλώσεις που θα αφορούν: α) στους εορτασμούς για τα 60 χρόνια Α’ Εθνικής και β) στη συνεργασία της Super League με το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

9. Ο κ. Σάκης Τσικνής (ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία) εξελέγη ομόφωνα ως εκπρόσωπος της Super League στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

10. Επικυρώθηκε ομόφωνα η βαθμολογία Πρωταθλήματος Υποδομών Κ19, 2018 – 2019.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης FIFA-UEFA, αποτελούμενη από τους Hubel, Fousek, Dervishi και Γεωργίου παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. και, αφού ακούστηκαν απόψεις και έγιναν τοποθετήσεις από μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με γνώμονα την εξεύρεση λύσεων, με στόχο τη βελτίωση των δομών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου