ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιδανικό το ξεκίνημα του Σάντος

ιδανικό-το-ξεκίνημα-του-σάντος-435240

Δέκα μήνες βρίσκεται στο τιμόνι της εθνικής ομάδας ο Φερνάντο Σάντος και έχει κλέψει τις καρδιές των παικτών, των φιλάθλων αλλά και τον παραγόντων της ΕΠΟ. Με τη μεθοδική δουλειά του η «γαλανόλευκη» όχι μόνο προπορεύεται στην κούρσα προς την τελική φάση του Εuro 2012, αλλά οδεύει και αήττητη προς τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Ο Σάντος συμπλήρωσε 11 ματς στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, 6 επίσημα και 5 φιλικά, και είναι αήττητος. Κανείς ομοσπονδιακός τεχνικός στο παρελθόν δεν είχε τόσο εντυπωσιακό ξεκίνημα, ούτε καν ο κορυφαίος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Οτο Ρεχάγκελ.

Ο Ιβηρας έχει 7 νίκες και 4 ισοπαλίες από τότε που κοουτσάρει την Εθνική, ενώ ο «Όθωνας» είχε 5-3-2. Άλλωστε ξεκίνησε με το βαρύ 1-5 στο Ελσίνκι από τη Φινλανδία το Σεπτέμβριο του 2001.

Μάλιστα, πάνω από τον Γερμανό σε αντίστοιχο αριθμό αγώνων εμφανίζονται τόσο ο Βασίλης Δανιήλ όσο και ο Κώστας Πολυχρονίου. Ο Μακεδόνας είχε 6-2-2 και ο Πολυχρονίου 6-1-3, αφού είχε μόνο νίκες στα πρώτα 6 παιχνίδια του!

Πίσω από τους προαναφερθέντες ακολουθούν οι Λάκης Πετρόπουλος (3-2-5), Μίλτος Παπαποστόλου (2-4-4), Αλκέτας Παναγούλιας (2-3-5), Αντώνης Γεωργιάδης (2-3-5), Μπίλι Μπίγκαμ (2-1-7), Χρήστος Αρχοντίδης (2-1-7). Στη σύγκριση δεν τοποθετούνται οι Νταν Γεωργιάδης, Ανχελ Ιορντανέσκου, Αλέκος Σοφιανίδης, Πάνος Μάρκοβιτς, Νίκος Χρηστίδης, Κώστας Καραπατής και Στέφανος Πετρίτσης, που κοουτσάρισαν την Εθνική χωρίς όμως να συμπληρώσουν 10 ματς.

Επίσης, δεν αναφέρονται όσοι ήταν στη «γαλανόλευκη» πριν από το 1967, αφού έως τότε άλλος ήταν αυτός που επέλεγε τους παίκτες (εκλέκτορας) κι άλλος ο τεχνικός υπεύθυνος στους αγώνες (προπονητής).

Ο Σάντος κυνηγάει πλέον να σπάσει το μεγαλύτερο αήττητο σερί αγώνων που δημιούργησε η Εθνική υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ. Με τον Γερμανό προπονητή η «γαλανόλευκη» έμεινε αήττητη σε 15 ματς, από τις 16 Οκτωβρίου 2002, όταν επικράτησε 2-0 της Αρμενίας για την προκριματική φάση του Euro 2004, έως τις 31 Μαρτίου 2004, που κέρδισε 1-0 στο Ηράκλειο σε φιλικό την Ελβετία, διάστημα 17,5 μηνών.

Για να ισοφαρίσει την επίδοση ο Σάντος μετά το θετικό αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Τετάρτης στο φιλικό με το Εκουαδόρ θέλει το ίδιο και στα επίσημα ματς με Ισραήλ, Λετονία, Κροατία και Γεωργία.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου