ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Θα βγει σε καλό η… κόντρα στη Νίκη»

θα-βγει-σε-καλό-η-κόντρα-στη-νίκη-471475

Η κόντρα των τελευταίων ημερών μπορεί να βγει σε καλό στη Νίκη Βόλου δήλωσε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Στέργιος Φάτσης, ο οποίος δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τις προθέσεις του για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο κ. Φάτσης σχολίασε μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης πως κατά 95% η Νίκη θα αγωνίζεται στη νέα Football League, λαμβάνοντας τη θέση του Ηρακλή, ενώ σχολίασε πως οι κόντρες που έχουν ξεσπάσει, μπορεί να κάνουν καλό στην ομάδα σε οικονομικό επίπεδο. Με δηλώσεις του στον Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

Για τις πιθανότητες της Νίκης να συμμετάσχει στη νέα FootballLeague: «Τα νέα που έχω είναι πως κατά 95%, βάζω κι ένα 5% λόγω της χώρας που ζούμε, θα είμαστε στη Football League. Φοβάμαι, όμως, πως θα μας πάρει χρόνο. Πρέπει μέχρι τις 5 Ιουλίου να δηλωθούν οι ομάδες της Γ Εθνικής, μετά πρέπει, αν ο Ηρακλής δηλωθεί στη Γ’ Εθνική, να υπάρξει πάλι η κατοχύρωση της βαθμολογίας της Football League, με τη Νίκη Βόλου μέσα. Αυτό χρονικά δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Μπορεί να μας πάρει παραπάνω από μήνα.

Θα σου δώσει φυσικά η ΕΠΟ τον χρόνο και την ανοχή να οργανωθείς, να κάνεις κάποιες μεταγραφές, αλλά από ’κει και πέρα, όμως, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες να συσταθεί η ΠΑΕ. Πρέπει να οριστεί μία πενταμελής επιτροπή που θα τρέξει τις διαδικασίες, οι οποίες είναι αρκετές. Την πενταμελή επιτροπή αυτή την ορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη. Θα υπάρξει σίγουρα Γενική Συνέλευση τις επόμενες μέρες για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η πενταμελής επιτροπή, για μένα, προσωπική μου άποψη, θα απαρτίζεται από τον πρόεδρό της Ερασιτεχνικής, η οποία θα έχει το 10% της ΠΑΕ, από δύο λογιστές και δύο νομικούς και αυτή θα φτιάξει το καταστατικό, θα πάρει πράξη προέγκρισης από το Υπουργείο για την καινούρια επωνυμία, θα τελειώσει την εκκαθάριση. Θα κάνει τα απολύτως διαδικαστικά, δε θα κρίνει τίποτα.

Θα ορίσει το μετοχικό κεφάλαιο, θα κοστολογήσει τη μετοχή, θα βάλει, λογικά, κάποιους όρους στο μετοχικό κεφάλαιο, νομικά δηλαδή θέματα. Από ’κει και πέρα, με το που ξεκινούν οι διαδικασίες της ΠΑΕ, πρέπει μέσα σε αυτές να υπάρχει κι ένας λογαριασμός τράπεζας. Στο λογαριασμό αυτόν θα μπουν λεφτά. Το ποιοι θα βάλουν τα λεφτά, το ποιοι θα είναι οι χρηματοδότες και ποιο θα είναι το Δ.Σ. της ΠΑΕ, δεν είναι θέμα της επιτροπής. Ο ρόλος της θα τελειώσει με τη σύσταση της ΠΑΕ.

Οποιος θέλει να αγοράσει μετοχές, μπορεί να το κάνει. Βάσει νόμου, οι μετοχές είναι ονομαστικές πια. Μπορούν να έρθουν τρεις εταιρείες και να αγοράσουν μετοχές, με κάποιον εκπρόσωπο. Αυτό επιτρέπεται.

Τώρα, αν για παράδειγμα, το μετοχικό κεφάλαιο ειναι500.000 ευρώ και κάποιος λέει πως ντε και καλά θέλει το 51% κι έχουμε τρεις ανθρώπους που το θέλουν αυτό, τότε θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση. Προς το παρόν, φαίνεται πως υπάρχουν δυο προτάσεις, μπορεί να είναι και τέσσερις.

Η ουσία είναι πως όλες αυτές οι διαμάχες, μέσα σε εισαγωγικά, κι όλο αυτό το ενδιαφέρον μπορεί να είναι υπέρ της Νίκης, γιατί θα υπάρχει μία κόντρα οικονομική που μόνο η Νίκη μπορεί να βγει κερδισμένη οικονομικά, όχι σε αγωνιστικό επίπεδο.

Υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα και κάποιες αναρτήσεις κι αυτό που έχω να πω είναι ότι «ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε». Υπάρχει μία πρόταση, αυτή που ήρθε στο mail και την κοινοποιήσαμε στη Γενική Συνέλευση. Αυτόματα ο συγκεκριμένος άνθρωπος έγινε εστιάτορας, έγινε πουθενάς, έγινε έξι μήνες επιχειρηματίας και το ένα και το άλλο.

Για να το κλείσω, επειδή τυχαίνει να έχω δει το εκκαθαριστικό του συγκεκριμένου κυρίου και κάποιοι στα 50 τους, πριν τρία χρόνια, ανακάλυψαν πως υπάρχει φορολογική δήλωση κι αυτός που το ακούει, ξέρει ποιος είναι, αν θέλει να δει το εκκαθαριστικό του κ. Παπακωνσταντίνου, το έχω εγώ».

Για την πορεία με την ανακατασκευή του Π. Μαγουλάς και τους ενδοιασμούς του Βασίλη Βενέτη: «Για το Π. Μαγουλάς έγινε ένας διαγωνισμός, πανελλήνιος, πανευρωπαϊκός. Μπορούσε να καταθέσει πρόταση οποιοσδήποτε ήθελε. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν, ήταν τέσσερις. Μερικοί ρωτάνε ποιες ήταν οι εταιρείες που έκαναν πρόταση. Θα τα πούμε όλα. Εμείς, ως Νίκη, δεν κρύβουμε τίποτα. Και να θέλουμε να κρύψουμε δε γίνεται, αλλά τουλάχιστον να ακούγονται αλήθειες.

Ηταν να κατατεθούν 49 δικαιολογητικά σε πρώτη φάση και υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας γιατί είναι δημόσιος διαγωνισμός. Στην πορεία των διαδικασιών οι τρεις υποψήφιοι ανάδοχοι αποχώρησαν από τον διαγωνισμό είτε εξαετίας ελλιπών δικαιολογητικών, είτε επειδή είδαν ότι το έργο δεν έχει υψηλό κέρδος. Όσοι ξέρουν από δημόσιους διαγωνισμούς γνωρίζουν ότι βρίσκουν ένα κώλυμα και αποχωρούν. Ετσι έμεινε μόνη η εταιρεία του Βενέτη ως ανάδοχος.

Μάλιστα το ότι επισπεύσαμε τις εκλογές ήταν ακόμη ένας λόγος, γιατί ο Βασίλης Βενέτης είναι μέλος του Δ.Σ. και δε θα υπέγραφε την τελική σύμβαση επειδή δεν το θεωρούσε ηθικό. Επρεπε, λοιπόν να πάμε σε εκλογές όπου δε θα είναι υποψήφιος. Επομένως ήθελε να υπογράψει τη σύμβαση ως μη μέλος του Δ.Σ.

Το θέμα όμως είναι ότι πρόκειται να τον καλέσουν για τις τελευταίες μια-δυο υπογραφές, για να ξεκινήσει το έργο. Δυστυχώς η Γ.Σ. απέφερε κραδασμούς και σε προσωπικό επίπεδο. Δε θα κάνω τον δικηγόρο του κ. Βενέτη, αλλά θα σας μεταφέρω δικά του λόγια: το να κατηγορείται ότι έφαγε λεφτά, το να αμφισβητείται ότι δεν έβαλε λεφτά, το να κατηγορείται ότι δεν ήθελε να ανεβεί η ομάδα, το να αποκαλείται «ανθρωπάκι» και ότι πάει να κονομήσει από το «Π. Μαγουλάς», τον επηρέασε τόσο πολύ, που σκέφτεται να μην πάει να υπογράψει και να μείνει χωρίς ανάδοχο το έργο.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει νέος διαγωνισμός από τον Σεπτέμβριο και να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ώστε να βρεθεί νέος ανάδοχος. Δεν είναι έργο της Νίκης, είναι της Περιφέρειας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να το αναλάβει ο καθένας. και είχαμε προσφορά από Φάρσαλα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Προσπάθησα να τον μεταπείσω ότι άλλο είναι το ένα θέμα και άλλο το άλλο. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα. Είχαμε μια ελπίδα μέχρι τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, ας παίζαμε και δύο ματς στο Βελεστίνο π.χ., να αγωνιστούμε στο γήπεδό μας. Τώρα θα «σκοτωθούμε» με τον Ολυμπιακό ποιος θα πάει στον Αλμυρό και ποιος στο Βελεστίνο. Για εκεί μας βλέπω…».

Για το αν μπορεί ο Βόλος ΝΠΣ να έχει αποκλειστική χρήση του Πανθεσσαλικού: «Το “αποκλειστική χρήση” δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά έχει μια υψηλή πιθανότητα» γιατί αν μέσα στη σύμβαση του ΝΠΣ Βόλος έχει υπογράψει με τα ΕΤΑΔ και τη συντήρηση του πρασίνου, τότε έχει δικαιώματα» γιατί αυτό είναι ένα κόστος. Τότε έχει δικαιώματα στη χρήση των γηπέδων».

Για τη σύμβαση της Νίκης: «Υπάρχει σύμβαση και έχει ισχύ μέχρι 30/6/2020. Από κει και πέρα θα πρέπει να δούμε ποια σύμβαση έχει υπογράψει ο ΝΠΣ Βόλος και να γίνει μια συνάντηση, για να δούμε τι γίνεται. Ήδη την Πέμπτη συζητήσαμε κάποια θέματα με ορισμένους ανθρώπους. Μέχρι τώρα δεν έχουν ειδοποιηθεί η Νίκη και ο Ολυμπιακός για τη σύμβαση του ΝΠΣ Βόλος, ο οποίος έχει πλεονέκτημα λόγω της Super League».

Για το αν μπορεί το Π. Μαγουλάς να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του πρωταθλήματος: «Μας είχαν πει ότι ο χλοοτάπητας 7ης γενιάς καλύπτει μέχρι και Football League. Τώρα που μεσολαβεί και η Super League 2 δεν ξέρω τι θα ισχύσει».

Από Τρίτη 18/6 οι υποψηφιότητες

Από την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της Νίκης Βόλου και σε ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Η εφορευτική επιτροπή που εκλέχθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου “Η ΝΙΚΗ” στις 12-6-2019 και αποτελείται από τους Καραγιάννη Δημήτριο, Παρασκευόπουλο Πέτρο και Κουτσούκη Γεώργιο, ανακοινώνει ότι από την Τρίτη 18/6/2019 μέχρι και την Πέμπτη 27/6/2019, κατά τις ώρες 18:00-21:00 θα βρίσκεται στα γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και:

1. Θα δέχεται υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των εκλογών της 29ης Ιουνίου που θα διενεργηθούν στα γραφεία του γηπέδου Παντελής Μαγουλάς του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» και ώρα 10:00-20:00.

2. Θα δέχεται υποψηφιότητες για την Εξελεγκτική Επιτροπή.

3. Θα δέχεται εγγραφές νέων μελών του συλλόγου, ενώ τα υπάρχοντα μέλη θα μπορούν να τακτοποιούν τις συνδρομές τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 και ώρα 21:00. με την καταβολή παραβόλου 10 ευρώ. Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην εφορευτική επιτροπή. Τα μέλη του συλλόγου μπορούν να τακτοποιήσουν τις συνδρομές τους και την ημέρα των εκλογών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου