ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ

πλεονέκτημα-ο-παοκ-435587

Με τον Παναθηναϊκό να έχει ολοκληρώσει τη σειρά των τελικών, πανηγυρίζοντας την Κυριακή στο ΟΑΚΑ το 3-1 στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό και το 32ο πρωτάθλημα Ελλάδας, ΠΑΟΚ και Άρης λύνουν τις διαφορές τους σήμερα (19:00, NOVASPORTS) στον πέμπτο και τελευταίο «μικρό» τελικό, με έπαθλο την έξοδο στα προκριματικά της Ευρωλίγκας.
Στις θέσεις 3-4 η σειρά (σ.σ. είναι ισόπαλη 2-2) ολοκληρώνεται σήμερα στο κλειστό της Πυλαίας, με τον ΠΑΟΚ, μετά το τελευταίο «διπλό», το οποίο ήταν απάντηση στο «μπρέικ» του Αρη στον τρίτο «μικρό τελικό», να έχει ανακτήσει το πλεονέκτημα της έδρας και να έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, καθώς θα αγωνιστεί «σπίτι» του.

Οι «κίτρινοι», πάντως, συνεχίζουν να ελπίζουν και ευελπιστούν σε εμφάνιση ανάλογη με αυτή του τρίτου μεταξύ τους αγώνα, όταν πέρασαν νικηφόρα από την Πυλαία. Τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ είχε αγωνιστεί στην ενωμένη Ευρωλίγκα ήταν τη σεζόν 1999-2000, όταν είχε φτάσει μέχρι τους «16». Την αμέσως επόμενη χρονιά στη διάσπαση του ευρωπαϊκού μπάσκετ στα «στρατόπεδα» της FIBA και της ULEB, είχε πάρει μέρος στην Ευρωλίγκα της ULEB. Στον αντίποδα, ο Αρης τελευταία φορά που είχε βρεθεί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ήταν την αγωνιστική περίοδο 2009-10, όταν αποκλείστηκε στον «εμφύλιο» των προκριματικών από το Μαρούσι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Σούλης Μαρκόπουλος είδε εχθές τους Ντάντε Στίγκερς, Ρόουλ Μάρσαλ, Τοντόρ Γκετσέφσκι να μην ακολουθούν το πρόγραμμα, λόγω μικροενοχλήσεων, αλλά δεν τίθεται θέμα απουσίας τους από τον αυριανό αγώνα. Στον Αρη, ο Λευτέρης Σούμποτιτς έχει την ατυχία να μην υπολογίζει στον Κώστα Σλούκα, ο οποίος υπέστη θλάση Β’ βαθμού στο γαστροκνήμιο στον τέταρτο «μικρό τελικό» και τέθηκε «νοκ άουτ». «Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν ήμασταν καλοί, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας όταν δεν έπρεπε, με αποτέλεσμα να χάσουμε το πλεονέκτημα έδρας που αποκτήσαμε έπειτα τη νίκη μας στην Πυλαία. Θα πάμε να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε, ώστε να επανορθώσουμε το λάθος μας. Δυστυχώς για ακόμα έναν αγώνα δε θα παραταχθούμε πλήρεις, καθώς ο Σλούκας, που ήταν ο πιο σταθερός μας παίκτης στη φάση αυτή, υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο. Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί καμία δικαιολογία για την αυριανή αναμέτρηση. Πάμε να παλέψουμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», σχολίασε ο Λευτέρης Σούμποτιτς.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου