ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προχωρεί αισιόδοξα στη σύσταση ΠΑΕ

προχωρεί-αισιόδοξα-στη-σύσταση-παε-474828

Η Γ.Σ. αποφάσισε το μετοχικό κεφάλαιο να είναι στις 30.000 ευρώ και η ονομασία Ολυμπιακός Βόλου 1937 ΠΑΕ

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σε πανηγυρικό κλίμα με μεγάλη συμμετοχή και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο στο επαγγελματικό πλέον ποδόσφαιρο πραγματοποιήθηκε χθες στο Park η ιστορική γενική συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου που είχε ως κύριο θέμα της τη σύσταση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας μετά την επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες .

Ο Ολυμπιακός Βόλου 1937 ΠΑΕ όπως θα είναι η ονομασία της νέας ποδοσφαιρικής εταιρείας θα έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ που είναι το μίνιμουμ για κάθε νέα ΠΑΕ της Football League και βεβαίως αυτός που θα έχει το πλειοψηφικό πακέτο και πάρει και την έγκριση από την ΕΕΑ θα μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Από την ΓΣ εξελέγη ομόφωνα και η πενταμελής επιτροπή, η οποία θα είναι αρμόδια για τις διαδικασίες σύστασης της ΠΑΕ που θα τρέξουν από Δεύτερα, ενώ όπως φάνηκε και τα μέλη επικρότησαν, βασικός ενδιαφερόμενος για την κάλυψη του Μετοχικού Κεφαλαίου και στο να «τρέξει» την ομάδα και σε επαγγελματικό επίπεδο θα είναι ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος που όπως είπε θα το κάνει αυτό μαζί με φίλους και ζήτησε όπως η παρουσία του κόσμου δείχνει τη δυναμική …να υπάρξει αυτή η στήριξη και στη συνέχεια.

Στα διαδικαστικά της χθεσινής Γ.Σ. στο Παρκ αφού ο γ.γ. Δ. Μουρτζίνος ανακοίνωσε την απαρτία με τα 2/3 των ταμειακών εντάξει μελών και στάθηκε στη μαζική συμμετοχή του κόσμου σε μια ακόμη εκδήλωση του Ολυμπιακού, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας Νίκος Τσεκούρας χαρακτήρισε τη συνέλευση ιστορική με την ομάδα να επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στον κεντρικό ποδοσφαιρικό χάρτη, ανέφερε για το ποιοι προηγούνται ηθικά στην κάλυψη του Μ.Κ., κι ενώ τόνισε ότι ο ερασιτέχνης θα έχει ένα μέλος στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ ζήτησε στήριξη και της ομάδας και αυτών που θα την αναλάβουν.

Στη συνέχεια εκλέχτηκε ομόφωνα πρόεδρος της Συνέλευσης ο Παν. Γιόλας και γραμματέας ο Αλ. Μεταφτσής ξεκινώντας με τα της ημερησίας διάταξης και ομόφωνα αποφασίστηκε το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου στα 30.000 όπως προβλέπεται για κάθε νέα ΠΑΕ της Football League και τονίσθηκε ότι θα εκδοθούν 1000 μετοχές με το κόστος της κάθε μίας στα 30 ευρώ.

Όσον αφορά στον τίτλο της ΠΑΕ η διοίκηση του Ερασιτέχνη είχε άλλωστε τονίσει πως το όνομα δεν αλλάζει και έτσι και ως επαγγελματική ο διακριτικός τίτλος θα είναι Ολυμπιακός Βόλου 1937 ΠΑΕ (και Olympiakos Volou f.c), ενώ η πενταμελής επιτροπή που εκλέχτηκε ομόφωνα για να τρέξει τις διαδικασίες (θα ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα και ορίσει ημερομηνίες κάλυψης του ΜΚ.) αποτελείται από τους Αλέκο Μεταφτσή, Πολυχρόνη Ζάχο, Απόστολο Έξαρχο, Νίκο Φουντούλη και Δημήτρη Πέγιο( η 5μελης επιτροπή θα προβεί άμεσα σε σχετικές ανακοινώσεις για τις διαδικασίες απόκτησης μετοχών).

Στη συνέχεια ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος χειροκροτούμενος ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του και έδωσε το μήνυμα ότι η νέα ΠΑΕ με υγεία και γνώση θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό εκεί που του αρμόζει και εκεί που επιθυμεί ο κόσμος του.

Στη συνέχεια μίλησαν οι Μέμος Παρίσης, Θανάσης Χαρμάνης, Ιάσονας Αποστολάκης ενώ ο Νίκος Τσεκούρας κλείνοντας τη συνέλευση ευχαρίστησε τον Μιλτ. Μουστακαλή ιδιοκτήτη του Παρκ και τόνισε ότι πλέον ο Ολυμπιακός είναι με όλους και θέλει τη βοήθεια όλων…

Πλέον το ενδιαφέρον μετατίθεται στην ημερομηνία που θα οριστεί ως καταληκτική για την κατάθεση χρημάτων στο λογαριασμό για την υπό σύσταση ΠΑΕ …και θα γίνει γνωστός και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και στη συνέχεια το ΔΣ.

Πέρα από τα διαδικαστικά για την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ένα θέμα που περιμένει διευθέτηση είναι τα ποσά που θα μπουν στα ταμεία της από την πολιτεία και το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης για τη συμμετοχή στη νέα Football League!

Επίσης με αγωνία αναμένονται μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και οι αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα με τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές να είναι κι αυτοί στο περίμενε… Ο προπονητής της ανόδου Περικλής Αμανατίδης θα δει πρώτα αν τηρούνται οι προϋποθέσεις που θέλει, για να συνεχίσει και για δεύτερο χρόνο στην ομάδα, και μετά θα «ψαχτεί» για νέες πολιτείες.

Επίσης ένα θέμα που θα απασχολήσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι και η έδρα αφού αν και υπάρχει σύμβαση για τη χρήση του Πανθεσσαλικού μέχρι τον Ιούνιο του 2020, αυτή μπορεί να «καταρριφθεί»! αν χρησιμοποιήσει το Στάδιο ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου