ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε αναμονή… για τη νέα Δ’ Εθνική

σε-αναμονή-για-τη-νέα-δ-εθνική-435937

Σε αναμονή βρίσκονται τα σωματεία του περιφερειακού πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής μετά την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ, αφού στη Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας δεν συζητηθήκαν οι προτάσεις για τις αλλαγές κάτι που θα γίνει πάντως εντός του Ιουνίου.

Ήδη πάντως υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ να μην ενοποιηθούν όπως πολλοί πρότειναν τα πρωταθλήματα γ’ και της Δ΄ Εθνικής την επόμενη περίοδο, ενώ θα γίνει δραστική μείωση των ομάδων στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα από τη σαιζόν 2012-13!

Την περίοδο 2011-12 τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν με όσα ίσχυσαν τη φετινή περίοδο και στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα θα υπάρχουν δέκα όμιλοι, ενώ ο στόχος θα είναι το 2012-13 η Δ’ Εθνική να έχει έξι ομίλους των 16 ομάδων.

Αυτό σημαίνει πως στη νέα περίοδο από κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν οκτώ ή εννέα ομάδες, για να προκύψουν οι έξι όμιλοι με 16 ομάδες ο καθένας την περίοδο 2012-13.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουνε σήμερα για τον 4ο όμιλο κι ενώ από τη Μαγνησία συνεχίζει για τρίτη χρονιά ο Πύρασος και ο ΓΣ Αλμυρού παίρνει τη θέση του Ρήγα Φεραίου, θα υπάρξουν απουσίες όπως ο Απόλλων Λάρισας, η Λαμία και τα Μετέωρα, ενώ θα υπάρχουν νέες παρουσίες από τον Αμπελωνιακό της Λάρισας, τα Καμένα Βούρλα, αλλά και επιστροφές όπως του Καστρακίου, του Βελουχίου, του Ταυρωπού και του Πολύδροσου που ήταν πρωταθλητές στις Ενώσεις τους.

Η πιθανή σύσταση του 4ου Ομίλου του Περιφερειακού θα αποτελείται από τις ομάδες:

Πύρασος Νέας Αγχιάλου, Γ.Σ. Αλμυρού (ΕΠΣΘ)

Πυργετός, Ελασσόνα, Αμπελωνιακός (ΕΠΣ Λάρισας)

Α.Ο. Καρδίτσας, Μουζάκι, Ταυρωπός (ΕΠΣ Καρδίτσας)

Θύελλα Πετρωτού, Εθνικός Καστρακίου (ΕΠΣ Τρικάλων)

ΑΠΟΚ Βελούχι (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Αγρότης Λιανοκλαδίου, Καμένα Βούρλα( ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Διαγόρας Πολυδρόσου (ΕΠΣ Φωκίδας)

Αλλαγή, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει τη νέα σεζόν στον κανονισμό με τους παίκτες κάτω των είκοσι ετών που πρέπει να ξεκινούν στα ματς στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Η επιτροπή πρωταθλήματος της Δ’ της οποίας ηγείται ο Γιώργος Σαρρής φαίνεται μετά από προτάσεις να έχει καταλήξει στην απόφαση να μειώσει τον αριθμό από τέσσερις (που ισχύει τώρα) σε τρεις ή ακόμα και σε δύο, αφού αφουγκράστηκαν την επιθυμία των περισσότερων συλλόγων, που έχουν κατά καιρούς εκφράσει το πρόβλημα με τη δυσκολία ανεύρεσης ικανών παικτών αυτής της ηλικίας. Στόχος φυσικά είναι να βοηθηθούν τα σωματεία στο μεταγραφικό σχεδιασμό, ενώ πάλι θα υπάρχει απαγόρευση συμμετοχής αλλοδαπών. Η οριστική απόφαση θα παρθεί εντός του Ιουνίου και ο νέος κανονισμός θα περάσει στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής που θα δημοσιευθεί (όπως κάθε χρόνο) στα μέσα Ιουλίου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου