ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναζητώντας… την τρίτη νίκη

αναζητώντας-την-τρίτη-νίκη-435958

Με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη να βρίσκονται μία νίκη από την επίτευξη του στόχου τους, η σειρά των τελικών και των «μικρών» τελικών μεταφέρεται σήμερα σε ΟΑΚΑ και Αλεξάνδρειο αντίστοιχα, στο πλαίσιο των τέταρτων αγώνων της τελικής φάσης των πλέι οφ, στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ.

Στη «μάχη» του τίτλου, ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί να πετύχει την Κυριακή στην έδρα του, ό,τι δεν κατάφερε στον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ, δηλαδή την τρίτη νίκη στη σειρά, η οποία θα τον «στέψει» πρωταθλητή Ελλάδας για 32η φορά στην ιστορία του.

Οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν στο ΟΑΚΑ να… αποτινάξουν το άγχος που δημιουργήθηκε από τη μείωση της σειράς σε 2-1 από τον Ολυμπιακό και να πανηγυρίσουν στην έδρα τους τον 9ο διαδοχικό τίτλο. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός, με ανεβασμένη την ψυχολογία, θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον «άθλο» της 12ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, όταν πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ με 65-61 και «έσπασε» μία αρνητική παράδοση τεσσάρων χρόνων (τελευταία φορά στις 17/2/2007), που τον ήθελε να φεύγει απογοητευμένος από το «άντρο» του Παναθηναϊκού.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη πάση θυσία, προκειμένου να στείλουν τη σειρά σε πέμπτο και τελευταίο αγώνα και να διεκδικήσουν στην έδρα τους την απόλυτη υπέρβαση. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, με εξαίρεση τις γνωστές απουσίες (Νεστέροβιτς, Νίλσεν, Βασιλόπουλου), μπορεί να υπολογίζει σε όλους του παίκτες του, ενώ ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς περιμένει την απόδοση του Στράτου Περπέρογλου στη σημερινή προπόνηση, προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα για τον βαθμό ετοιμότητάς του. Στο ζευγάρι για τις θέσεις 3-4 και την έξοδο στα προκριματικά της Ευρωλίγκας, ο ‘Αρης, μετά την τελευταία νίκη του στην Πυλαία, βρίσκεται στο 2-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και, υποδεχόμενος τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο, έχει σίγουρα το πάνω χέρι.

Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς μπόρεσε στον τρίτο «μικρό τελικό», και παρά τις απουσίες (Ταπούτος, Ουίντερς), να πετύχει το «μπρέικ» και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Το ιατρικό επιτελείο του Αρη κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να αγωνιστεί στον κρίσιμο τέταρτο αγώνα ο Ταπούτος (διάστρεμμα στο δεξί πόδι), ενώ ο Σούμποτιτς αναμένεται να έχει στη διάθεση του τον Μπρένταν Ουίντερς, που ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στη γάμπα. Το πρόγραμμα των τέταρτων αγώνων της σειράς των τελικών και των «μικρών τελικών» έχει ως εξής:

Θέσεις 3-4 Αλεξάνδρειο 19:00 Άρης-ΠΑΟΚ NOVASPORTS

Θέσεις 1-2 ΣΕΦ 22:00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ΝΕΤ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου