ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σκέφτεται ευρωπαϊκά!

σκέφτεται-ευρωπαϊκά-435979

Ευρωπαϊκά σκέφτεται πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου που έχει στο μυαλό του τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης του Europa League μαθαίνοντας αντίπαλο στις 20 Ιουνίου, αρχίζοντας και προετοιμασία και έχοντας πρώτο ευρωπαϊκό ματς στις 14 και ρεβάνς στις 21 Ιουλίου. Ήδη ο Ολυμπιακός έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα των πιθανών αντιπάλων του στην πρώτη του συμμετοχή στο Europa League, με την ερυθρόλευκη ομάδα στην πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή να είναι ισχυρή στον β’ προκριματικό και μπορεί και στον γ’!
Ο Ολυμπιακός Βόλου από τις 3 ελληνικές ομάδες στο Europa League θα είναι ο πρώτος που θα πληροφορηθεί τον πρώτο του ευρω-αντίπαλο στις 20 Ιουνίου και θα ξεκινήσει από το δεύτερο προκριματικό του Europa με πρώτο ματς στις 14 Ιουλίου.
Η βολιώτικη ομάδα θα μετάσχει στο δεύτερο προκριματικό με τον 14ο καλύτερο συντελεστή (πίσω από Φούλαμ, Ντιναμό Βουκουρεστίου, Σάλτσμπουργκ, Αούστρια Βιέννης, Ανόρθωση, Ζίλινα, Νασιονάλ, Βόρσκλα Πολτάβα, Σερίφ Τιρασπόλ, Ελφσμποργκ, Ντεν Χάαγκ, Λοκομοτίβ Σόφιας και Γκαζιάντεπσπορ) στο σύνολο των 80 ομάδων και οι 40 πιθανοί του αντίπαλοι θα είναι:
Σαχτιόρ Σαλιγκόρσκ (Λευκορωσία), Σλασκ (Πολωνία), Μινσκ* (Λευκορωσία), Χαφναρφιάρνταρ (Ισλανδία), Μέταλουργκς Λεπάγια (Λετονία), Ρουστάβι* (Γεωργία), Ραντ (Σερβία), Ερεμπρο (Σουηδία), Χάκεν* (Σουηδία), Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία), Σιρόκι Μπρίγιεγκ* (Βοσνία), Τίρανα (Αλβανία), Ισκρα-Σταλ (Μολδαβία), Σουντούβα (Λιθουανία), Ρέικιαβικ* (Ισλανδία), Δε Νιου Σεντς* (Ουαλία), Βαντούζ (Λιχτενστάιν), Τούρκου (Φινλανδία), Ρενόβα* (ΠΓΔΜ), Κόπερ* (Σλοβενία), Τάουρας (Λιθουανία), Ποντγκόριτσα* (Μαυροβούνιο), Κουόπιο (Φινλανδία), Ρούνταρ (Μαυροβούνιο), Μπιρκικάρα* (Μάλτα), Κετσκέμπτι (Ουγγαρία), Πάκσι* (Ουγγαρία), Φερεντσβάρος* (Ουγγαρία), Σάντα Τζούλια (Ανδόρα), Στρέιμουρ (Φαρόε), Λενκοράν (Αζερμπαϊτζάν), Γκάγκρα (Γεωργία), Μέταλουργκ Σκόπιε (ΠΓΔΜ), Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο), Ασταράκ (Αρμενία), Ντομζάλε (Σλοβενία), Λανέλι (Ουαλία), Κρουσέιντερς (Β. Ιρλανδία), Ντογκάνα (Σαν Μαρίνο) και Φλοριάνα (Μάλτα), (με * οι ομάδες που θα πρέπει να προκριθούν από τα προκριματικά).
Αν ο Ολυμπιακός Βόλου προκριθεί, θα είναι οριακά ανάμεσα στους ισχυρούς και τους ανίσχυρους του τρίτου προκριματικού στον οποίο θα μετάσχει μαζί με τον ΠΑΟΚ. Με τα τωρινά δεδομένα τοποθετείται πρώτος στους ανίσχυρους του τρίτου προκριματικού (!!!) και στην ουσία θέλει έναν αποκλεισμό σε πρώτο ή δεύτερο προκριματικό μίας εκ των 13 ομάδων που έχουν καλύτερο συντελεστή από αυτόν προκειμένου να ανέβει μαζί με τον ΠΑΟΚ στους 35 ισχυρούς του τρίτου προκριματικού.
Από την ευρωπαϊκή του συμμετοχή ο Ολυμπιακός Βόλου θα έχει και επιπλέον οικονομικά οφέλη.
Σύμφωνα με όσα ισχύουν στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός Βόλου που θα συμμετάσχει στον 2ο προκριματικό γύρο αυτόματα με τη συμμετοχή του θα εισπράξει το ποσό των 90.000 ευρώ.
Η πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο θα δώσει στην ομάδα ακόμα 90.000 ευρώ στο ταμείο της, ενώ άλλα τόσα θα πάρει ο Ολυμπιακός αν καταφέρει να περάσει στα play-offs.
H οικονομική βοήθεια στην ομάδα θα είναι αισθητή σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός πραγματοποιήσει το όνειρο εισόδου στους ομίλους του Europa.
Πλέον η ομάδα αυτόματα θα χρηματοδοτηθεί με ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αφού θα ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ, ενώ θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει ακόμα περισσότερα, αφού κάθε βαθμός και κάθε γκολ που θα πετυχαίνει θα πληρώνεται αδρά από την UEFA.
 
Οι άλλοι
 
Για τις άλλες ελληνικές ομάδες του Europa League για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι περισσότερο απλά. Περιμένει από τώρα την κλήρωση της 5ης Αυγούστου για να μάθει τον αντίπαλό της.
Mε τον 20ο καλύτερο συντελεστή (ακόμα και με την προσθήκη των 15 ομάδων που θα… μετακομίσουν από τον τρίτο προκριματικό του Champions League) θα είναι δεδομένα στους 38 ισχυρούς και με το δεδομένο της πρόκρισης των ομάδων με τον καλύτερο συντελεστή.
Ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον αντίπαλό του στον τρίτο προκριματικό του Europa στις 15 Ιουλίου. Θα μετάσχει με τον 10ο καλύτερο συντελεστή (πίσω από Ατλέτικο Μαδρίτης, Αλκμααρ, Φούλαμ, Χάποελ Τελ Αβίβ, Μπριζ, Σπάρτα Πράγας, Παλέρμο, Ντιναμό Βουκουρεστίου και Σάλτσμπουργκ), θα είναι δεδομένα στους 35 ισχυρούς και θα παίξει στις 28 Ιουλίου και 4 Αυγούστου.
Το ευχάριστο για τον ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρυσι (ήταν ανίσχυρος και στον προκριματικό του Champions League αλλά και στα πλέι οφ του Εuropa) είναι ότι αυτή τη φορά, αν βεβαίως προκριθεί από τον τρίτο προκριματικό, θα βρίσκεται στους 38 ισχυρούς για την κλήρωση των πλέι οφ (όπως δηλαδή και η ΑΕΚ με τους ίδιους πιθανούς αντιπάλους) με τον 31ο καλύτερο συντελεστή.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου