ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιόρτασαν στον Βόλο οι «Ακαδημίες ΟΠΑΠ»

γιόρτασαν-στον-βόλο-οι-ακαδημίες-οπα-479059

Η γιορτή ακαδημιών ποδοσφαίρου ξεκίνησε από χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στον Βόλο και στο Πανθεσσαλικό στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακαδημίες ΟΠΑΠ».

Στο φεστιβάλ των αθλητικών ακαδημιών ΟΠΑΠ από χθες το πρωί μέχρι και το μεσημέρι συμμετείχαν περίπου 1.000 παιδιά από τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία, μαζί με τους γονείς/κηδεμόνες τους.

Οι αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 6-13 ετών.

Με βασικό μήνυμα «Σήμερα αθλητές – Αύριο καλύτεροι άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.

Το «παρών» έδωσαν οι μεγάλοι άσοι του παρελθόντος, Γιάννης Καλλιτζάκης και Τάσος Μητρόπουλος, οι οποίοι μίλησαν και φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά, ενώ ξεχώρισε με την παρουσία του και ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Δημήτρης Καρυπίδης.

Το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ υλοποιείται εφέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά, με ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου, από 49 νομούς της Ελλάδας, με τον Βόλο να αποτελεί τον τελευταίο σταθμό.

Οι μικροί αθλητές έλαβαν προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, της UEFA και της FIFA, καθώς και επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου