ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με σοβαρότητα κόντρα στη Μάλτα

με-σοβαρότητα-κόντρα-στη-μάλτα-436149

Ολοι εκτιμούν ότι η Εθνική ομάδα είναι το φαβορί απέναντι στην Μάλτα, σήμερα Σάββατο (21:30) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», προκειμένου να πάρει τη νίκη και να συνεχίσει την πορεία της στην κορυφή του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro 2012.

Ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος ξεκαθαρίζει ότι ο τίτλος του φαβορί δεν θα φέρει τους 3 βαθμούς και ότι με τη φανέλα δεν κερδίζεις τα παιχνίδια. Γι’ αυτό και περιμένει από τους παίκτες να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο όσα πρέπει, να έχουν την πρωτοβουλία, τον έλεγχο και να φτάσουν έτσι στη νίκη.

Ο Πορτογάλος ξεκαθάρισε ότι το θέμα που προέκυψε με τους διεθνείς και την ΕΠΟ για την αλλαγή κανονισμών για τις μεταγραφές δεν πρόκειται να τους επηρεάσει, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το θέμα της διαφαινόμενης αποχώρησης του Ζήση Βρύζα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, προκειμένου να αναλάβει τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό.

«Οι παίκτες δεν πρέπει να πιστεύουν ότι θα κερδίσουμε εύκολα. Είναι αλήθεια ότι είμαστε το φαβορί, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ματς με φυσιολογικό τρόπο. Για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Θα πρέπει να έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο, ο οποίος θα τα δώσει όλα, δεν θα έχει άγχος, κάτι που είδαμε και στο ματς στη Μάλτα, ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα για μας», τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πορτογάλος τεχνικός… Και πρόσθεσε: «Η Μάλτα έχει δείξει το χαρακτήρα της. Είναι ομάδα που δουλεύει πολύ, τρέχει πολύ, παίζει άμυνα, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που παίζει. Χρησιμοποιούν το επιθετικό κομμάτι με αντεπιθέσεις. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να έχουμε κατοχή της μπάλας, με υπομονή, χωρίς βιασύνη, για να φτάσουμε στην αντίπαλη περιοχή και με αυτόν τον τρόπο να πετύχουμε κάποιο γκολ.

Αν το κάνουμε με σωστό τρόπο, θα μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε τις αντεπιθέσεις τους, να κλέβουμε τις μπάλες. Αν τα κάνουμε σωστά, οι πιθανότητες της νίκης είναι αυξημένες. Αν πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε με τη φανέλα, κάνουμε λάθος».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, επεσήμανε:

Για το αν τον προβληματίζει κάτι ενόψει του αγώνα και αν η προετοιμασία ήταν καλή: «Τα πράγματα πήγαν καλά για μας. Υπήρχαν προβλήματα, όπως και κόπωση για κάποιους. Οι παίκτες βοήθησαν από την πλευρά τους και παρά την κούραση, στον ψυχολογικό τομέα είναι καλά, θα το ξεχάσουν και θα σκέφτονται μόνο τη νίκη».

Για το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Εθνική: «Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτό είναι πράγματι το δικό μας. Αλλά είναι δύσκολος τομέας, απαιτεί πολλούς αυτοματισμούς και αυτό είναι δύσκολο σε Εθνικές, γιατί οι παίκτες προέρχονται από διαφορετικές ομάδες και ο ένας θα πρέπει να αφομοιώσει τα χαρακτηριστικά του άλλου. Στις προπονήσεις έχουμε ρίξει το βάρος σε αυτόν τον τομέα. Όσες προϋποθέσεις δημιουργείς, τόσες περισσότερες ευκαιρίες για γκολ κάνεις».

Η 11άδα

Ο Φερνάντο Σάντος συνηθίζει να μην αποκαλύπτει τα πλάνα του πριν από κάθε παιχνίδι της Εθνικής ομάδας. Έτσι και στη χθεσινή προπόνηση, την τελευταία πριν το ματς με την Μάλτα, απέφυγε να δείξει τις σκέψεις του.

Παρόλα αυτά ο Πορτογάλος δεν φαίνεται πρόθυμος να αλλάξει τα όσα είχε δείξει τις προηγούμενες ημέρες. Έτσι περιμένουμε να παρατάξει ένα σχήμα 4-3-3 με τους: Κοτσόλη κάτω από την εστία. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Βαγγέλη Μόρα. Οι Τοροσίδης και Σπυρόπουλος στα δύο άκρα.

Στη μεσαία γραμμή, ο Αλέξανδρος Τζιόλης μπροστά από τα δύο στόπερ, με τους Καραγκούνη, Κατσουράνη περισσότερο προωθημένους. Στα άκρα οι Φετφατζίδης και Νίνης με τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου