ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από Τετάρτη σε… Τετάρτη

από-τετάρτη-σε-τετάρτη-430958

Η μία κρίσιμη Τετάρτη, αυτή της ανοιχτής συγκέντρωσης, έφυγε με γενικότερο συμπέρασμα ότι μόνο η Ερασιτεχνική μπορεί να αναλάβει δράση και να βγάλει την ΠΑΕ από το αδιέξοδο. Η ερχόμενη Τετάρτη, αυτή που άπαντες περιμένουν στο κυανόλευκο συγκρότημα, είναι επίσης το ίδιο κρίσιμη και σημαντική, αφού θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής Νίκης και θα αποφασιστεί η θέση που θα κρατήσει το μητρικό σωματείο για την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία.
 
Το γενικότερο συμπέρασμα που βγήκε από την προχθεσινή συγκέντρωση είναι ότι η Ερασιτεχνική μόνο μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για να πιέσει τις καταστάσεις. Ο Στράτος Γιδόπουλος δεν ανταποκρίνεται σε καμία αντίδραση των φιλάθλων μέχρι στιγμής και η ΠΑΕ Νίκη βρίσκεται σε αδιέξοδο. Δεν έχει ρόστερ, προπονητή, οι παίκτες της περασμένης σεζόν περιμένουν έχοντας ήδη έτοιμα τα χαρτιά των προσφυγών, ενώ οικονομικά υπάρχει το απόλυτο χάος, αφού κανείς δεν βγαίνει να πει επίσημα και καθαρά πόσα είναι τα χρέη. Ακούστηκε από τον Δημήτρη Ιωαννίδη στην ανοιχτή συγκέντρωση ότι είναι περίπου 400.000 ευρώ, ο Στράτος Γιδόπουλος υποστηρίζει ότι χωρίς αυτά που έχουν μπει σε ρύθμιση είναι 100.000 ευρώ και ο Κώστας Χρόνης υποστηρίζει ότι περισσότερα από 400.000! Το παραπάνω αποδεικνύει περίτρανα και την κατάσταση που επικρατεί στην ΠΑΕ.
Διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να οριστεί διοίκηση πρωτοδικείου και ορκωτοί λογιστές που θα αναλάβουν να ψάξουν τα οικονομικά της εταιρείας. Αυτή είναι η πρώτη κίνηση. Γι’ αυτό τον λόγο οι οργανωμένοι θα παραβρεθούν στην Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής επιζητώντας να αναλάβει δράση και να πάρει πρωτοβουλίες.
Υπάρχει όμως ένα σημείο το οποίο διχάζει. Οι οργανωμένοι του Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης» θεωρούν δεδομένο ότι η ομάδα δεν θα πάρει αδειοδότηση βάσει των νέων αυστηρών κριτηρίων και θα αγωνιστεί στο Περιφερειακό, ενώ από την άλλη αν τα καταφέρει με την υπάρχουσα κατάσταση και με αυτό το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν θέλουν να την αφήσουν να αγωνιστεί στην Football League 2.
Από την άλλη η Ερασιτεχνική δείχνει ότι δεν είναι έτοιμη να περάσει στα χέρια της το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ παράλληλα τα μέλη της δηλώνουν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κινήσεις που θα φέρουν τον υποβιβασμό, από την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν το επιθυμούν όλοι οι φίλαθλοι κι έστω και μια μικρότερη μερίδα θέλουν την ομάδα να παραμείνει στην Γ’ Εθνική.
Έτσι η ξεκάθαρη θέση της Ερασιτεχνικής θα προκύψει στην Γενική Συνέλευση, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη και από αυτή θα ξεκινήσουν οι όποιες εξελίξεις. Η απόφαση θα παρθεί από όλα τα μέλη της, κάτι που ξεκαθάρισε ο πρόεδρος, Κώστας Μανιατάκης και στην ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης».
Από κει και πέρα θα πρέπει να σημειωθεί ότι προχθές στη Νέα Ιωνία παραβρέθηκε ο Κώστας Χρόνης και πέρασε μάλιστα από τα γραφεία της Ερασιτεχνικής. Συναντήθηκε με τον Κώστα Μανιατάκη, ωστόσο δεν προέκυψε τίποτα σημαντικό από την συζήτηση τους και περισσότερο ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην κυανόλευκη ΠΑΕ. Αυτό που ζητά και ο Χρόνης είναι διοίκηση πρωτοδικείου, ώστε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά της Εταιρίας. Βέβαια οι μέτοχοι από μόνοι τους μπορούν να ζητήσουν από το λογιστήριο της ΠΑΕ κατάσταση των χρεών, αλλά ο ίδιος όπως υποστηρίζει δεν θέλει να το κάνει για ηθικούς λόγους, αφού τα τελευταία τρία χρόνια δεν ασχολήθηκε με την ομάδα.
 
Η Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής
Ανακοινώνεται ότι η ετήσια Τακτική και Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του συλλόγου. Η ώρα έναρξης της συνέλευσης ορίζεται στις 7 μ.μ. και σε περίπτωση μη απαρτίας θα ξεκινήσει μία ώρα αργότερα δηλαδή στις 8 μ.μ. στον ίδιο χώρο.
Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης ορίζονται ως εξής: 1. Ορισμός προέδρου και γραμματέα της συνέλευσης. 2. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2009-2010 και 2010-2011. 3. Αγωνιστικός απολογισμός του 2009-2010 και 2010-2011. 4. Παραίτηση του υπάρχοντος διοικητικού συμβουλίου και προκήρυξη εκλογών. 5. Γενικά θέματα που τυχόν προκύψουν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα ενήμερα οικονομικά μέλη του συλλόγου. Το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης καλεί όλους τους φίλους της Νίκης Βόλου και τους γονείς των αθλητών του συλλόγου, να γίνουν μέλη του Ερασιτέχνη και να συμμετέχουν ενεργά με την παρουσία τους. Υπενθυμίζεται ότι η μηνιαία συνδρομή είναι 2 ευρώ και η εγγραφή των νέων μελών 10 ευρώ. Για πληροφορίες και εγγραφές μελών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης, στην οδό Μαιάνδρου 14 στο γήπεδο Παντελής Μαγουλάς στις ώρες 11:00-13:00 και 19:00-21:00.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου