ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φθάνει η ώρα των αποφάσεων

φθάνει-η-ώρα-των-αποφάσεων-426462

Κάθε μέρα και πιο κοντά στην απόφαση για το νέο προπονητή είναι ο Ολυμπιακός, καθώς από τη Δευτέρα αναμένονται ανακοινώσεις επί του θέματος και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες για την ενίσχυση της ομάδας.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αχιλλέας Μπέος βρίσκεται στο Βόλο και συνεχίζει τις επαφές του με τους υποψήφιους τεχνικούς, ενώ παράλληλα δίνει λύσεις σε άλλα θέματα όπως το γηπεδικό.

Όσον αφορά στον προπονητή, έχουν ακουστεί πολλά ονόματα, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αχ. Μπέος, που χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος το θέμα, έχει καταλήξει σε δύο περιπτώσεις.

Πρώτο θέμα άλλωστε στο σχεδιασμό είναι το θέμα προπονητή για τον Ολυμπιακό της νέας περιόδου και το ζητούμενο είναι οι επαφές να έχουν την καλύτερη κατάληξη. Άλλωστε οι συζητήσεις ξεκίνησαν με τον προπονητή που τελείωσε τη χρονιά και υπήρξε η επαφή με τον Μάκη Κατσαβάκη, που μπορεί να θεωρείται πως δεν θα συνεχίσει και την ευρωπαϊκή περίοδο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και έτσι και αυτός είναι σε κατάσταση αναμονής.

Κατάσταση αναμονής υπάρχει και για άλλους προπονητές που έχουν προταθεί στη βολιώτικη ομάδα.

Στο θέμα τεχνική ηγεσία ο Μεχμέτ Μπαζντάρεβιτς, όνομα που είχε πρώτο ακουστεί, έκλεισε στο Κατάρ, ενώ ο Ολλανδός Ντένις Φαν Βάικ είναι κι αυτός ένας εκ των υποψηφίων για τον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου και έγινε μια διερευνητική επαφή μαζί του αν και δεν είναι στις πρώτες λύσεις, που όμως η λύση μπορεί να είναι από τις Κάτω Χώρες ή την Ανατολική Ευρώπη, αν και αρχικά το ενδιαφέρον έπεφτε στην Ισπανία όπου όμως υπάρχουν και πιο υψηλά κασέ.

Η αρχή με τους Ισπανούς έγινε με τον 45χρονο προπονητή Χουάν Μανουέλ Λίγιο που τελευταία του ομάδα ήταν η Αλμερία μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο και λέγεται ότι βρέθηκε στον Βόλο, παρακολούθησε στις 17 Απριλίου από τις εξέδρες του Πανθεσσαλικού το παιχνίδι των ερυθρολεύκων με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν προέκυψε συμφωνία και έτσι ο Ολυμπιακός έκανε μετά επαφή με τον 42χρονο Χοσέ Λουίς Όλτρα, που ήταν μάλιστα αυτός που διαδέχτηκε στον πάγκο της Αλμερία τον Λίγιο. Ο Όλτρα όπως φαίνεται προτίμησε την Ισπανία και την Λα Κορούνια που φέτος έπεσε κατηγορία.

Μετά προέκυψε δημοσίευμα όταν γράφτηκε ότι ο μοναδικός Ισπανός προπονητής που κατέκτησε πρωτάθλημα εκτός Ισπανίας θα επιστρέψει στην ίδια χώρα για να αναλάβει ομάδα με το ίδιο όνομα! Ο Χοσέ Σεγκούρα Ρίους είναι αυτός ο Ισπανός προπονητής που έχει πανηγυρίσει κατάκτηση του Ελληνικού Πρωταθλήματος το 2008 με τον Ολυμπιακό Π.

Ο Χοσέ Σεγκούρα ξεκίνησε την καριέρα του στην Βαρκελώνη. Εργάστηκε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα ως βοηθός του Λορένθο Σέρα Φερέρ και ως σκάουτερ και βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα με προπονητή τον κ. Φερέρ.

Από το καλοκαίρι του 2006 και για ένα χρόνο διετέλεσε βοηθός προπονητή του Σέρα Φερέρ στην ΑΕΚ. Από το καλοκαίρι του 2007 ο κ. Σεγκούρα ανέλαβε την θέση του βοηθού προπονητή στον Ολυμπιακό με προπονητή τον Τάκη Λεμονή και από τις 11 Μαρτίου του 2008 ανέλαβε την θέση του προπονητή της ομάδας. Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε το νταμπλ το 2008 και αντικαταστάθηκε με τη λήξη της σεζόν από τον Ερνέστο Βαλβέρδε και στη συνέχεια ανέλαβε την ομάδα αναπληρωματικών της Λίβερπουλ!

Όμως ακούστηκαν κι άλλοι Ισπανοί όπως ο Βιθέντε Μιρ Αρνάου που ήταν στη Βαλένθια Μεστάγια (θυγατρική ομάδα της Βαλένθια) αλλά οι συστάσεις που τον συνοδεύουν από τη θητεία του κάνουν λόγο για έναν ανερχόμενο προπονητή οπως και ο 44χρονος Χουάν Κάρλος Μαντία αλλά και μεγάλα ονόματα Μπενίτο Φλόρο Σανθ, του Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο, γνωστού ως Μίτσελ.

Ακόμη προέκυψε το όνομα του Γάλλου προπονητή Ντιντιέ Ολέ Νικολά που έχει εργασθεί σε Βαλενσιέν, Σατορού, Νιμ, Κλερμόντ και τελευταία του ομάδα που ήταν στον πάγκο της ήταν στην Ελβετία η Ξαμάξ, ενώ στη λίστα με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Μάκη Κατσαβάκη για την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου, προστέθηκε ο Χένρικ Κάσπερτσακ που πέρσι ήταν στην Καβάλα και λέγεται ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη μια πρώτη συζήτηση με τον Πολωνό τεχνικό.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου