ΠΟΛΟ

Στον τελικό του Champions League στο πόλο ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου

στον-τελικό-του-champions-league-στο-πόλο-ο-ολυμπιακ-480634

Τεράστια, σπουδαία και αντρίκεια πρόκριση στο μεγάλο τελικό του Final 8 του Champions League πανηγύρισε η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού, η οποία διέλυσε με 12-11 την πανίσχυρη Προ Ρέκο! Οι «ερυθρόλευκοι» του βολιώτη Θοδωρή Βλάχου, λοιπόν, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, εκμεταλλεύτηκαν τις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα. Και το Σάββατο (8/6) θα διεκδικήσουν το 2ο σερί ευρωπαϊκό και το 3ο συνολικά. Σπουδαίες στιγμές χαράς και περηφάνειας από μία ομάδα που συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, μπορεί η Προ Ρέκο να ευτύχησε να προηγηθεί χάρη σε γκολ του Ίβοβιτς, ωστόσο οι Πειραιώτες απάντησαν άμεσα. Συγκεκριμένα, σκόραραν 4 διαδοχικά γκολ με τους Σκουμπάκη (περιφέρεια), Μπούσλιε (περιφέρεια), Κάκκαρη (5 μέτρα) και Γενηδουνιά (στον παραπάνω), κάνοντας το 4-1. Στη συνέχεια, ο Ετσενίκε μείωσε σε 4-2, αλλά ο Γιάννης Φουντούλης σε επίθεση στον παίκτη παραπάνω, έκανε το 5-2. Ο Μπούκιτς μείωσε σε 5-3, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ίβοβιτς μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σε 5-4. Ο Γιάννης Φουντούλης απάντησε άμεσα για το 6-4, με τον Ομπράντοβιτς λίγο αργότερα να κάνει το 7-4 σε επίθεση με παίκτη παραπάνω. Ο Ντόμπουμπ μείωσε σε 7-5, αλλά ο Γιάννης Φουντούλης με τρομερή λόμπα, αύξησε και πάλι τη διαφορά στα 3 τέρματα, κάνοντας το 8-5. Ο Μπιλφούβιο, όμως, μείωσε σε 8-6. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Μάντιτς μείωσε σε 8-7 σε επίθεση στον παίκτη παραπάνω, ενώ ο Ντι Φούλβιο ισοφάρισε σε 8-8. Ο Ομπράντοβιτς, όμως, ανέλαβε… δράση και με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 9-8. Μάλιστα, ακολούθησαν ακόμα 2 τέρματα για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου από τους Γούνα (στον παραπάνω) και Μυλωνάκη για το 11-8.

Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, η ιταλική ομάδα σκόραρε τρία διαδοχικά τέρματα με τους Μπούκιτς, Ίβοβιτς και Αικάρντι, ισοφαρίζοντας για δεύτερη φορά στο ματς (11-11). Ωστόσο, ο Ολυμπιακός, ο Πρωταθλητής Ευρώπης, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Συγκεκριμένα, ο Γενηδουνιάς με φανταστικό γκολ έκανε το 12-11, «ξέρανε» την Προ Ρέκο και χάρισε τη σπουδαία νίκη και τη μεγαλειώδη πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 3-3, 2-3, 3-1

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου