ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Παίκτες, δημόσιοι υπάλληλοι»

παίκτες-δημόσιοι-υπάλληλοι-483312

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου Νίκος Ιμεράι παραδέχθηκε χθες ότι η ευθύνη της αποτυχίας του φετινού πρωταθλήματος ανήκει σε μεγάλο ποσοστό στον ίδιο, αλλά χαρακτήρισε μέρος των παικτών σαν δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο κ. Ιμεράι σχολίασε σαν έγκλημα το γεγονός ότι πολλοί ποδοσφαιριστές είχαν προπληρωθεί το 60% των χρημάτων που είχαν να λαμβάνουν, ενεργώντας σαν δημόσιοι υπάλληλοι. Αναφορικά με την κόντρα φιλάθλων που ρίχνουν ευθύνες στον Κέρι Λόρι, ο ίδιος είπε πως «χτυπούσαν» τον ποδοσφαιριστή, θέλοντας να κάνουν κακό στον πρόεδρο. Σε μία μίνι ανασκόπηση της τριετίας στην οποία ο ίδιος μετέχει ενεργά στη Νίκη σχολίασε:

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Νίκος Ιμεράι ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους που κάνουν το ρεπορτάζ της Νίκης. Παρόλο που η Νίκη παίζει σ’ αυτές τις κατηγορίες υπάρχει ενδιαφέρον και έχει δημοσιογράφους που την ακολουθούν, πράγμα που δείχνει ότι η Νίκη είναι μεγάλη ομάδα.

Ασχολούμαι εδώ και τρία χρόνια με την ομάδα. Την πρώτη χρονιά μπήκα χορηγός. Ήταν δύσκολα χρόνια, αλλά προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για την ομάδα. Τη δεύτερη χρονιά ως μέλος της διοίκησης και ως βασικός χρηματοδότης της προσπάθειας αυτής, νομίζω ότι κάναμε ένα έργο που να έχει στέρεες βάσεις και ό,τι χτίζουμε να μην γκρεμίζεται εύκολα.

Επί διοίκησης Τζήμα δεν ήμουν στη Διοικούσα, δεν είχα καμία υποχρέωση να βάλω χρήματα. Επειδή είμαι φίλαθλος της ομάδας, δεν ήθελα να σταματήσει και να διασύρεται. Ήθελα να τελειώσει τη χρονιά αξιοπρεπώς και γι’ αυτό στήριξα τη διοίκηση Τζήμα όσο μπορούσα.

Τη δεύτερη χρονιά με μια ομάδα ανθρώπων μπήκαμε στη Διοικούσα και εγώ ήμουν αντιπρόεδρος. Κάναμε καλή δουλειά παρόλο που δεν καταφέραμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Πήραμε το Πανθεσσαλικό, δημιουργήσαμε τα γραφεία μας και νομίζω ότι τα πήγαμε καλά για πρωτάρηδες νοικοκυρεύοντας την ομάδα.

Ο στόχος για την περσινή περίοδο ήταν κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όμως καταφέραμε να πάρουμε το Κύπελλο ΕΠΣΘ και να παίξουμε στο Κύπελλο Ελλάδας, όπου η Νίκη ακούστηκε και έξω από τον Βόλο κάνοντας πολύ καλή πορεία και αποκλείοντας ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας.

Φέτος ήταν απόφαση δική μου να ηγηθώ αυτής προσπάθειας οικονομικά και διοικητικά. Δεν μπορώ να πω ότι αποτύχαμε και να μηδενίσουμε την προσπάθεια που έγινε. Η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό, άσχετα αν χάσαμε την άνοδο στις λεπτομέρειες. Το μπάτζετ ήταν αντάξιο για πρωταθλητισμό, άσχετα αν δεν ήρθε.

Είχαμε τις ατυχίες μας με τις αλλαγές προπονητών, αλλά παρόλα αυτά η ομάδα ήταν στις πρώτες θέσεις. Η άνοδος όμως δεν ήρθε και το μεγαλύτερο μερίδιο για την αποτυχία έχω εγώ ως ηγέτης της προσπάθειας. Γιατί όταν διοικείς και δεν έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς, η ευθύνη πάει στον αρχηγό, στον ηγέτη.

Θεωρώ ότι η ομάδα στον α’ γύρο έκανε καλή πορεία, αν και μερικοί προσπαθούσαν να μηδενίσουν την προσπάθεια. Η προσπάθεια έγινε, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Στο ματς με τον Ολυμπιακό δεν υπήρχαμε, δεν ξέρω τι έφταιξε, ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω. Μας δόθηκε η ευκαιρία με τον Θεσπρωτό, αλλά κι εκεί δεν τα καταφέραμε.

Παρότι νομίζαμε ότι φέραμε παίκτες για να κάνουμε πρωταθλητισμό, αποδείχθηκε το αντίθετο, δηλαδή ότι είχαμε παίκτες που δεν άντεχαν τον πρωταθλητισμό και το βάρος της φανέλας. Εκεί υστερούσαμε. Έγιναν πολλά λάθη από τη δική μας μεριά. Δεν μπορείς να δίνεις από την αρχή το 60% του συμβολαίου στους παίκτες, αυτό ήταν «έγκλημα» για εμένα. Γιατί κάποιοι το έπαιζαν «δημόσιοι υπάλληλοι», δεν ίδρωσαν τη φανέλα.

Τη στιγμή που είχαν πάρει το 60% του συμβολαίου, μερικοί έβγαιναν τα Χριστούγεννα και έλεγαν ότι η ομάδα δεν έχει πληρωθεί. Μάλιστα είχαν πληρωμένο και τον Ιανουάριο.

Αλλάξαμε τρεις προπονητές. Στην αρχή φέραμε τον Μπούις που έκανε τον σχεδιασμό της ομάδας. Εγώ τον εμπιστεύτηκα και νομίζω ότι απέδειξε ότι εκείνο τον καιρό η ομάδα έπαιζε μπάλα με τον τρόπο που σκεφτόταν ο ίδιος. Κατόπιν ήρθε ο κ. Κούτσης που παρόλο κάποιοι έλεγαν ότι η ομάδα δεν έπαιζε μπάλα, πήρε τα αποτελέσματα.

Είχε τρεις νίκες και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα, δηλαδή δεν είχαμε μεγάλες απώλειες. Με τη φυγή του κ. Κούτση κοιτάξαμε στο πάνω ράφι. Πήραμε έναν προπονητή που νομίζαμε και είναι ο καλύτερος για μένα. Απλώς δεν γνώριζε καλά την κατηγορία. Πάντως τα αποτελέσματα τα πήρε, αν εξαιρέσουμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό, αλλά η άνοδος δυστυχώς δεν ήρθε. Γι’ αυτό φταίμε όλοι, δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι φταίχτες. Τερματίσαμε στην πρώτη θέση ισοβαθμώντας με τον Ολυμπιακό. Ήμασταν η καλύτερη δεύτερη ομάδα, είχαμε την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στον όμιλο. Κι εμείς ως Διοικούσα κάναμε ό,τι μπορούσαμε.

Όσον αφορά τη διαιτησία, δεν νομίζω ότι είχαμε θέματα όλη τη χρονιά. Η διαιτησία ήταν καλή, ειδικά στα μπαράζ ήταν άψογη. Σ’ αυτό συμβάλαμε κι εμείς που ζητούσαμε η διαιτησία να είναι 50-50. Πάντα κάναμε ενέργειες για να προστατέψουμε την ομάδα όσο μπορούσαμε, πάντα σε νόμιμα πλαίσια. Κάναμε πολλά, αλλά δυστυχώς αποτύχαμε, γιατί από την αρχή στόχος μας ήταν η άνοδος, αλλά δεν τα καταφέραμε».

«Θα τα πούμε στη Γ.Σ.»

Μετά τη χθεσινή του τοποθέτηση ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου Νίκος Ιμεράι απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει από ποιους δέχθηκε ή αν δέχεται ακόμη «πόλεμο», επιφυλασσόμενος να δώσει απαντήσεις στη Γ.Σ. του συλλόγου την επόμενη Τετάρτη. Αναλυτικά ο κ. Ιμεράι ρωτήθηκε:

Για την επόμενη μέρα στην ομάδα: «Το έχω πει και σε μία συνέντευξη που έδωσα κι ό,τι λέω το εννοώ. Είμαι παρών σε όποια κατηγορία κι αν αγωνιστεί η Νίκη. Εχω δηλώσει ότι είμαι Νικιώτης, ανήκω σ’ αυτόν τον σύλλογο».

Για τη φυγή Τζιώρα κι αν αυτή έβλαψε την ομάδα: «Η ομάδα έπαιζε μπάλα και χωρίς τον Τζιώρα. Δεν έφταιξε η φυγή του Τζιώρα που δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Εμένα μου είπε ότι θέλει να παίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία».

Για το ποσοστό χρημάτων που έβαλε φέτος στην ομάδα: «Έβαλα το 94% των χρημάτων. Πέρσι έβαλα το 70%. Εγώ ό,τι έκανα το έκανα για τη Νίκη και για την αγάπη που έχω γι’ αυτήν την ομάδα. Δεν καιγόμουν να γίνω πρόεδρος. Δεν ήταν καν στα σχέδια μου».

Για τους παίκτες που αποκάλεσε νωρίτερα σαν δημοσίους υπαλλήλους: «Κάποιοι παίκτες ήρθαν να κάνουν τη διαφορά, όμως δεν το απέδειξαν. Δεν μπορείς να πεις ότι θα βγουν όλες οι μεταγραφές. Σε άλλες ομάδες μπορεί να κάνουν παπάδες και κάπου αλλού δεν υπάρχουν».

Για τον ποδοσφαιριστή Λόρι Κέρι και όσα ακούγονται ότι είχε κι άλλο ρόλο στην ομάδα: «Ήταν επιλογή δική μου να γίνει ο Λόρι αρχηγός. Δεν μου το ζήτησε ο ίδιος. Είναι κάποια πράγματα που θα τα πούμε στη Γενική Συνέλευση. Μερικά άτομα δεν μπορούσαν να χτυπήσουν εμένα και χτυπούσαν τον Λόρι. Ήξεραν ότι εγώ τον έφερα στην ομάδα, πριν πάρουμε προπονητή. Ήταν δική μου επιλογή, γιατί δεν ήθελα να τον έχω απέναντι. Ο Λόρι δεν έφταιγε σε τίποτα και εγώ ήμουν ο στόχος».

Για τυχόν εκκρεμότητες στα οικονομικά: «Δεν υπάρχουν καθόλου εκκρεμότητες. Οι ποδοσφαιριστές έχουν πληρωθεί να κάνουν πρωταθλητισμό, πράγμα που δεν το έπραξαν. Ένας ποδοσφαιριστής της Νίκης, για να φύγει, πρέπει να φέρει χρήματα πίσω στον σύλλογο».

Για το αν ισχύει ότι τον προέτρεψε ο Κέρι Λόρι να πληρώσει τους παίκτες πριν από τα μπαράζ: «Ολος ο κόσμος μου έλεγε να τους πληρώσω μετά τα μπαράζ αλλά δυστυχώς κι εκεί ο κόσμος είχε δίκαιο, γιατί εγώ τους πλήρωσα πιο μπροστά».

Για το αν είχαν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα στα αποδυτήρια: «Εκεί που είχαμε φτάσει δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Αν ήταν Δεκέμβριος, ήξερα τι θα κάνω. Πριν τα μπαράζ τους μιλήσαμε με καλότροπο, για να κάνουν τη δουλειά τους και να παίξουν μπάλα. Γι’ αυτόν τον λόγο ήρθαν».

Για το πόσους παίκτες θα κρατούσε από το φετινό ρόστερ: «Εγώ δεν είμαι ειδικός, την ομάδα θα την αναλάβουν άνθρωποι που ξέρουν από ποδόσφαιρο κι αυτοί θα κάνουν κουμάντο, ούτε εγώ ούτε κανείς. Η ομάδα θα δουλέψει σε άλλα πλαίσια τη νέα χρονιά. Θα έχει ανθρώπους που θα πάρουν την ευθύνη».

Για το αν είχε τη βοήθεια που περίμενε από συνεργάτες: «Δυστυχώς δεν το είχαμε κι εγώ είμαι ένας περήφανος άνθρωπος. Δε μ’ αρέσει να ζητιανεύω και ίσως φταίω κι εγώ σ’ αυτό το κομμάτι».

Για το αν αναζητήσει «συμπαίκτες» σε περίπτωση ανόδου που η Νίκη θα πρέπει να γίνει ΠΑΕ: «Καλοδεχούμενος όλος ο κόσμος που είναι καθαρός και θέλει να προσφέρει».

Για το αν μπορεί μόνος του να σηκώσει το βάρος μίας ΠΑΕ: « Βεβαίως, γιατί δεν μπορώ; Μπορούσα όλα αυτά τα χρόνια και δεν μπορώ τώρα;»

Για τη δήλωση του Αχιλλέα Μπέου ότι πρέπει να διώξει από δίπλα του κάποιους απατεώνες: «Αυτά τα ξέρει ο κ. Μπέος, έχω δεν έχω ποτέ αποκαλέσει κανένα απατεώνα. Αυτοί που βλέπουν από έξω, μπορεί να τα βλέπουν καλύτερα, άνθρωποι που βλέπουν τα πράγματα από άλλη γωνία μπορεί να βλέπουν κάτι άλλο. Δεν το είπα εγώ αυτό».

Για το Πανθεσσαλικό: «Εμείς έχουμε συμφωνία για τη χρονιά που έρχεται. Το έχουμε προπληρωμένο το γήπεδο».

Για το αν έπρεπε να έχει ζητήσει βοήθεια από τον κόσμο: «Είμαι περήφανος άνθρωπος. Όταν αναλαμβάνω μία δουλειά, δε στηρίζομαι πουθενά. Η προσπάθεια που κάναμε δε στηρίχθηκε όσο έπρεπε από τον φίλαθλο κόσμο. Ίσως φταίμε κι εμείς σ’ αυτό, γιατί δεν το ζητήσαμε και δεν προσπαθήσαμε να προωθήσουμε το προϊόν που είχαμε. Η φετινή ομάδα δεν είχε καμία σχέση με τις άλλες χρονιές».

Για το σενάριο που θέλει τη Νίκη στη FootballLeague, αντί του Ηρακλή: «Εμείς δε θέλουμε την κακοτυχία καμίας ομάδας. Μακάριο Ηρακλής να βρει τον δρόμο του. Εμείς ως Νίκη δεν περιμένουμε την κακοτυχία των άλλων, για να βγούμε εμείς. Αλλά η Νίκη θα είναι έτοιμη σε περίπτωση που μία ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή στη Football League. Είναι η καλύτερη δεύτερη και το δικαιούται».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Ράτκο Ντόστανιτς για τη νέα χρονιά: «Αυτό δεν τον γνωρίζω ακόμα. Γίνονται συζητήσεις με τον προπονητή. Το μέτωπο της Νίκης είναι καθαρό και γνωρίζει όλη η Ελλάδα το νοικοκυριό μας».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα μετά τη Γενική Συνέλευση να μην είναι στη Νίκη: «Ο κόσμος της Νίκης μπορεί να μου δώσει αυτήν την εντολή ή το αντίθετο».

Για το αν τώρα η ομάδα βρίσκεται σε… καλό φεγγάρι όπως είχε δηλώσει πέρυσι: «Βέβαια, δεν άλλαξε κάτι από πέρσι, ίσα-ίσα μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας τώρα».

Για το αν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Γ.Σ.: «Θα ζητήσουμε από τον κόσμο της Νίκης να μας στηρίζει και να μας δώσει ψήφο εμπιστοσύνης».

Για το αν θα είναι καταστροφικό να μείνει η ομάδα στη Γ’ Εθνική: «Καταστροφικό δε θα έλεγα, εμείς Νίκη θα είμαστε σε όποια κατηγορία κι αν παίζει. Δεν αλλάζει τίποτα».

Για τον πόλεμο που είπε ότι δέχθηκε κι αν αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται: «Θα τα πούμε στη Γ.Σ. Δε φοβάμαι κανέναν κι ούτε θα κρυφτώ από κανέναν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου